egyetem
#Suli, munka

Mit NE vigyél magaddal a kollégiumba?

2011.08.24.
1 perces olvasási idő

Eldönteni azt, hogy mit viszel magaddal és mi marad otthon, komoly kihívás lehet. Nem akarsz elfelejteni semmit, felkészült akarsz lenni minden helyzetre, ám ha túl sok dolgot viszel magaddal, azzal sok problémát okozhatsz mind magadnak, mind a szobatársadnak.

A kollégiumi szobák kicsik, így pár gyakorlati tippet is adunk, és eláruljuk, hogy mely dolgok nélkül nem lehet élni kollégiumban.

Bár szomorúan hangozhat, de a CD-id, filmjeid és könyveid csak rengeteg értékes helyet foglalnak el a polcokon, ráadásul nagy eséllyel időd sem lesz arra, hogy megnézd vagy elolvasd őket. Az olvasás a kollégiumban egyfajta luxus, ami csak nagyon kevés olyan személynek adatik meg, aki társasági életet is akar élni. csomagolás

Emellett nagyon nehéz párhuzamosan olvasni a tankönyveidet, illetve a személyes könyveket. Persze egy pár DVD-t érdemes magaddal vinni, hiszen esős napokon kikapcsolóan szórakoztatóak lehetnek. Persze ezek is helyet foglalnak, illetve egy idő után nem lesz kedved ugyanazt a filmet tizedik alkalommal is megnézni.

Az is lehet, hogy zeneőrült vagy, ám a hangfalak szintén nagyon sok helyet foglalnak, emellett a szabályok miatt nem is igazán lesz esélyed arra, hogy hangosan hallgass zenét. Ha zenére vágysz, használd inkább a laptopodat vagy iPod-odat!

A legtöbb helyen az állatok tartását is tiltják – persze ez nem jelenti azt, hogy senki sem próbálja a kis hörcsögét, vagy nyulát becsempészni. Tiszteld a szobatársadat annyira, hogy nem leped meg semmilyen kis szőrös állattal. A kollégiumoknak jó okuk van arra, hogy tiltják az állattartást, így a kis kedvencedet te is tartsd inkább otthon.

Míg sokan természetesnek veszik, hogy a drogokat is otthon hagyják, egyesek ezeket is megpróbálják becsempészni a szobájukba. Semmiképpen se tegyél így, de ha mégis vállalnád a kockázatot, számolj a súlyos következményekkel.

(Gy. A., onlinecollegecourses.com)

Kapcsolódó cikkek