kate middleton
#Mozgás

Edzés Kate Middleton-módra

2011.04.29.
2 perces olvasási idő

Mivel Kate nagy súlyt fektet az aktív életmódra, a diétájával együtt egyszerűen fogyhat, illetve edzheti izmait. Valójában egy tapasztalt „fitness-nyuszi” és naponta legalább egy órát edz, a Clarence-házban felállított berendezések segítségével.

A kedvenc edzési módszerei közé tartozik az evezés, futás és a súlyemelés. Emellett rendszeresen biciklizik, cardio-edzéseket végez, illetve jógával fejleszti rugalmasságát. Egy általános edzés Kate számára egy 20 perces intenzív, kirobbanó mozgásformát is tartalmaz, hogy friss és érdekes maradjon számára az edzés.

Hogyan edz?

Futás - Ahhoz, hogy zsírt égessünk és a hercegnőnek is eléggé fit testre tegyünk szert, váltogatni kell a mozgásforma sebességét. 3 percnyi nagyon gyors futás, majd 5 percnyi visszafogottabb tempó segít minden izmodat kezelésbe venni.

Evezés– A szuper-izmos kezek eléréséért az evezés tud a legtöbbet tenni. Egy intenzív fél órás evezés során 300 kalóriát is elégethetünk. Emellett egy evező-gép egyszerre erősít, tesz hajlékonyabbá és formálja a felsőtestet.

Súlyemelés – A kardio-rutinhoz súlyemelést is hozzáadni jó módszer, hiszen segít új izmok megmozgatásában és a test formázásában. Ha a súlyok megfelelő nehézségűek, akkor segítenek a test-koordináció fejlesztésében, csak úgy, mint a csontsűrűségében. Lépegetések és emelgetések végzése is hasonló hatással jár. A legjobb eredmény érdekében minden mozdulatot ismételj 10-12 alkalommal, olyan gyorsasággal, hogy csak a levegővételek jelentsék a szüneteket. Ismételd meg ezt 2-3 sorozatban.

Jóga – A kemény kardióedzések következtében tejsav fog felhalmozódni az izmokban, ami izomlázhoz vezet, így érdemes jógázni, jógával nyújtani a rendszeres edzések között, hogy megelőzzük az izomlázat. Előrefelé végezve a gyakorlatokat, a jóga nyújtja a hátat és a térdínakat, ezáltal enyhíti a hát, nyak és váll feszültségét, növeli a gerinc rugalmasságát. Hátrafelé a mellkast, a csípőt és a bordákat is meg kell mozgatnunk, miközben a kezeinket és vállainkat is erősítjük. Ráadásul a test és a csípő nyújtása közben jóval rugalmasabbak lesznek vállaink is. Más pózok kifejezetten a csípő vagy a hátad alsó részének hajlékonyságát növeli, de a gerinced, térded, bokád, ágyékod is rugalmasabb lesz. Emellett az egyensúlyozós pózok ápolják és átmozgatják a különböző izomcsoportokat, és a testi harmónia mellett erősebb, gyorsabb is leszel. Emellett nagyban segít a helyes testtartás kialakításában.

Az életmód…

A Vilmos herceggel közös utazások során sok egészséges és aktív szórakozásra lehet sort keríteni – ilyen például a síelés, ami az egész testedet megmozgatja, és akár 1400 kalóriát is elégethetsz vele egy óra alatt. Tavaly a Kenyába való utazásuk során lovagoltak, tevegeltek is.

Kate teniszszeretete pedig azt vonta maga után, hogy ebben az évben ő lesz a Wimbledon királyi képviselője. Emellett imád úszni is, amellyel a testét élénkíti.

Bűnös, de finom…

Kate híresen (hírhedten?) édesszájú. Imádja a Haribo gumicukrokat – akkor tankol fel belőlük kis boltokban, amikor a családjánál van. A bolt tulajdonosa és felesége így nyilatkoztak – „Kate imádja a gumicukrot. Bejött az anyukájával, és vett egy pár csomaggal. De francia kenyeret, sonkát, szalámit, tejszínt, tojást és a kedvenc magazinjait, a Hello!-t, a Tatler-t és az Elle-t is megvette. Egy teljesen normális lány.

(Gy. A., dailyrecord.co.uk)