Suli, munka, középiskola

#Suli, munka #középiskola

74 db cikk a témában

#érettségi
2014.05.07.

Bolsevik diktatúra és rendszerváltás a töriérettségin

A bolsevik diktatúráról, a rendszerváltásról és az 1989-es alkotmányról, a magyarországi holokausztról, Marxról és a liberalizmusról, az ókori kultúráról, valamint a közép-európai országok 2001 és 2009 közötti gazdasági teljesítményéről is kaptak kérdéseket a diákok a középszintű töriérettségi első, rövid feladatokból álló részében - tudta meg az eduline.

#érettségi
2014.05.05.

Magyarérettségi: a feladatok

Középszinten Márai Sándor Füveskönyvének idézete, Berzsenyi Dániel Életfilozófia és Arany János Visszatekintés című művének összehasonlítása, míg emelt szinten Pilinszky János Egy arckép alá című elemzése szerepelt a feladatok között az idei magyar írásbeli érettségin a köznevelési államtitkárság összefoglalója szerint.

#tanulás
2014.04.30.

10 tanács a hatékony tanulásért középiskolásoknak

Egyre komolyabb bajban vagy, mert tanulni kell egy dolgozatra? Középiskolásoknak szóló tippjeink segítenek a helyes gondolkodásmód megtalálásában, hogy felkészülhess a témazárókra és a kisebb röpdolgozatokra is.

#iskola
2013.11.19.

A középiskolák felében nem lesz felvételi vizsga

A középiskolák közel fele nem tart idén felvételi vizsgát, és mintegy 490 intézmény írta elő, hogy a hozzájuk előzetesen jelentkező tanulók központi írásbelin vegyenek részt. A vizsgát szervező iskolák listáját a www.oktatas.hu oldalon hozták nyilvánosságra.

#iskola
2013.11.13.

A legjobb magyar középiskolák

Három budapesti gimnázium vezeti a HVG középiskolai rangsorát, amelyet 957 intézmény eredményei alapján állítottak össze.

#érettségi
2013.05.06.

Berzsenyi és Márai művei a magyarérettségin

A középszintű magyar érettségi szövegértési feladatában az anayanyelv elsajátításáról szóló tanulmányt kellett értelmezniük az érettségizőknek. Az esszéfeladatban pedig egy Leszek Kolakowski lengyel filozófus egyik művének részlete, egy Márai Sándor-elbeszélés, valamint egy Berzsenyi Dániel- és egy Vörösmarty Mihály-költemény közül válaszhattak az érettségizők.

#felvételi
2013.01.17.

Pénteken kezdődik a középiskolai felvételi

Pénteken kezdődnek a középiskolák központi írásbeli felvételi vizsgái. 9. évfolyamra 59 300-an, a hat évfolyamos gimnáziumokba csaknem 6000-en, a nyolc évfolyamos gimnáziumokba pedig mintegy 4600-an jelentkeztek - közölte az Oktatási Hivatal.

#tanulás
2012.10.12.

Nemzetközi diákként Angliában: első benyomások

Cikksorozatom apropója, hogy egy évet Angliában, azon belül is Brightonban töltök diákként. Semmiképpen sem szeretném a cserediák szót használni, ugyanis nem vagyok az. Nem programmal vagy szervezettel jöttem, hanem egyedül, ugyanis - bár ezt nem reklámozzák -, de mégis lehetséges.

#érettségi
2012.05.05.

Hogyan készültök az érettségire? Videó

Néhány nappal a 2012-es érettségi előtt, talán jól jön, ha megnézitek, hogy mások hogyan töltik az érettségi előtti napokat, és hogyan küzdenek meg a vizsgadrukkal.

#kémia érettségi
2012.04.28.

Ismered a kémia érettségi feladattípusait?

Ugyanarra a tudásra számtalan módon rákérdezhetnek. Fontos, hogy még a kémia érettségi vizsga előtt szerezz némi tapasztalatot a különböző feladattípusok megoldásában.

#érettségi
2012.04.18.

Érettségi matematikából: még nincs veszve semmi!

Idén május 8-án kerül sor a matematika érettségire. Sokak számára ez az a tantárgy, amitől a leginkább félnek. A vizsga időpontja vészesen közeleg, ezért érdemes átgondolnod, hogy a maradék felkészülési idődben mivel foglalkozol.

#matek
2012.03.17.

Így szerezhetsz ötöst a matek érettségin

Már csak másfél hónapotok van a matekérettségiig, úgyhogy itt az ideje elkezdeni az ismétlést. Hogy könnyebb legyen a dolgotok, az eduline és a matekmindenkinek.hu idén ismét elindítja közös érettségi-előkészítő sorozatát.