Lélek, öngyilkosság

#Lélek #öngyilkosság

22 db cikk a témában

#gyermekvédelem
2011.09.01.

Gyermekvédelmi központok

Bajban vagy, de nem tudod, kihez fordulj segítségért? Az alábbi listából válaszd ki a hozzád legközelebbi gyermekvédelmi központot, és vedd föl velük a kapcsolatot!

#öngyilkosság
2011.07.30.

Szakítás és öngyilkosság

Valaki azt mondja neked, hogy „ha elhagysz, megölöm magam?” Ez a szenvedélyes szerelem egyik jele vagy megpróbálja irányítani a döntéseidet?

#akne
2010.09.30.

Öngyilkosság akne miatt?

A súlyosan aknés bőr hatására nőhet a depresszió esélye és az öngyilkos gondolatok száma a tizenévesek körében. Egy új tanulmány szerint ezért maga az akne okolható, nem pedig az aknés bőrre szedett gyógyszerek.

#öngyilkosság
2010.09.10.

Öngyilkosság - Ez az egyetlen kiút?

Az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapját minden év szeptember 10-én tartják. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a bajban lévő embertársaink segítésére. Ez azért is fontos, mert az öngyilkosság világszerte a vezető halálokok között szerepel. Magyarország - bár átmenetileg javult a helyzet - még mindig az 5. helyen áll az öngyilkosságok gyakoriságának listáján.

#öngyilkosság
2010.06.09.

Már többször volt öngyilkossági kísérletem -Egy 13 éves tini panasza

"13 éves vagyok, és már nagyon sokszor megvágtam a kezemet késsel. Azt hittem, sikerült leszokni róla, mert már egy ideje nem csináltam, de aztán megint visszaestem a mélypontra. A szüleim tudják, de nem nagyon tudnak segíteni (pszichológushoz is járok )." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#öngyilkosság
2010.05.07.

Öngyilkosság: alkohol, drogok, egyéb tényezők

Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot vagy másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel és azzal, miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Életet menthetsz ezzel: a sajátodat vagy valaki másét.

#öngyilkosság
2009.10.26.

Halálos figyelmeztetés - tini öngyilkosság

Családi gondok, stressz, depresszió – csak néhány ok, ami felelős lehet a tinik által elkövetett öngyilkosságokért. Sokan úgy érzik, elvesztették az irányítást az események felett, és reménytelennek látják a helyzetüket. Az öngyilkosságok száma manapság folyamatosan nő.