Szülőknek, lánya

#Szülőknek #lánya

355 db cikk a témában

#házi feladat
2017.10.04.

A házi feladat letagadása

"Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a tíz éves lányom rendszeresen és sokat hazudik nekem. Leginkább az iskolai feladatokkal, dolgozatokkal és a házi feladattal kapcsolatban. A dolgozatírásról csak napokkal később értesülök, ráadásul rendszerint gyenge eredménnyel teljesíti azokat a gyermekem, mivel szinte alig tanul valamit." - A szakértő válaszol.

#testkép
2017.09.16.

5 dolog, amivel befolyásolhatja a lánya önképét

Sok mai tizenéves küzd testképzavarral. Főleg a lányok vannak kitéve annak, hogy megutálják a saját testüket - főleg a méreteiket illető irreális elvárások miatt. Sajnos sok szülő is ronthat bizonyos dolgokkal a lánya önképén anélkül, hogy tudna róla. Íme, az 5 leggyakoribb baki.

#dohányzás
2017.09.05.

Hogyan segíthet gyermekének leszokni a dohányzásról?

A többség azért kezd fiatal korban cigizni, mert a barátai is dohányoznak, vagy mert egyszerűen menő dolognak gondolják fújni a füstöt. Viszont a kialakult nikotinfüggőség miatt később nagyon nehezen tudnak megválni ettől a rossz szokástól.

#bulizás
2017.08.30.

Gyermeke bulizni indul? A 7 legfontosabb dolog, amire figyeljen oda

Nem minden tini bulit kezelnek egyformán. Néhányan egy játékos, beszélgetős házibulit is vad dolognak tartanak, mások a túlzott alkoholfogyasztástól és drogozástól sem tartózkodnak. Mielőtt elengedné gyermekét szórkozni, fontos érdeklődnie, hogy milyen buli is lesz az pontosan és megbeszélni, mik is történhetnek.

#testmozgás gyerekeknek
2017.07.28.

Hogyan vegye rá gyermekét a testmozgásra?

Kétség sem férhet hozzá: a gyerekek számára elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Ennek ellenére a fiatalok jelentős része igen keveset mozog. A 6-17 éves korosztály kevesebb mint egyharmada végez rendszeresen valamilyen testmozgást legalább napi 20 percben. Ez elég lehangoló adat, főleg annak tükrében, hogy szinte mindenki tisztában van a mozgás rövid és hosszú távú jótékony hatásaival, előnyeivel.

#randizás
2017.07.19.

Milyen szabályokat állítson a kiskamasznak a randizásról?

A randizás gondolata a legnyugodtabb szülőket is felkavarhatja, de fontos, hogy gyermeke megtapasztalhassa ezt a dolgot addig, míg Önnel él együtt. Adjon útmutatást gyermekének elvárásairól, így megtaníthatja az egészséges kapcsolat fontosságára és a szexuális élet veszélyeire.

#jogosítvány
2017.07.08.

Autóvezetés és a tinik: hogyan állítson fel szabályokat?

Amikor gyermeke sikeresen megszerzi a jogosítványát, az nem azt jelenti, hogy kétségbe kell esni, hanem azt, hogy elérkezett egy komolyabb beszélgetés ideje. Egy egy-két órás szülő-gyerek párbeszéddel számos későbbi problémát és tragédiát megelőzhetünk.

Kamaszok és a szőrtelenítés
#szőrtelenítés
2017.06.17.

Kamaszok és a szőrtelenítés

A szőrszálak megjelenése a hónaljon, a lábon és az intim részeken manapság gyakran már 9-10 éves korban is észlelhető, és a tinikor kezdetének talán legnyilvánvalóbb jele. A legtöbb kiskamasz vagy azért szeretne szőrteleníteni, mert attól fél, csúfolni fogják miatta. Mit tehet ilyenkor a szülő?

#drog
2017.06.13.

A nyár és a drogok

Ahogy eljön a szünidő, és a kamaszok kikerülnek az iskola felügyelete alól, a szülők feladata, hogy megóvják gyermekeiket a világ veszélyeitől. Nem lehet elégszer figyelmeztetni őket a drogok veszélyeire. Leginkább azok jelentik a problémát, melyek könnyen hozzáférhetőek. Ilyenek a kekszbe, süteménybe kevert kábító vagy élénkítő hatású anyagok.

#házibuli
2017.06.09.

Tini bulik és összejövetelek

Nem árt odafigyelni a kamasz hétvégi terveire! A tinik által rendezett partik és tiniivászatok igen hírhedtek. Szinte mindenki hallott már olyan történeteket, amelyek a Facebookon küldött tömeges meghívókkal kezdődnek, több tucat tini megérkezésével folytatódik, és az általuk okozott anyagi károkkal végződik.

#szülő
2017.05.12.

Anya, ne csináld, olyan ciki!

Ha kamasz gyermeke van, sokszor hallhatta már... Mit tehet Ön, mint szülő és felnőtt, akit folyton kerül kamaszodó gyermeke, mert cikinek tartja, ha Önnel együtt mutatkozik az utcán? Bizonyára úgy tűnik, mintha csak tegnap lett volna, amikor gyermeke még kézen fogva lépkedett Ön mellett, most azonban a kiskamasz már azt is kifogásolja, ha közösen indulnak vásárolni, netán ugyanabba a boltba.