párkapcsolat
#Lélek

Szerelem vagy kaland?

2022.06.05.
1 perces olvasási idő

Egy tanulmány szerint bárkinek az, hogy valaki csak alkalmi szexre vagy hosszútávú, komoly kapcsolatra vágyik, arcról megállapítható.

Nincs értelme szemérmesnek lenni. Ha csak egy kis szórakozásra vágysz, az is rá van írva az arcodra.

Angol kutatók által végzett kutatás szerint, mely az Evolúció és Emberi Viselkedés című lapban jelent meg, bárkinek az arcára tekintve megállapítható, hogy csak alkalmi szexre vagy komoly kapcsolatra vágyik. S talán nem meglepő, hogy amíg a nők sokkal inkább a „komoly barát”- típusú férfiak ismeretségét keresik, a férfiak nagy többsége az „egyéjszakás kaland”- arcú lányokhoz vonzódik.

A kutatók egyetemistákról készítettek képeket, akik előzőleg jellemezték magukat aszerint, hogy kalandot vagy szerelmet keresnek, majd 700 résztvevőt kértek meg arra, hogy válasszák szét a szerintük könnyűvérüek képét a szemérmesekétől. Általában a megérzésük helyes volt- a résztvevők 72%- a annak ellenére, hogy nem tudott pontos magyarázatot adni tippjére,az esetek több mint felénél jól választott.

Jó volt a megérzésük, ám nem értették, hogyan lehetséges ez”- mondta Lynda Boothroyd, a Durham Egyetem pszichológia professzora, a kísérlet vezetője.

Ami a férfiakat illeti, azok, akiknek szögletes állkapcsa, jellegzetes szemöldöke és orra, ám kicsi szeme van, leginkább nemük kicsapongó táborát alkotják. Azokról a férfiakról, akiket kevésbé karakteres vonásokkal áldott meg a természet, sokkal inkább hajlamosak vagyunk elhinni, hogy hosszú kapcsolat a vágynak.

A nőkkel kapcsolatban mindkét nem egyetértett abban, hogy az átlagosnál attraktívabb nők sokkal inkább csak kalandot keresnek. A felmérés adatait tekintve úgy tűnik, ebben igazuk van, noha Boothroyd és kollégái sem tudtak erre más magyarázatot adni, mint azt, hogy a csapodár nők némileg szebbek.

(KamaszPanasz - Cs.K.)

Kapcsolódó címkék

szerelem