exbarát
#Lélek

7 tisztázandó kérdés, mielőtt újra randiznál az exeddel

2017.02.24.
1 perces olvasási idő

Ha azon gondolkozol, hogy érdemes-e újrakezdened a párkapcsolatodat az exeddel, van egy pár fontos kérdés, amit meg kell válaszolnod, mielőtt még randiznátok. Annak idején okkal ment tönkre a kapcsolatotok, és ezt jobb, ha észben tartod, amikor meghozod a döntést.

Persze néha ez lehet az egyik legjobb döntés, amit hozhatsz, főleg, ha egymásnak vagytok teremtve, de akkor is óvatosnak kell lenned, hogy elkerüld az újbóli sérülést. Íme, néhány fontos, tisztázandó kérdés, mielőtt megint randiznál vele.

1. Magányosnak érzed magad?

Az egyik első kérdés, amit meg kell kérdezned magadtól az exeddel való randi előtt, hogy vajon csak magányos vagy, vagy tényleg ő hiányzik neked. Azért akarj újra összejönni vele, mert szerelmes vagy belé, és mert együtt szeretnél lenni vele, ne azért, mert egyedül érzed magad, vagy mert nem találtál mást, akivel randizhatnál.

2. Mért akarsz randizni az exeddel?

Gondold végig, mi mindenért akarod ezt, és bizonyosodj meg, hogy nem kevered össze a szerelmet a nemi vággyal. Győződj meg arról, hogy valódi okok miatt akarod-e őt visszakapni, és hogy tényleg ezt akarod.

3. Miért szakítottatok?

Mielőtt úgy döntenél, hogy randizol az exeddel, próbálj meg visszaemlékezni, hogy miért is szakítottál vele. Miattad történt vagy ő tett valami rosszat? Miért fordultak köztetek rosszra a dolgok? Helyre tudjátok hozni azokat a problémákat? Le tudjátok küzdeni azokat az akadályokat?

4. Megoldottátok a nézeteltéréseiteket?

Mielőtt megint hibát követnél el, győződj meg róla, hogy megoldottátok a konfliktust, hogy exérettebbek vagytok, és hogy kedvesebben és felelősségteljesebben tudtok viselkedni. Tudjátok, mit tehettek, hogy megoldjátok minden problémátokat, és megjavítsátok a párkapcsolatotokat?

5. Kezdés tiszta lappal...

Ahhoz, hogy ezúttal működjön a dolog köztetek, át kell gondolni minden apró részletet, pl. hogy nem hoztok-e régi problémákat a párkapcsolatotokba, ami újra feszültséget okoz majd, amikor együtt vagytok. Ha újra a régi sérelmeknél fogtok kikötni, az egésznek semmi értelme sincs. Vagy tiszta lappal induljatok, vagy sehogy.

6. Eléggé szereted önmagad?

Ne hagyd, hogy a döntésedben csupán a volt párod szavai irányítsanak. Neked is meg kell erősítened a magadba vetett hitet. Ha durván viselkedett és rosszul bánt veled, miért akarsz megint randizni vele? Szerelmes vagy belé, vagy egyszerűen csak bizonytalan vagy? Manipulál téged, vagy tényleg ezt szeretnéd?

7. Tényleg ezt akarod?

Valóban ezt akarod tenni? Egészen jól meggondoltad? Teljesen biztos vagy benne, hogy nem követsz el hibát, és hogy ez tenne téged és az exedet boldoggá? Van egyéb oka, hogy újra össze akarsz jönni vele? Jól gondold végig ezeket a kérdéseket, mielőtt meghozod a végleges döntést, hogy biztos lehess benne, hogy jól döntöttél.

(B.Zs.)

Kapcsolódó címkék

ex