flört
#Lélek

20 flörtölős üzenetfajta, amivel felkeltheted a kiszemelted érdeklődését

2022.08.20.
5 perces olvasási idő

Órákon át ábrándozol arról, hogy milyen lenne vele randizni, esténként a titokban róla készített fotókat nézegeted - minden gondolatod körülötte forog. Ideje lenne a tettek mezejére lépni, de a visszautasítás esélye minden bátorságodat elveszi. Szerencsére napjainkban már nem feltétlenül kell szemtől-szemben megpróbálni a kapcsolatfelvételt. Íme, néhány ötlet arra, hogyan írj a kiszemeltednek, hogy pillanatok alatt felkeltsd a figyelmét.

1.Köszönj neki

A köszönés itt is alapvető udvariassági formula, amit nem hagyhatsz kite sem. Egy egyszerű „szia” valószínűleg elegendő, de az a legjobb, ha egy mosolygós smiley-t is raksz a végére, vagy egy kérdéssel fejezed be. Így nagyobb az esélye, hogy válaszol és nem hiszi azt, hogy csak egy elkóborolt üzenet landolt nála. Az sem baj, ha a keresztnevén szólítod (a becenevekkel légy óvatos, hiszen lehet, hogy csak a legközelebbi barátainak engedi meg, hogy azon szólítsák) Megkérdezni embereket, hogy hogy vannak az rendben van, de túl általános, ezért okés, de ha azt akarod, hogy esetleg hosszabban válaszoljon, akkor kérdezd azt, „Hogy megy a suli/munka?”vagy “Ráérsz most egy kicsit?”

2.Folytasd a beszélgetést

Eltekintve az előzőektől, folytathatod a beszélgetést úgyis, hogy konkrét kérdéseket teszel fel, amire nem feltétlenül igen vagy nem a válasz, hanem hosszabban kell reagálnia. Ehhez szükséged lesz egy kis nyelvtani jártasságra a részedről, de nem éri meg? Például:“ Te mikor szoktál reggel a suliba indulni?”, “Te meddig maradsz a sportversenyen?” - téma akad bőven, csak nem eldöntendő kérdésként kell róla érdeklődni.

3.Kérdezd a napjáról

Ha a napjáról kérdezed, lehet, hogy sok mondanivalója lesz vagy éppen kevés. A cél az, hogy megmutasd, téged valóban érdekel, hogy mi történik a mindennapjaiban. Hogyha nem válaszol hosszú üzenettel, akkor kérdezd meg, hogy miért ment úgy a napja, ahogy. Persze ne várd, hogy kapásból megnyílik és rád bízza a legféltettebb titkait. De a “miért van ilyen rossz hangulatod?” - tipusú kérdésekre általában elindul egy olyasfajta kommunikáció, ami közelebb visz egymáshoz benneteket. Ha bezárkózik és nem hajlandó bővebben kifejteni, hogy mi a problémája, akkor ne erőltesd mindenáron. Inkább tereld más vizekre a témát - sulis programokra, tanulnivalóra.

4.Mutass neki egy vicces mémet

A legtöbb ember mémet használ arra, hogy elkezdjen egy beszélgetést, vagy hogy folytassa. Nincs olyan ember, aki ne szeretné a mémeket, szóval a kiszemelted valószínűleg nevetni fog rajta és hálás lesz, amiért megnevetetted. Pláne, ha rossz kedve van jön, jól egy vicc, ami arra sarkallja, hogy ő is hasonlókat keressen válaszként. Vicc követ viccet – amelyeken együtt nevettek. Másnap pedig,ha meglátjátok egymást, azonnal mosolyra húzódik a szátok. Lesz közös élmény, ami alapot adhat a személyes kapcsolat folytatásának.

5.Küldj neki konzervatív emojikat

Semmilyen körülmény között ne menj a végletekig, hogyha emojikat küldesz a kiszemeltednek. Hiszen mindez nem arról szól, hogy ki tud több, szebb, viccesebb, érthetetlenebb emojikat küldeni. Ez ARRÓL szól, hogy felvedd vele a kapcsolatot, elindíts egy oda-vissza beszélgetést, ami később élőszóban is folytatódhat. A tökéletes mennyiség az emojikból, amiket küldeni szeretnél annyi, hogy kifejezed a reakciódat egy emojival, vagy a köszönésnél használsz egyet. Továbbá semmiképpen se ne küldjolyan emojikat, amiknek nem vagy biztos a jelentésében - ezzel sok kényelmetlen helyzettől megóvhatod magad.

6.Tudasd a jelenlétedet maximum egyszer egy nap

Hogyha a kiszemelted nem túl beszédes, amikor üzengettek egymásnak és nem válaszol neked azonnal, akkor csak küldj neki egy hellót egyszer egy nap. Ne küldözgess folyamatosan üzeneteket neki, remélve, hogy majd az utolsóra válaszolni fog. Ezt roppant idegesítőnek gondolhatja, - és még csak azért sem reagál - szóval jobb, ha hagyod, hogy akkor válaszoljon, amikor van rá ideje.Te sem szeretnéd, ha a telefonod tízpercenként pittyegne, pláne, ha éppen olyan helyen vagy, ahol nem tudsz reagálni (fogorvos, vizsga, hivatalos ügy stb.).

7.Bókolj neki

Ez eléggé megváltoztatja a „játékot” a beszélgetésben. Tanulmányok mutatják, hogy azok az emberek, akik bókokat kapnak, valószínűleg jobban érdeklődnek majd az után, aki bókolt nekik. Ki ne szeretné, ha dicséreteket kap. Persze azért ne vidd túlzásba a hízelgést, mert akkor azt hiszi, hogy mindaz, amiket mondasz – azaz írsz - csak azért hangzik el, mert előnyöketakarsz szerezni, és nem azért, mert komolyan is gondolod.

8.Gratulálj neki a munkáért, amit jól végzett el

Értékelni az eredményét szintén egy jó út, hogy észrevegyen téged. Természetesen itt is az őszinte, szívből jövő elismerés vezethet célhoz, a mesterkélt mézes-mázos megfogalmazás azonnal az ellenkező hatást váltja ki. Meglepő lehet valakinek, hogyha egy barátja vagy egy iskola/munkatársa észreveszi az eredményét/teljesítményét. Sajnos napjainkban egyre kevesebb elismerést kapnak az emberek – mindenki természetesnek veszi, hogy a másik jól teljesít. Elvárások sokaságának kell megfelelni minden nap, így fel sem tűnik, ha valaki jól vagy jobban teljesít. A dicséret, az elismerés mindenkinek jől jön, akkora motivációs erő, hogy még a fáradtságot és a sikerek érdekében hozott áldozatokat is feledtetni tudja.

9.Kérj tőle szívességet

Benjamin Franklin volt az, aki felfedezte, hogy egy ellenségtől szívességet kérni azt eredményezheti, hogy kedvelni fog téged. Ez akkor is működni fog, ha a kiszemeltednek kell írnod. Az emberek ugyanis szeretnek segíteni annak, aki megkéri őket erre. Nem érted az egyenleteket, de tudod, hogy ő matekzseni? Akkor mire vársz? Kérd meg, hogy segítsen! Számtalan dologban kérhetsz szívességet, amit később meg is tudsz hálálni azzal, ha te segítesz neki.

10.Mutasd neki, hogy érdeklődsz

Emlékeztesd, hogy egyen akkor is, ha magától is tisztában van ezzel. Mond neki, hogy vigyen magával esernyőt, amikor úgy fog kinézni, hogy eshet az eső. Ez parancsolónak és érőszakosnak tűnhet, de ez tulajdonképpen azt mutatja, hogy törődsz vele. Két ember kapcsolata nagy mértékben függ attól, hogy mennyire képesek egymásra figyelni. Minél több figyelmet adsz,- ha érdeklődik irántad - akkor tőle is annál több figyelmet kapsz.

11.Legyél aranyos

Próbálj pár giccses megállapítást küldeni anélkül, hogy rájönne, mennyire erősen próbálkozol. Például „Nagyon szeretek veled beszélgetni” nagyon aranyos üzenet lehet a kiszemeltednek, hogy értse mire célzol. A reakcióiból könnyen rájöhetsz te is arra, hogy mennyire számíthatsz a viszonzásra. A “Nekem is nagyon fontosak ezek az üzenetek” vagy az “Alig várom, hogy írj” típusú válaszok esetén semmi kétség: Ő is érdeklődik irántad - azaz nyert ügyed van.

12.Légy szexi

Próbálj olyanokat is mondani neki, amin látszik, hogy eléggé próbálkozol. Például „Netflix and chill?”(Netflix és egy kis lazulás?) Ez megmutatja, hogy te mást is akarsz csinálni az üzenet küldéseken kívül. A legjobb persze az lenne, ha ezt a kérdést Ő tenné fel – azaz Ö kezdeményezne. De van, aki nem elég bátor hozzá, ezért nem árt egy kicsit bátorítóbban fellépned. Legfeljebb nemleges vagy kitérő választ kapsz és tudni fogod, hogy még nem jött el a megfelelő pillanat a továbblépésre.

13.Legyél öntudatos

Ahelyett, hogy vársz, mikor fog írni a kiszemelted, írj te neki egy üzenetet, amikor csak akarsz. Mondd el neki, mi jár a fejedben. Értékelni fogja az őszinteséged és élénkséged. Arra viszont ügyelj, hogy ne lőjj túl a célon, azaz értelmezd jól a visszautasítás jeleit is. Ha nem válaszol, vagy csak tömondatokban teszi, esetleg konkrétan nemet mond, akkor - bármennyire is nehéz- de fogadd el és lépj tovább. Lényegében ez is az öntudatosság jele. Ha így teszel, akkor Ő lesz az, aki rádöbben, mit veszített azzal, hogy figyelmen kívül hagyta a közeledésedet.

14.Légy nyitott a kedvenc dolgai felé

A legjobb része a beszélgetéseknek az, hogy könnyű, hogy valaki élvezze a veled való beszélgetést. És ehhez azon keresztül fogsz eljutni, hogy a másik félről beszélsz. Hogy juthatsz el eddig? Egyszerűen: beszéljetek rólaés hagyd, hogy ő irányítsa azt. Idővel Ő is érdeklődni fog a Te dolgaid iránt.

15.Kérdezz tőle személyes kérdéseket

A legtöbb ember szeret magáról beszélni. Az, hogy a személyes dolgairól beszéltek, sokkal közelebb hozhat benneteket. Egyre azonban ügyelj: soha ne lépd át a határaidat és ne tégy fel olyan kérdéseket, amelyek támadásnak bizonyulhatnak.

16.Mondd neki, hogy épp most jöttél ki a zuhanyzóból

Aztán hagyd, hogy az ő képzelőereje elvégezze helyetted a munkát.

17.Küldj neki unott szelfit

Emlékeztesd őt, hogy milyen jól nézel ki azzal, hogy küldesz neki egy képet, amin jól beállítottan pózolsz és úgy tűnik, mintha semmi erőfeszítésedbe nem került volna, hogy ilyen jól nézz ki. Persze azért vigyázz arra, hogy a kép ne legyen kompromittáló, ami miatt szégyenkezni kellene (a kinyúlt, szakadt pizsamás, torzonborz, kisírt szemű önmagad nem biztos, hogy a legjobb ötlet).

18.Szignózd az elköszönős vagy jóéjszakát küldős üzeneteidet egy puszis smiley-val

Ez a fajta emoji váltás kiválthat belőle boldogságot és szédülést. A puszis smiley a kezdete és a véglete is a flörtölős üzenetek között, szóval ne felejtsd el használni, amikor csak lehetséges. Ezzel tudod a legjobban kifejezni, hogy nem pusztán “barátiak” a szándékaid, hanem jóval fűtöttebb érzelmek vezérelnek.

19.Használd a nevét, amikor csak lehetséges

Használni valakinek a nevét bizalmasságot eredményez és azt is mutatja, hogy eléggé elégedett vagy magaddal ahhoz, hogy megközelítsd őt. Ha ezt üzenetben teszed meg, az elv ugyanaz marad. Mond a nevét, hogy elősegítsd a közelséget és az intimitást.

20.Hagyd az üzenetküldést, lépj be a való életbe

Igen. Eljön az a perc, amikor az ismerkedős üzenetváltás a személyes találkozás izgalmas pillanataihoz vezet. Ez minél hamarabb bekövetkezik, annál jobb. Hiszen a közös élmények még jobban összekovácsolnak majd.

Ne ábrándozz órákon, napokon, heteken át - inkább cselekedj.

(KamaszPanasz)