mozi
#Ezt látnod kell

Olyan dolog történt a moziban, amin mindenki meglepődött

2016.06.09.
1 perces olvasási idő

Rengeteg meghökkentő reklámmal találkozhattunk már életünkben, amelyeknek célja, hogy felhívja a figyelmet valamilyen fontos dologra, és olyan nyomot hagyjon, amire sokáig emlékezni fognak a nézői. Kétségtelen, hogy az alábbi mozis kampány minden jelenlévő emlékezetébe bevésődött.

Vezetés és mobilozás

A kettő együtt nem megy! Sokan megfeledkeznek erről annak ellenére, hogy számos balesetmegelőzési kampány témája volt már, sőt, bizonyos formában szabálytalan is. A kézben tartott telefon miatt ugyanis könnyen kaphatsz súlyos büntetést. Kihangosítóval ugyan megengedett a telefonálás vezetés közben, azonban ez is csak azoknak ajánlott, akik tapasztalt autóvezetők, vagy tudják magukról, hogy a beszélgetés nem vonja el a figyelmüket az útról.

Friss Hamarosan kihangosítóval is tilos lesz telefonálni vezetés közben?

Logikusan végiggondolva magától értetődő, hogy ezt a két tevékenységet egyáltalán nem lenne szabad egyszerre csinálni. Csevegni egy jó baráttal, miközben a városban cikázol? Nem ráér később? Üzenetet pötyögni a haveroknak, mialatt 3 gyalogátkelőhely mellett is lassítás nélkül mész el? És, ha te lennél a gyalogos?

Mindezek ellenére nagyon sok közlekedési baleset okozója. Egyetlen pillanatnyi figyelmetlenség is elég egy súlyos balesethez, vagyis a halaszthatatlannak vélt telefonálás könnyen emberéleteket követelhet. Meggondolandó, nem igaz?

Erre a problémára hívja fel a figyelmet az a kampány, amit a moziba érkezve tapasztaltak meg a gyanútlan nézők. A várva várt film előtti előzetesek között egy igazán különleges kisfilm is helyet kapott. Nézd meg te is:

(KamaszPanasz - Youtube.com)