csalódás
#Lélek

Ha úgy érzed, megcsal a párod...

2015.03.28.
1 perces olvasási idő

Mit tehetsz, ha úgy gondolod, hogy megcsal a barátod? Azon tűnődni, hogy vajon találkozgat-e valaki mással, szörnyű sejtés, nagyon bizonytalannak érezheted magad miatta. Vajon csak beleképzeled a dolgokat? Vagy tényleg van valaki más mellette?

1. Szokatlan viselkedés

Az egyik dolog amit tehetsz, hogy megfigyeled a viselkedését. Csinál olyat, amit azelőtt nem? Például többet törődik a külsejével, vagy mostanában szokatlanul sokat kell tanulnia, vagy többször is túl sokáig dolgozik? Ez arra utalhat, hogy valami történt és megvan az okod az aggodalomra.

2. Mit tennél, ha igaz lenne a sejtésed?

megcsalás

Vannak, akik inkább nem szeretnék tudni, ha a párjuk megcsalja őket. Úgy érzik, hogy jobban járnak, ha nincs megerősítve a sejtésük. Mit tennél, ha bebizonyosodna, hogy a barátod megcsal? Keress bizonyítékot, így felkészülhetsz a legrosszabbra, aztán majd azt is kitalálod, hogyan tovább!

3. Gondold át körültekintően

Gondold át alaposan, hogy valóban jó okod van-e a gyanúra, és kérdezd meg magadtól, hogy nem csak képzelődtél-e. Lehetséges, hogy teljesen félreértettél valamit és azt feltételezed, hogy ez a megcsalás jele. De ha próbál meggyőzni, hogy paranoiás vagy, az egy másik történet. A hűtlenkedők gyakran hajlamosak arról győzködni, hogy nevetséges a felvetés ellenük.

4. Megérzések

Az előérzet ritkán csap be. Ha úgy érzed, hogy folyik valami a háttérben, nagy esély van rá, hogy igazad van. De kérdezd meg magadtól, hogy nem azért aggódsz-e, hogy megcsalt, mert már régebben ez megtörtént veled. Azok, akikkel korábban hűtlen volt a társuk, gyakran aggódnak amiatt, hogy ez újra meg fog történni, és túlságosan ugranak minden esetleges jelre, ami arra utalhat, hogy az új párjuk is félrelép.

5. Ha ártatlan?

Azt is érdemes végiggondolod, hogy mi fog történni, ha hibát követsz el: vádolod és kiderül, hogy nem csalt meg. Ha rájön, hogy gyanakodtál, akkor nagyon megsértődhet amiatt, mert azt hitted, hogy képes lenne megcsalni. Ne feledd, nem minden férfi olyan!

6. Rossz választások?

Ha már több olyan párod is volt, aki megcsalt, nem kellene magadat hibáztatnod azért, hogy ők félreléptek. Ám el kellene gondolkodnod azon, hogy okosabban kellene megválasztanod a párjaidat. Talán rossz típusú pasikhoz vonzódsz és emiatt mindig olyan férfi mellett kötsz ki, aki nem értékel annyira, mint ahogy megérdemelnéd.

7. Kérdezd meg

Néha a legjobb, ha egyenesen megkérdezed, hogy találkozgat-e valaki mással. A legtöbb ember nem hazudik valami jól, mások inkább nem rejtegetik a titkukat tovább. De ne vádold meg! Mondd azt, hogy aggódsz és szeretnéd megbeszélni. A vádaskodás védekezésbe fordíthatja a beszélgetést és megeshet, hogy ő vágja a fejedhez, hogy igazságtalan és paranoiás vagy.

Nagyon fájdalmas, ha a párod megcsal téged, hiszen nemcsak tiszteletlen, hanem azt is érezteti veled, hogy nem vagy elég jó neki. De feledd, ha félrelépett, a felelősség az övé. Nem a te hibád, hogy rosszul viselkedik.

S.C.