önbizalom
#Lélek

7 önbizalom növelő módszer, ami megváltoztathatja az életedet

2016.12.09.
2 perces olvasási idő

Szeretnél magabiztos lenni? Tudni, hogy ki is vagy, és azt az életet élni, amiről mindig is álmodtál? De hol kezdd el? Az egész a ruhán, a frizurán vagy egyszerűen csak a hozzáálláson múlik? Nos, talán ezeken is, de sokkal egyszerűbb módszer is létezik. Lássuk, mit tehetsz!

Egyszerűen elég, ha mindennap megfelelő motivációval és eltökéltséggel kelsz fel, és tisztában vagy vele, hogy ki is vagy. Ha segítesz másokon, pozitív életet élsz és szenvedélyt találsz a testmozgásban, érezni fogod. Ha minden pillanatban megtalálod a boldogságot, meg fog változni a világszemléleted, miközben fokozatosan felépül az önbizalmad.

1. Tudd, hogy megváltoztathatod az életedet!

Minden nap kelj fel azzal a reménnyel, hogy az a nap még a tegnapinál is jobb lesz. Egy teendőlista teljesítése és új célok kitűzése megváltoztathatják az életedet. Legyen a motivációd, hogy tiéd ez a nap!

2. Ismerj meg egy új sportágat!

Talán sosem voltál atléta, esetleg úgy érzed, a sport nem a te világod. De csak mostanáig! Változtass: válassz egy sportot, amire kíváncsi vagy, és sajátítsd el! Az egyszerű útmutatók és online videók rengeteg tippel segíthetnek. Ezt nyugodtan veheted kihívásnak! Ezzel garantáltan megnövelheted az önbizalmadat!

3. Légy jótékony!

A jótékonykodás nem csak azt jelenti, hogy egy vagonnyi pénzt fizetsz egy alapítványnak. Igazából egy fityingedbe sem kell kerülnie, hogy jót tegyél másokkal. Elég, ha az idődet és az energiádat adományozod egy nagyobb jóért. Közben jobban megismered saját magad, jobban is fogod érezni magad, és fejlődik az adakozó képességed.

4. Mosolyogj!

Próbálj ki egy nagyon hatásos trükköt: hazafelé mosolyogj rá néhány idegenre, aki szembe jön veled! Garantáltan jobb kedvre fogsz derülni, hiszen a mosoly ragályos, vissza fognak mosolyogni rád! Ha valakivel találkozol, üdvözöld, és mutasd meg a magabiztosságodat! Ettől nemcsak boldogabb leszel, de az önbizalmad is növekedni fog. Szóval mosolyogj magabiztosan és azzal a céllal, hogy megváltoztasd a saját és a szembejövő emberek életét minden nap!

5. Légy pozitív!

Nem mindig könnyű, különösen ha rossz napod van, de próbálj mindig pozitív maradni! Legyél pozitív és magabiztos a célodban és tudd, hogy végül minden úgy fog történni, ahogy történnie kell. Ha hiszel ebben, kevesebb stresszel fogod élni a napjaidat és boldog leszel!

6. Köss új barátságokat!

Mozdulj ki és köss új barátságokat! Tudj meg többet egy másik személyről, miközben magadat is jobban megismerheted. Szebbé válhat az életed és új, kellemes emlékeket szerezhetsz egy másik illetővel. Akár még a lelki társadat is megtalálhatod menet közben. És persze az önbizalmad is nőni fog!

7. Élvezd a fitneszt!

Ha megszereted a testmozgást, átváltoztathatod a tested, jobban nézhetsz ki, és egészen máshogy érezheted magad. Ha a rendszeres tornázás rutinná válik, azzal mindezt elérheted, és minden nap csodásan érezheted magad. Ha nem hiszed el, próbáld csak ki! Mozgásra fel, érezd jól magad, és hadd nőjön az önbizalmad!

(KamaszPanasz - B.Zs.)