egyetem
#Suli, munka

Akik szexből fizetik a tandíjat: így élnek az egyetemista prostituáltak

2011.08.17.
1 perces olvasási idő

Egyre több egyetemista keresi meg a tandíjra valót a szexiparban: az elmúlt években ötven százalékkal nőtt azoknak a hallgatóknak a száma az Egyesült Királyságban, akik erotikus masszázsból, vetkőzésből, valamint prostitúcióból élnek.

„Az escortügynökség társalgójában mind a könyveink, laptopjaink fölött ültünk esténként. A tanulást csupán egy-egy kuncsaft miatt szakítottuk meg” – meséli Sophie, aki régebben akár 2 000 fontot is megkeresett egy éjszaka, ám állítása szerint a „kelet-európai konkurencia miatt" ma már ennél kevesebbet tud félretenni, pedig a tandíjak folyamatosan növekednek.prostituált

A londoni diáklány a testéből élt, a prostitúcióból származó bevételből fizette mesterképzését, most pedig a doktori képzésre gyűjt. „Néha könnyebb itt dolgozni, gyorsan sok pénzt keresni ahelyett, hogy 8 fontos órabérért dolgoznék egy boltban vagy egy gyorsétteremben” – teszi hozzá. Számos internetes ügynökség hirdeti, hogy egyetemistákat is foglalkoztat, őket rendszerint drágábban közvetítik ki. Sophie szerint ha egy kuncsaft képes 350 fontot is kifizetni egy óráért, az azért van, mert nem csupán szexet akar, hanem tartalmas beszélgetést is, ám a nagy többség nem engedheti meg magának a „különleges szolgáltatást", egy 2004-es felmérés szerint a britek közel ugyanannyit költenek prostituáltakra, mint mozira, fejenként kb. 55 fontot.

Egy 130 főt érintő felmérés során tízből egy ember vallotta, hogy ismer olyan diákot, aki valamilyen erotikus munkából fedezi a tandíját, 6 százalékuk pedig ismert is diákprostituáltakat. Számuk az elmúlt tíz évben a duplájára nőtt, aminek sokak szerint egyik fő oka a tandíjak emelkedése. Míg 1998-ban mintegy ezer fontba került egy tanév, tíz évvel később ez az összeg már 3 ezer fontra ugrott, a brit parlament döntése alapján a jövőben a 8-9 ezer fontot is elérheti.

(Forrás: Eduline)

Kapcsolódó cikkek