szex
#Vágyak

Szex a menstruáció alatt

2023.07.09.
1 perces olvasási idő

A menstruáció nem teszi lehetetlenné vagy különösebben bonyolulttá a szexet. Van azonban néhány dolog, amit érdemes előtte átgondolni.

Mivel ilyenkor a hüvely sokkal síkosabb, mint általában, rengeteg nő (de sok férfi is) kedveli a vaginális közösülést menstruáció alatt.

A nőknél komoly befolyásoló tényező lehet még a magas ösztrogénszint is, emellett a szexuális aktivitás nagyban enyhíti a menstruációval járó kellemetlen tüneteket, például a görcsöket.

Tudnod kell, hogy akkor is teherbe eshetsz, ha akkor szeretkeztek, amikor menstruálsz!

Változó megítélések

Vannak olyan nők, akik semmiképpen sem szeretnének szexuális kapcsolatot létesíteni menstruáció alatt, és az is előfordulhat, hogy olyankor a párodnak nincs kedve hozzá. Lehet, hogy csak a vér miatti félelemtől, vagy mert téged félt. A vér látványa balesetekre, fájdalomra emlékeztetheti.

Vannak, akik idegenkednek a menstruációtól és a vele járó vérzéstől, míg mások elfogadják, hogy ez természetes folyamat, a nő életének, nőiségének része.

Más esetekben a női fél érezheti magát kellemetlenül: vagy azért, mert nem biztos benne, hogy partnerét nem zavarja a vér, vagy mert őt magát zavarja. Vannak nők, akik ilyenkor kifejezetten magányra vágynak, akár vallási vagy spirituális okokból, esetleg hagyományok miatt.

Törekedj a biztonságra

Sajnos a menstruációs folyadékban lévő vér miatt jóval nagyobb eséllyel kaphatsz el veszélyes vérrel terjedő vírusokat, például a HIV-et vagy a hepatitiszt. A biztonságos szex mindig nagyon fontos, ebben az esetben is mindenképp elsődlegesnek kell lennie. Ha a menstruáció alatt való közösülést választjátok, ezért ajánljuk figyelmetekbe elsősorban az óvszert - megvéd (ez a legbiztonságosabb módszer, de sajnos ez sem 100 százalékos!) a nem kívánt terhességtől és a legtöbb nemi betegségtől.

(KamaszPanasz - Gy. A., scarlteen.com)