dohányzás
#Drog, cigi, alkohol

Így szoktak le a dohányzásról a világsztárok

2022.01.16.
2 perces olvasási idő

Sok rosszat hallunk a világsztárokról, akiknek mértéktelen alkoholfogyasztásáról, drogproblémáiról és dohányzásáról szólnak a hírek. Nehéz lehet nemet mondani a dohányzásra, ha a példaképünk köztudottan dohányzik. Van azonban néhány olyan világsztár is, akik leküzdötték a cigaretta utáni vágyukat, és történetük segíthet bárkinek, aki le akar szokni a dohányzásról.

Jon Stewart

Amerika legismertebb politikai szatiristája 15 éves korában kezdett el dohányozni, és egészen 2000-ig nem tudott lemondani róla. Bevallása szerint: “A cigi nekem pótcselekvés volt. Amolyan figyelemelterelés, unaloműző, arra használtam, hogy jobban érezzem magam.” A sok káros mellékhatást látva azonban elhatározta, hogy lemond a szenvedélyéről. Nikotintapaszokkal és rágókkal sikerült végleg leszoknia.

Te is pótcselekvésként használod a cigit? Unalomból gyújtasz rá? Itt az idő, hogy végiggondold, hogy mennyi mindent tudnál csinálni helyette! Sport, kreatív-tanfolyam, nyelvtanulás - számos lehetőséged van az unalmad elűzésére.

Jennifer Aniston

A Jóbarátokból ismert Rachel sokáig a cigaretta rabja volt. A sok stressz és idegFotó: Wikipediaeskedés hatására napi egy-két dobozzal is elpöfékelt. Ám pár évvel ezelőtt egy hatékony tisztítókúrán esett át, és végleg lemondott káros szenvedélyéről.

A sztár elmondása szerint a jóga és az edzés rengeteget segített neki, és mivel már nem dohányzik és koffeint sem fogyaszt, a teljesítménye ugrásszerűen növekedett, és a közérzete is javult. Sőt mi több, a stresszel is könnyebben birkózik meg.

Gisele Bundchen

Sok modell dohányzik csakis azért, hogy elűzze az éhségét, ezáltal pedig meg tudja tartani alakját. Gisele is többek között ezért kezdett el dohányozni. A szünetekben, illetve az unalmas próbákon időtöltésként rá-rágyújtott.

Amikor anya lett, elhatározta, itt az idő végre egészségesen élni. Állítása szerint nem érdekelte, hogy felszed-e emiatt pluszkilókat. “Majdnem 3 kilót híztam a leszokás után. Nem érdekelt! Az egészség nem vásárolható meg, és három pluszkiló megéri nekem a szervezetem érdekében.” Sőt mi több, a modell több munkát is bezsebelt már a kerekdedebb formái miatt.

Matt Damon

A szívtipró sztár, miután mindent kipróbált, a hipnózist választotta. Eléggé költséges mód, de minden jel arra utal, hogy megéri. Matt állítása szerint 3 alkalom után már abszolút nem is kívánta a cigarettát, és a közérzete is javult.

Anthony Hopkins

A többszörösen elismert színész több évtizede tette le a cigarettát. Mit tesz a dohányzás utáni vágy ellen? Amikor ilyet érez, előkapja Allan Carr híres könyvét a leszokásról. Megdöbbentő tények és módszerek által juthatsz el a teljes leszokáshoz a könyv segítségével. Ha úgy érzed, ez a megoldás sokat segítene, ugorj be valamelyik könyvesboltba, és keresgélj a polcokon.

Christy Turlington

A gyönyörű sztár hét éven keresztül több mint egy dobozzal szívott naponta. "Rengetegszer megpróbáltam leszokni, de sohasem sikerült. Egy alkalommal azonban betelt a pohár, utáltam mindig ígérgetni magamnak." Mára jóga-guru lett, és imádja az új, egészséges önmagát.

Kelly Ripa

Az amerikai színésznőnek mikor megszületett az első gyermeke, lemondott arról a szokásáról, hogy társaságban vagy unalma elűzése érdekében rágyújtson. Példát akar mutatni és egészségesebben élni. Szerinte a cigizés csak egy rituálé, amit bármivel helyettesíteni lehet. Ő a heti 5 edzést választotta, így a súlya nemhogy nem gyarapodott, hanem éppen csökkent, alakja pedig még formásabb lett.

Charlize Theron

Az Oscar-díjas színésznőt több alkalommal is lefotózták dohányzás közben. 3 dobozzal szívott egy nap, a stressz ellen így védekezett. Végül betelt a pohár, és jóga, pilates órák, illetve egy terapeuta segítségével végleg lemondott a dohányzásról. Szerinte a dohányzás nem éri meg, a stressz-kezelésnek más módjai is vannak.

Catherine Zeta-Jones

A sztár akkor tette le a cigarettát, amikor rájött, hogy a passzív dohányzás mennyire káros a gyermekeire, és a környezetében élőkre. Gondolj bele, hogy hány embert veszélyeztetsz a passzív dohányzással!

Te is leszoknál? Elkezdenéd, de nem tudod, hogy hogyan vágj bele? A KamaszPanasz csapata, orvos szakértőkkel felszerelkezve mindenben a segítségedre lesz. Írj bátran, oszdd meg az aggályaid és a problémáid. A honlapon sok hasznos tippet és trükköt is találhatsz. Egy egészségesebb, jobb közérzetű én-kép lebegjen előtted, és tudd, hogy semmi sem lehetetlen! Kérd a barátaid vagy a családod támogatását!

(KamaszPanasz - Gy. R. - everydayhealth, Fotó: Wikipedia)