szex
#Vágyak

Rossz, ha szexelek az exemmel, miközben valós kapcsolatot szeretnék vele?

2010.05.29.
1 perces olvasási idő

Ha lefekszel az exeddel, akkor nem feltétlenül az a kérdés, hogy ez morálisan helyes-e vagy sem, hanem az, hogy őszinte vagy-e magaddal, és jó-e az neked, amit csinálsz. Ám ha tényleg szeretnél egy működő párkapcsolatot, akkor ez nem feltétlenül tesz jót nektek.

A laza szex általában azoknál működik, akik el tudják különíteni egymástól a szerelmet és a testi kapcsolatokat, és akik őszinték tudnak lenni a partnerükkel/partnereikkel. A „csak barátok” és a „hasznos barátok” között is különbséget kell tenni, csak úgy, mint a szexuális, romantikus és szexuális-romantikus kapcsolatok között.

Sajnos az exbarátok/exbarátnők nem a legmegfelelőbbek az ilyen együttlétekre, főleg, hogyha még az egyik fél érez valamit a másik iránt. Ha például te még mindig érzel valamit az exed iránt, míg ő közömbös a romantikus szálakhoz, akkor nem nagyon fogsz tudni változtatni ezeken az elképzelésein, és nagy az esélyed arra, hogy nagyot csalódj.

Rendezd a dolgaidat!

Fontos, hogy őszinte légy magaddal, és ne létesíts testi kapcsolatot az exeddel „csak úgy” elvből. Persze a szex sokféleképpen befolyásolhatja az embert, de nem feltétlenül éleszt fel egy régi kapcsolatot, így ez a módszer valószínűleg csalódáshoz fog vezetni.

Továbbá ha valóban szeretnél ismét szexuális-romantikus kapcsolatot létesíteni az exeddel, de közben nem rendezed a dolgaidat, akkor egy alkalmi, érdekkapcsolatba fogsz kezdeni párhuzamosan, ami semmiképpen sem vezethet majd jóhoz. Tehát nem az a baj, hogy szexelni szeretnél az exeddel, hanem az, hogy a körülmények semmiképpen sem megfelelőek.

Döntened kell, de mi azt tanácsolnánk, hogy szüneteltesd az exeddel való szexet, és adj időt magadnak, hogy túljuss a vele való kapcsolaton és szakításon. Persze eltarthat egy ideig az, hogy továbblépsz, de még mindig lehettek barátok.

Ilyenkor a legjobb, ha más barátaidra, az iskolára, vagy más hobbikra koncentrálsz – hidd el, ez hosszú távon boldoggá fog tenni. Ha megadod az esélyt annak, hogy továbblépj, akkor tisztábban láthatod majd a dolgokat.

(Gy.A.)

forrás: scarleteen.com