valentin nap
#Lélek

Hangolódj rá a Valentin-napra!

2013.02.14.
2 perces olvasási idő

Megrögzött Valentin-nap rajongó vagy, és úgy gondolod, hogy miért ne szólhatna az év egy napja a szerelemről? Vagy épp ellenkezőleg: már előre rettegsz a Valentin-napi felhajtástól? A KamaszPanasz blogjaiban mindenki megtalálja a neki szóló üzenetet.

William Shakespeare

Hangolódj rá a Valentin-napra!Nem az állandó fogadkozás a hűség bizonyítéka, hanem az egyszer kimondott és megtartott fogadalom.

József Attila

Kicsim, ne haragudj, csak azért nem szeretlek most még jobban, mert nem lehet már ennél jobban szeretni valakit.

Ingrid Bergman

A csók a természet bájos kis trükkje arra az esetre, mikor a szavak feleslegessé válnak.

Márai Sándor

De most nem félek többé... igézetben élek. Mintha tudnám a varázsszót… De a varázsszó mindössze annyi, hogy szeretek valakit.

Honoré de Balzac

A hirtelen támadt szerelem, amely házasságot indít, igazgyöngy, gyémánt, drágakő, melyet a legnagyobb művész csiszolt, kincs, amelyet a szív legmélyén kell elrejteni.

Gabriel Garcia Márquez

Csak mert valaki nem úgy szeret téged, ahogy te szeretnéd, az még nem jelenti, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével.

Ha pedig valami személyessel szeretnéd meglepni a párodat, de eddig még semmi jó ajándékötlet nem jutott az eszedbe, a legjobb ötletek közül válogathatsz a Valentin napra várva blogban: készíthetsz papírból rózsát, egyedi üdvözlőkártyát, vagy egyéb, utolsó percben elkészíthető ajándékokat.

Alternatív Valentin-nap

Ha pedig a Valentin-napról csak a zsúfolt éttermek, a rengeteg felesleges ajándék, és a csokiszívek jutnak az eszedbe, és mindenáron el akarod kerülni, erre is van megoldásunk. Az elmúlt héten Rebeka kipróbálta, hogy hogyan kerülheti el a Valentin-napi őrületet, és tapasztalatairól blogjában számolt be.

Szinte elkerülhetetlen, hogy belebotlani egy-egy szívecskés üdvözlőkártyába, vagy találkozz egy olyan lánnyal, aki azon kesereg, hogy ő bizony semmit nem fog kapni február 14.-én. Ha elkerülni nem is lehet ezeket a helyzeteket, enyhíteni lehet rajtuk.

Ha valaki éppen tetszik vagy udvarol neked, vagy esetleg te akarnál elhívni valakit randira, vagy már jó ideje találkozgattok, érdemes megbeszélni, hogy hogyan ünnepeljétek – vagy ne ünnepeljétek – a Valentin-napot. Fontos, hogy elmondd a párodnak, ha te nem szereted ezt az ünnepet, illetve nem is akarsz rá készülni. Ezzel rengeteg nézeteltérést és csalódást kerülhettek ki. Ha mégis úgy egyeznétek meg, hogy megtartjátok az " ünnepet", keressetek kompromisszumos megoldást. Például ajándékok és rózsák helyett vegyetek egy jó DVD-t!

Ha éppen egyedülállóként ér a Valentin-nap, és az ezzel járó őrület, akkor se csüggedj! Keress pár alternatív programot, és legyél te a nyugalom szigete ezen a "szerelmes" napon. A szeretet nem csak a párocskákra vonatkozik. Valentin-napon legyél kedves mindenkivel, süss sütit a barátnőidnek. Még pénzt se kell költened ahhoz, hogy valakinek szeretetet és boldogságot adj. Irány a helyi önkéntes iroda, ott rengeteg lehetőséget találhatsz. A mozgássérült vagy beteg gyerekek biztos örülni fognak, ha felolvasol nekik, vagy ha együtt focizol velük. És a mindig magányos osztálytársad is bizonyára értékelni fogja egy-két kedves mondatod (ki tudja, lehet, hogy sokkal jobb fej, mint a többi osztálytársad).

Tégy valami jót ezen a napon, és mutasd meg a világnak, hogy a szeretetet nem csak kártyákkal és hatalmas feliratokkal lehet hirdetni, hanem igazi tettekkel is! :)

(KamaszPanasz)