menstruáció
#Vágyak

Fájdalmas volt az első alkalom. Hogyan tovább?

2014.09.26.
2 perces olvasási idő

Kedves Szakértő! Az első szex szörnyű élmény volt, a partnerem durva volt és mélyre hatolt. Ez körülbelül három hónapja történt. Előfordulhat, hogy a vagina sérül a szextől?

Több időt kellene várnom, mielőtt újra lefekszem valakivel? Előfordulhat, hogy a sérülés meggyógyul, de már nem lesz olyan rugalmas a vaginám, mint azelőtt? Esetleg természetellenesen Fájdalmas volt az első alkalom. Hogyan tovább?fejlődött, és ezért fáj a szex? A körmöm vájtam a bőrömbe, haraptam az ujjamat, és elállt a lélegzetem a fájdalomtól - nem hiszem, hogy ez normális! Kérem, segítsen, nagyon aggódom!

Kedves kérdező!

Sajnálom, hogy ilyen rossz élményben volt részed. Azonban tudnod kell, hogy egy ilyen rossz tapasztalat nem okoz maradandó változást a szeméremajkaidon vagy a vaginádon. Ha ép, vagy részben érintetlen szűzhártyád volt, akkor a szövet szakadása normális jelenség az első hüvelyi behatolásnál. Másrészről, a nagyon durva és erőszakos közösülés okozhat gátszakadást.

Miért fontos felkeresni a nőgyógyászt?

Azonban még az erőszakos közösülés sem növeli a nemi szervek méretét. Így, ha azóta is állandó duzzanatot tapasztalsz, valószínű, hogy a szex során elkaptál valami fertőzést, de a tartós a sérülés is vezethet fertőzéshez. Ha még nem voltál nőgyógyásznál, hogy választ kapj a kérdésedre, legfőbb ideje, hogy elvégezzenek egy egy vizsgálatot. Semmi szükség rá, hogy csendben szenvedj, és az egészségedért aggódj, amikor egyetlen vizsgálattól is választ kaphatsz!

Szólj, ha fáj!

Remélhetőleg a negatív tapasztalatod ellenére legközelebb tudatosítod magadban és a partneredben is, hogy a szeretkezésnek – amint arra az elnevezés is utal - élvezetesnek, valamint kényelmesnek kell lennie. A nemi szervek szövete érzékeny, és nem arra való, hogy valaki úgy hatoljon be, mint egy faltörő kos. Éppen ezért, ha a partnered olyat csinál, ami fáj, vagy nem jó érzés, akkor azt azonnal el kell mondanod, a partnerednek pedig hallgatnia kell rád és azonnal úgy reagálnia, hogy az mindkettőtöknek jó legyen!

Nem fejlődési rendellenesség okozza!

Nem kell amiatt aggódnod, hogy a szexuális aktusok azért nem kellemesek a számodra, mert valamiféle fejlődési rendellenességed van. Ha a partnered nagyon durva és nem figyel az igényeidre, akkor természetes, hogy nem élvezed az együttlétet.

Ha a közösülés nem jó érzés, vagy egyáltalán nem érzed, akkor sincs születési hibáról szó: a legtöbb hüvely a szeméremajkakkal ellentétben nem gazdag idegvégződésekben.

Hogyan tovább?

Azt is szeretném, hogy megértsd, hogy a hüvelyi közösülés egy lehetőség, nem kötelező. Csakúgy, mint az orális- vagy az anális szex, ez is opcionális és nem kötelezettség. Ha neked nem jó érzés, vagy nem szeretnéd, nem kell csinálnod! CSAK olyan szexuális tevékenységet folytass, ami neked jó érzés, és persze mindezek elhagyása is egy lehetőség. Ha még mindig rosszul érzed magad a szex vagy bármifajta közösülés miatt, akkor a legjobb választás az lenne, ha egy ideig teljesen kerülnéd azt.

Kezdd azzal, hogy elmész egy nőgyógyászhoz! Ütemezz be egy vizsgálatot és egy teljes szűrést, és mondj el mindent, amit itt elmondtál nekem. Győződj meg arról, hogy nincs fertőzésed, amit kezelni kellene! Egy kezeletlen fertőzés az egész tested egészségét veszélyezteti, szóval abban az esetben, ha hónapokig kezeletlen fertőzéssel járkálsz, akkor ezt a súlyos egészségügyi kockázatot mihamarabb kezelni kell.

(S.C. - scarleteen)