kamaszkor
#Vágyak

Az első együttlét - női szemmel

2016.07.14.
1 perces olvasási idő

De mikor? És hol? És hogyan? A szexualitást születésünktől kezdve „magunkban hordozzuk”, hiszen ennek köszönhetjük létezésünket. Mégis csak a kamaszkor bekövetkeztével fokozódik érdeklődésünk a másik nem iránt. És már mi is szeretnénk elég felnőttek lenni ahhoz…

De vajon tényleg elég a kíváncsiság és a vágy? Az első aktushoz ennél sokkal több kell, elsősorban a szerelmünk, sok-sok tapasztalat, és az, hogy lelkileg felkészültek legyünk. Még ezek ellenére sem mindig örömteli élmény az első alkalom, hiszen a lányoknál fájdalmas lehet a szűzhártya átszakítása. Ezért is fontos, hogy partnerünk odafigyeljen ránk és ne csak saját örömszerzésével foglalkozzon. Ugyanis a szex két emberről szól, akik örömet akarnak szerezni egymásnak, és nem egy fiúról/lányról, aki orgazmust szeretne partnere „testének segítségével”.

A szex életünk fontos része, ezért is kell megérni hozzá, felkészülni és tapasztalatot gyűjteni. Az első aktus meghatározó élmény, örökké emlékezetes marad számodra, ezért is fontos, hogy pozitív tapasztalat legyen, mert ha nem úgy sül el, ahogy szeretnéd, később szorongáshoz vezethet.

A partnereknek ismerniük kell a saját testüket, hogy mi okoz nekik örömet, hiszen a szex egy párkapcsolat testi kiteljesedése. Ezért sem kell egyből lefeküdni a barátoddal/barátnőddel, hanem megismerni az erogén zónáit, segíteni neki levetkőzni a gátlásait. Végig kell járni minden lépcsőfokot, hiszen egy hatéves gyerek sem egyetemmel kezdi az iskoláit, hanem csak hosszú tanulás után jut el odáig.

Mi kell az ideális első alkalomhoz?

Megfelelő helyszín

Fontos az is, hogy ne feszélyezze egyikőtöket sem a környezet, hiszen ez is elronthatja az első együttlétet. Nem érdemes extrém helyeken (autóban, parkban) szeretkezni először, hiszen az első alkalomnál tényleg egymásra kell, hogy koncentráljatok és nem arra, hogy jön-e valaki.

Védekezés

Ez az a része a szexnek, amely egyetlen együttlét során sem hagyható ki. Mára már számos fogamzásgátló módszer létezik férfiak és nők számára egyaránt (óvszer, tabletta, hab, méhnyaksapka... stb.). Az óvszer hatásfoka a legjobb, 99-98%-os. Ezen kívül mellette szól még, hogy a nem kívánt terhességen kívül véd a nemi betegségektől is. Semmiképpen sem ajánlatos a megszakításos módszer, hiszen nagy a valószínűsége, hogy a megszakítás ellenére is eléri a spermium a hüvelyt.

Információ szerzése

Ma már bárhol hozzájuthatunk szexualitással kapcsolatos információhoz. Ez valamilyen szinten pozitív, hiszen az emberiség is fejlődik és már nem olyan prűd, mint régebben, azonban ennek következtében kezdi elveszíteni intimitását a dolog. Az újságokban, a tv-ben, az interneten, a könyvekben sokszor téves információhoz jutunk. Ezért is érdemes gondosan megválasztani a szakirodalmat.

(Sz.D.L.)