szex
#Vágyak

A jó szex érdekében: figyeld barátnőd jelzéseit!

2010.09.06.
3 perces olvasási idő

Hogyan tudsz segíteni? Nagyon egyszerűen. Ha annyira aggódsz a partnered öröme miatt, mint a sajátodért, hogy elolvasol valami ilyet, akkor már félúton jársz.

Tedd világossá a nő partnerednek már a szexuális kapcsolat kezdetétől, hogy mindig szabadon tudassa veled, mikor érez bármilyen fájdalmat vagy kellemetlenséget, még ha te úgy tűnik, élvezed is, és hogy semmi gondod nincs azzal, hogy leállítsátok, vagy megváltoztassátok a pózt azért, hogy ő is jól érezze magát.

Azt is világossá teheted számára, hogy csak akkor szeretnél vele lefeküdni, amikor ő is akarja azt. Ha nem így érzel, vagy nem tudsz vele megbirkózni, akkor te még nem vagy kész egy megfelelő szexuális kapcsolatra. A partner teljes értékű ember számba vétele, nem egy tárgynak, vagy szex játéknak nézése belépési feltétel.

Kérdezz szeretkezés alatt

Nem kell túl bonyolult dolgokra gondolni: „Milyen érzés?” és „Ez így jó neked?” vagy „Szükséged van még síkosítóra?” és „Melyik pozíció a legmegfelelőbb számodra?” és „Szeretnéd, hogy mélyebben/gyorsabban vagy nem?”

Ne erőltesd nemi szerved vagy ujjad partnered hüvelyébe, ha az láthatóan ellenáll, vagy nyilvánvalóan nem élvezi a dolgot. Helyette, lépj vissza egy vagy két lépcsőfokot: ha a péniszed behelyezése problémás vagy kellemetlenség érzetet okoz a partnerednek, térj vissza a csiklójához egy időre, és próbáld meg az ujjaddal izgalomba hozni a hüvelyét, míg maga a hüvely kész lesz a közösülésre. Gondolkodj csigalépésekben! Gondolj arra a bánásmódra, amit te elvársz. Engedd, hogy legalább annyira kezdeményezze a partnered a szexet, mint te.

Ne rohanj!

Érthető, hogy sietni akarsz a rövid, vagy kiszámíthatatlan erekciód miatt, azonban ne feledd máshogy is lehet kényeztetni a partnered! Ha gyorsan jutsz el a csúcsra megpróbálhatod szeretkezés közben kézzel is izgatni, kulcsszerepe lehet a megfelelő előjátéknak, de az sem baj, ha nem egyszerre értek a csúcsra. Még mindig jobb, mint fájdalmat okozni a partnerednek!

Emlékezz, hogy nem csak a hüvelyében van az összes szexuális öröme, de a legtöbb nő számára ez másodlagos. A nagy dolog az, ha az egész testére odafigyelsz, így a szeméremtestére is, nem csak a vaginájára. (És persze bátorítsd partneredet, hogy figyeljen ő is oda az egész testedre, és az egész nemi szervedre. Amikor a haverjaid elkezdenek szexista szex mítoszokat mesélni, keress más forrást, és válts helyénvalóbb, valósabb információkra. Például, hogy a „feszes” vagina az ideális, vagy az együttlét kötelesség.)

Ezt nem azért írtuk, vagy hallod nőktől, mert azt gondoljuk, hogy a fiúk hülyék, vagy tapintatlanok. Mivel neked nincs vaginád, és hacsak nem vagy elkötelezett híve az anális szexnek, ami nem olyan, bár hasonló, akkor nem lehet reális képed arról, hogy milyen érzés nőnek lenni.

Próbálkozz másképp!

Elég türelmes vagy? Kellően oda figyelsz partnernőd testére? Ha az ujjaddal próbálod a hüvelyét izgatni, ügyelj arra, hogy a hüvelynek lehet enyhe görbülete, így ujjad nem legyen merev. Ugyan ezen oknál fogva a péniszeddel történő behatoláskor is meg kell keresni a megfelelő szöget, pózt. Érdemes többféleképpen próbálkozni, türelmesen!

Bizonyosodjatok meg arról, hogy elég időt szántok-e arra, hogy hozzászokjatok a pozíciókhoz, hogy a testtartásotok harmóniában legyen az anatómiátokkal. Ne feltételezd, hogy tisztában vagytok egymás testével. Lehet, hogy meg kell mutassátok egymásnak mi az, ami örömöt okoz. Beszéljetek róla minél többet, töltsetek együtt több időt, hogy fokozatosan megismerjétek egymás testét a szexuális kapcsolat előtt.

Annyi síkosítót használtok, amennyi szükséges?

A síkosító nem helyettesítheti az izgatottságot, vedd figyelembe, hogy nem tudja kitágítani a hüvelyét, ugyanúgy, mint ha izgalomba jön partnered. De ha már elértétek ezt a pontot, és a dolgok nem mennek olyan „simán”, akkor nagy segítség lehet. Az óvszerek, mint fizikai védekező eszközök használata során alapvető fontosságú, nem csak azért, hogy megakadályozza az elszakadását, hanem mert sokszor a tested által természetesen termelt váladék nem elegendő, amikor az óvszer is bejön a képbe.

Ha hormonális fogamzásgátlót használtok, gyakran a mellékhatások egyikeként hüvelyi szárazság jelentkezhet. A termékenységi ciklus bizonyos időszakaiban szintén, (azoknak, akik nem használnak tablettát vagy egyéb hormonális módszereket) a hüvelyváladék sűrűbb, ami sokkal ragadósabbá, mint csúszósabbá teheti a dolgokat.

A túlzásba vitt dörzsölés kellemetlen érzetet okoz. Hogy ezt megelőzzétek érdemes síkosítót használni, azonban ügyeljetek, hogy csak bizonyos típusú síkosítók alkalmazhatók óvszerrel együtt. Óvszer, azaz latex-biztosak általában a vízalapú készítmények.

(Sz.L.)