barát
#Lélek

Mit tehetsz szakítás után?

2014.05.20.
1 perces olvasási idő

Nagyon fájdalmas lehet az, amikor elengedjük azt, akit szeretünk. Pláne akkor, ha derült égből villámcsapásként érkezik a szakítás. Nem könnyű, ez tény, de túlélhető a szakítás.

A KamaszPanasz összegyűjtött néhány hasznos tippet, amelyekkel garantáltan könnyebb lesz a szakítás utáni időszak, és egyszerűbb lesz a továbblépés.

Sajnáltasd önmagad!

Mit tehetsz szakítás után?Ennyi mindenkinek jár. Hallgass szomorú dalokat, egyél meg egy nagy tábla csokit, sírj, vagy csinálj bármi ehhez hasonlót egy vagy két napig. De ne tovább!

Nézőpont kérdése

A világ nem omlott össze attól, hogy szakítottatok. Az élet megy tovább. Lehet, hogy kicsit kilátástalannak tűnik most minden, de gondolj arra, hogy mennyi új lehetőség vár rád.

Semmi baj nincs veled

A szakítások többségében az érzi magát rosszul, akivel szakítottatok. Felvetődnek benne olyan gondolatok, mint hogy: ”Ez az én hibám volt.”, “Biztos, hogy én rontottam el. “, “Engem nem lehet szeretni.”

Hagyj fel ezekkel! Semmi gond nincs veled, egyszerűen csak megpróbáltátok. és nem működött. Fedezd fel, hogy milyen csodálatos ember vagy!

Soha ne add fel!

Egy szakítás ne tántorítson el a párkapcsolatoktól! Próbálkozz újra! Ne hagyd, hogy a lehetőségek az orrod előtt haladjanak el.

Egy jó barát

Ha egyedül érzed magad, legyen mindig valaki, akit fel tudsz hívni. Nevessetek egy jót, beszéljétek ki a dolgokat, vagy menjetek el moziba.

Bolhát az elefántból

Ne dramatizáld túl az egészet, mert könnyen a sajnálkozás és a drámázás csapdájába eshetsz.

Flörtölgetés

Mindig legyél tisztába azzal, hogy kivel flörtölgetsz csupán, és kivel szeretnél komolyabb kapcsolatot! A suli legmenőbb sráca vagy lánya lehet, hogy észre sem vesz (hiszen van valakije), tehát kár érte törni magad. Vedd észre az igazán értékes embereket! Lehet, hogy az a lány vagy srác az edzőteremből már régóta figyel téged, csak te nem vetted észre.

Ne kövesd!

A legrosszabb, amit tehetsz az, ha követed vagy hívogatod azt, aki már szakított veled. Bizonyos esetekben ezt nem könnyű megállni, de tartsd magad, és ne hívogasd, ne kövesd!

(Gy. R. - health24)