Valentin nap
#Lélek

Hogyan éld túl a Valentin napot szakítás után?

2016.02.14.
2 perces olvasási idő

Újdonsült szinglinek lenni az év bármely szakában megviselő, de főleg akkor nehéz, amikor bármerre nézel, a szerelmet juttatják eszedbe. Ha újdonsült szingli vagy, esetleg csak szeretnél felvidítani egy barátot, akkor itt van néhány szórakoztató program, ami jól jöhet.

1. Csináld azt, amire nem jutott időd, mikor még párkapcsolatban éltél

Vegyél részt azon a tanfolyamon, amin mindig is szerettél volna, pl. tanulj főzni, rajzolni vagy bármi mást. Ebédelj abban az étteremben, amit annyira szeretsz, de ő mindig is utált. Nem számít, hogy mit csinálsz, a lényeg, hogy légy önmagad. Ezt bármikor megteheted, de szakítás után különösen ajánlott, mert segít elindítani a gyógyulási folyamatot.

2. Készíts valami kedves meglepit a barátaidnak

Csak úgy, szeretetből. Készíthetsz csoki bonbont, muffint, egy trendi ékszert vagy hasznosítsd újra a régi pulcsidat egy igazán egyedi ajándékért! Ha kedveskedsz a barátaidnak, családtagjaidnak, akkor nem csak nekik lesz szebb a napjuk, de hidd el, neked is!

3. Cselekedj valami kedveset egy idegennel

Valószínűleg nem csak te élsz át nehéz időket. Mások segítése nagyszerű módja annak, hogy eltereld a gondolataidat a saját problémáidról. Vegyél néhány péksütit egy hajléktalannak vagy kísérj haza a buszmegállóból egy idős embert. Ezek a tettek bearanyozzák majd a napodat.

4. Mozdulj ki a szingli barátaiddal

Hogyan éld túl a Valentin napot szakítás után?

Ha a társaságodban mások is egyedül vannak, menjetek el bulizni vagy üljetek be valahova. Ha nincs egyetlen szingli barátod sem, akkor se keseredj el: biztosan rendeznek valahol a környéketeken anti-Valentin napot!

5. Hallgass olyan zenét, ami illik a naphoz és a hangulatodhoz

Készíts lejátszási listákat különböző hangulatokhoz, napszakokhoz, tevékenységekhez! Higgy a jó zene gyógyító erejében! Vicces, szomorú, mérges vagy csak megbántott hangulatú - játszd le azt, amelyiket szeretnéd. Ha zenész vagy, írj egyet te magad. Ha szükséged van inspirációra, nézz körül a zeneszövegek között a neten.

6. Ünnepelj valami teljesen mást

Az egyik barátomnak pont Valentin nap előtt van a szülinapja. Ha a társaságodból valakinek februárban van a szülinapja vagy csak egy tél végi ünneplést szeretnétek, hát rajta! Ha nem jut semmi az eszedbe, akkor találj ki valamit. pl. egy palacsinta partihoz mit szólnál?

7. Vegyél magadnak valami különlegeset

Kinéztél egy csodálatos melltartót vagy felsőt? Vedd meg! A téli leárazásokon való nézelődés igencsak jó program lehet! Csodás illatú testápoló és tusfürdő? Szerezd meg. Nem kell, hogy drága legyen, csak valami olyan, amit normális esetben nem vennél meg.

8. Törődj magaddal!

Vegyél egy forró fürdőt. Menj el manikűröztetni. Menj el sütizni, nézz meg egy új filmet vagy szakítás utáncsinálj magadnak egy finom cappuccinót. Nem számít, hogy mit csinálsz, csak kényeztesd magad. Megérdemled.

Mindezek mellett pedig gondold végig, a szakítás nem kizárólag valaminek a végéről szól, hanem egy új kezdet is. Akár hamar találsz egy új szerelmet, akár a szingliséget választod egy időre, törődj magaddal. A hozzád közel állók garantáltan emlékeztetni fognak, hogy nemcsak egyféle szeretet létezik.

Van bármi egyéb javaslatod arra, hogy hogyan ünnepeljük a Valentin napot szakítás után? Mit gondolsz egyáltalán a Valentin napról?

S.C.