buli
#Drog, cigi, alkohol

Józanul is lehet bulizni

2013.08.19.
1 perces olvasási idő

Lehet jó a buli cigi és pia nélkül? Lehet élvezni a zenét bármilyen kábulást okozó szer nélkül? Vastag Csaba, Dj Dominique, Krizbai Teca és Kocsis Tibor szerint igen, akik egy hatalmas és ingyenes tanévzáró partit tartottak csütörtökön, hogy megmutassák, igenis lehet jól szórakozni alkohol és egyéb tudatmódosítók nélkül is.

Egy tucatnál is több fellépő, kábulatos fénytechnika, ledfalak, sztárparádé, buli és tánc ­– bármelyik nagyszabású party plakátján szerepelhetnének ezek az összetevők, amelyek természetesen elengedhetetlenek egy önfeledt szórakozáshoz. Elengedhető viszont a drog, az alkohol és a cigi – s ezt próbálta meg bemutatni DJ Dominique szervezésében a Tanévzáró Fergeteg Partyn 14 sztár is, akik június 14-én szórakoztatták a fiatalokat a budapesti Körcsarnokban teljesen kábulásmentes környezetben. Célja azt volt, hogy bemutassák, kábulás nélkül is jól érezheti magát bárki a nyári fesztiválszezonban.

Bulizó fiatalok– 17. éve rendezünk hasonló bulikat, ahol egészséges és fogyatékos gyerekek együtt élvezhetik a zene bámulatos, összetartó erejét, s úgy szórakozhatnak együtt, hogy körben megismerik egymás problémáit is. Több száz gyermeket hívtunk meg a rendezvényre, köztük hátrányos helyzetben lévő fiatalokat is – mondta DJ Dominique. A zenész hozzátette: a gyerekek szórakozását őrzött, felügyelettel ellátott környezetben érdemes megvalósítani, ahova nem férkőzhet be se alkohol, se drog, se cigaretta, a zene és a társaság azonban fergeteges partit tesz lehetővé.

Számos olimpikon és paralimpikon is a jó cél mellé állt, akik különböző sportprogramokkal és bemutatókkal segítettek ráhangolódni a zenére. – 27 éves voltam, amikor egy autóbaleset után deréktól lefelé lebénultam. Ha nem lettek volna a barátaim, biztos, hogy teljesen összetörtem volna. Ők ugyanis rendszeresen látogattak, tartották bennem a lelket, már csak miattuk is meg kellett gyógyulnom. A baleset után is eljártam bulizni, sőt most sem ritka, hogy a barátainkkal felkeresünk egy-egy szórakozóhelyet, így nagyon is jól tudom, hogy a fogyatékossággal élő emberek számára ugyanolyan fontos, hogy ki tudjanak kapcsolódni, mint ép társaiknak – mesélte Szekeres Pál, sportért felelős helyettes államtitkár, aki az egyetlen ember a világon, aki az olimpiai és paralimpiai játékokon is érmet szerzett hazánknak. A paralimpikon szerint egyébként a drog, az alkohol, vagy éppen a cigaretta csak egy téves mentsvár a fiatalok számára, és nagyon rosszul teszik, amikor segítséget látnak benne problémáik leküzdéséhez.

(Szerző: Kósa-Boda Veronika, újságíró)