szex
#Vágyak

Tini terhesség: a TV a hibás?

2009.09.15.
1 perces olvasási idő

Úgy gondolod, hogy a sok szex a TV-ben káros lehet a fiatalokra? Nos, nem is járunk oly messze az igazságtól. Egy friss tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a TV-ben lévő sok szex, a tinik terhességéhez vezethet.

Na de álljunk csak meg egy pillanatra! Mielőtt megint csak a médiát kezdenénk el okolni, hallgassuk meg egy szakértő véleményét. „Lehetséges, hogy van valami ebben a felmérésben, és aláírom, hogy a média a szex-szel van tele. De hogyan is készítették a kutatást? Mennyire vehető ez komolynak? Lehetséges, hogy inkább a szexuális oktatáson kellene elgondolkodnunk?”

Mindenképpen megfontolandó a szakértő válaszadása. Nézzük reálisan a dolgokat. A mai tinik egy szexszel telített világban élnek. A szex része lett a kultúránknak. Ott van a filmekben, az újságokban és a zenében is egyaránt.

De elhallgattatni az összes TV-t és rádiót a világban nem lehet, és nem fogja megakadályozni a fiatalkori terhességeket. Egyszerű mutogatni a rossz, gonosz médiára, de valójában ez csak hárítás. Ugyanis nem egyszerű a tinédzserkori terhesség valódi okait feltárni, mivel nagyon összetett dologról van szó. Sokkal könnyebb valakire vagy valamire mutogatni.

Fontos, hogy a szexuális oktatást igenis komolyan vegyük. Foglalkozzunk a dolgokkal, ugyanis ha ezt nem tesszük, a tinédzserkori terhesség nem fog eltűnni. A médiát ki lehet zárni, de ez is csak egy eszköz. Amíg nincs megfelelő felvilágosítás, addig a tinédzserkori terhesség igenis komoly probléma lesz.

(Cs. B.)