barát
#Lélek

Az exem vissza akar kapni!?

2013.11.10.
1 perces olvasási idő

Kedves Szakértő! A volt barátom teljes mértékben meg van róla győződve, hogy halálosan szerelmes belém! Már körülbelül egy éve, hogy szakítottunk, de azt mondta, hogy ez volt élete eddigi legnagyobb hibája.

Még ebben az évben én megpróbáltam túltenni magam rajta, és magam mögött hagyni a múltat. Egyébként ő is felszedett egy másik csajt. De aztán végül is első szóra ugrottam, mikor újra azt akarta, hogy együtt legyünk. Már hónapok teltek el és mi még mindig csak próbáljuk feléleszteni azt a tüzet, ami volt. De szerintem ő nem túl nagy erőfeszítéseket tesz meg annak érdekében, hogy a láng újra fellobbanjon. Éjjel nappal harcolok azzal az ötlettel, hogy hogyan tudnék boldogulni az életben, (ugyanis ugyanez – a nemtörődömség - volt az előző szakításunkkor is a kiváltó ok) de félek, hogy így egy év várakozás és álmodozás után, ha mindezt eldobom, csak össze fogok törni! Segítség!

Kedves Kérdező!

A legjobb módja, hogy eldöntsd, hogyan tovább, ha visszanézel a kapcsolatotokra és adsz magadnak elegendő időt letisztázni, hogy mik a te igényeid, elvárásaid egy kapcsolatban. Készítettél már valaha listát, hogy neked mi a fontos egy kapcsolatban? Romantika? Bókok? Figyelmesség? Tisztelet?

Szép dolog, az ha a másikra odafigyelünk, azonban egy pár két emberből áll, és fontos, hogy a te igényeid is többé-kevésbé teljesüljenek, ne csak a partneredé!

Mennyire ismeri ő az én igényeimet? Egyáltalán volt lehetősége, hogy megismerje azokat? Mit vagyok képes feladni érte? Mi az, amit semmi áron nem adnék fel? Meg tudod beszélni vele, hogy mi az, amit képesek vagytok feladni és mi az, amit nem? Az ő érzései, vágyai teljesülnek ebben a kapcsolatban?

Magad megismerése és az őszinte kommunikáció segíthet abban, hogy eldöntsd van-e értelme még az ex-barátoddal együtt lenni, avagy sem. Ahhoz, hogy egy kapcsolat működjön, mindkettőtök akaratának érvényesülnie kell! Mindkettőtöknek engedni kell és mindkettőtöknek kapni! Ha azonban ez abszolút nem működik, itt az ideje, hogy útjaitok ténylegesen és végleg külön váljanak!

Aztán említetted, hogy úgy érzed, ha vége össze fogsz törni. Ha netán mégis szakítotok, fel kell fognod, hogy ez nem a világ vége! A nehéz időkben ott vannak a barátaid és a családod is! Ha pedig ők nem elegek, keress egy szakértőt, aki teljesen szubjektív szemszögből fog neked segíteni!

Végszónak pedig azt mondanám, hogy a legjobb, ha előbb megismered önmagad! Ez segíthet abban, hogy később megfelelő és bölcs döntéseket hozz, és abban is, hogy boldog és elégedett legyél a volt barátoddal vagy nélküle!