szülő
#Szülőknek

Tippek szilveszteri buli szervezéséhez

2016.12.29.
2 perces olvasási idő

A szilveszter családi ünnep is lehet, ilyenkor összejönnek a rokonok, amit a fiatalok ugyanúgy élveznek, mint a felnőttek. Az otthoni mulatás mellett szórakozásra adnak lehetőséget a különféle rendezvények, utcabálok, ahol mindenki extrém viseletbe öltözhet és kedvére ehet-ihat.

Tini bulik és összejövetelek

A tinik által rendezett partik és tiniivászatok igen veszélyesek lehetnek. Szinte mindenki hallott már olyan történeteket, amelyek a Facebookon küldött tömeges meghívókkal kezdődtek, több tucat tini megérkezésével folytatódtak, és az általuk okozott anyagi károkkal végződtek.

Tini bulik és összejövetelek

Mit tegyen, ha gyermeke házibulit szeretne szervezni?

Egyszer nagy valószínűséggel eljön a nap, amikor kamasz gyermeke a házibuli szervezésének ötletével áll elő. Ezt lehet, hogy az Ön engedélyével teszi, de az is lehet, hogy akkorra időzíti, amikor Ön valahol távol van, és nagy a kísértés arra, hogy áthívja a barátait.

A kamaszok és a házibulik

Beszélgetés a drogokról

A szülők nagy része, amikor a drogok veszélyeiről szeretne beszélgetni kamasz gyermekével, a fiatal korukban hallott felvilágosító órák tananyagát mondja el. Azonban a többség meg is áll ennél a pontnál, és úgy véli, ha átadja gyerekének azt, amit ő tanult, az elegendő is lesz.

Beszélgetés a drogokról

Hogyan beszéljen gyermekével az alkohol- és droghasználatról?

Hogyan beszélgessen gyermekével, ha rájött, hogy az alkohollal vagy más drogokkal kísérletezik.

Alkohol- és droghasználat a kamaszok körében

Hogyan tarthatóak távol a tinik az alkoholtól?

Amikor valakit alkohol- vagy drogelvonókúrára fognak, akkor az első lépés, hogy megpróbálják feltárni a lehetséges kiváltó okokat, a háttérben meghúzódó problémákat. Vajon mi késztetheti az illetőt arra, hogy a bódító hatású szereket válassza problémái orvoslására?

A tinik távoltartása az alkoholtól és a drogoktól

Tini alkoholizmus: 4 módja annak, hogy megelőzzük

A tini alkoholizmus sok szülő rémálma. Az a kor, amikor a tinédzserek először fogyasztanak alkoholt egyre korábbra és korábbra tolódik. Éppen ezért minél hamarabb meg kell tennünk a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy elkerüljük ezeket a következményeket.

A tini alkoholizmus megelőzése

A tinik és az alkohol

Ha Ön is egy a gyerekét féltő szülők közül, és elsősorban az alkoholizálás miatt aggódik, akkor nem árt alaposabban szemügyre vennie gyermeke barátait, és azt, hogy kikkel megy el szórakozni, és hogy azok hogyan viszonyulnak az alkoholhoz.

A tinik és az alkohol

Hogyan beszéljen gyermekével az alkoholról?

Azt, hogy toleráns szülőként vagy szigorúan álljon hozzá az alkohol kérdéséhez, nem könnyű eldönteni. Pár tanáccsal szeretnénk segíteni Önnek abban, hogyan közelítsen a témához.

Beszélgetés az alkoholról

Felügyelet mellett megengedhető az alkoholfogyasztás?

Egyes tanulmányok szerint azzal, ha a kiskamaszokat szigorú felügyelet mellett engedik alkoholt fogyasztani, nem előzhetik meg vele a későbbi alkoholproblémákat.

Felgyüelet melletti ivászat

A fiatalok harmada már kipróbált valamilyen drogot

A hazai lakosság kábítószerfogyasztókkal szembeni előítélete hatalmas, annak ellenére, hogy a kábítószerfogyasztás hazánkban alulmúlja az uniós átlagot. Azzal a ténnyel azonban, hogy hazánkban a legnagyobb problémát a dohányzás és az alkohol jelenti, kevesen azonosulnak. Nem ritkán a szülők is megengedik akár 18 éves kor alatt is a fogyasztásukat.

Kábítószerfogyasztás, dohányzás és alkoholizmus

A tinilányok és a drog

Egy felmérés szerint egyre több tini lány folyamodik a drogokhoz, mert szerintük az segít kezelni a problémáikat.

A tinilányok és a drogok

(KamaszPanasz)