gúnyolódás
#Lélek

Miért piszkálnak a fiúk?

2017.02.02.
1 perces olvasási idő

Az osztályomban 9 fiú van, és ők a problémám okozói, ugyanis nagyon szeretnek engem piszkálni, kigúnyolni, röhögni rajtam. Mindig ellenszenvesek velem - bezzeg a többi lánnyal tudnak normálisan beszélni. Miért csinálják ezt? A szakértő válaszol.

Kedves Kérdező!

A fiúk és a lányok közötti egyik fontos különbség, hogy míg a fiúk élvezettel piszkálnak mindenkit - egymást is - és mindezt viccesnek találják, mert ez nekik a játék, addig a lányok egyáltalán nem szeretik ezeket a „játékokat”. Fontos, hogy a piszkálódás addig élvezetes, amíg van, aki vevő rá. Ha téged már egyáltalán nem érdekel az, amit csinálnak, akkor nekik sem lesz már élvezetes. A piszkálódás célja az, hogy valaki felhúzza magát ezen. Ha ezt nem teszi, akkor meg minek is?

Több dolgot is tehetsz

Egyrészt megpróbálhatod teljesen félvállról venni, ne csak ők lássák azt, hogy téged nem izgat, hanem téged legbelül sem szabad, hogy ez az egész izgasson. Másrészt nevethetsz te is a dolgon, ha találsz benne akár csak egy kicsi vicceset is.

Ha nevetsz, akkor megint elveszítette a piszkálódás az értelmét. Ha pedig igazán belevaló lány vagy, akkor pedig találd ki, hogyan tudsz ilyenkor visszaszólni, vagy valami vicceset mondani, amin röhögnek a többiek is. Figyeld meg, ezek a fiúk mivel szivatják egymást. Tanulj tőlük, ők hogyan csinálják, és vágj vissza, ne hagyd magad.

A lényeg, hogy hozd zavarba őket, így előbb-utóbb abba fogják hagyni, és keresnek maguknak más szórakozást!

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)