Betegségek, tüdő

#Betegségek #tüdő

24 db cikk a témában

#asztma
2014.04.11.

A krónikus hörghurut a COPD tünete is lehet

Megfázás, vagy influenza szövődményeként is jelentkezhet az elhúzódó köhögéssel járó hörghurut. Ha a betegség tünetei évente visszatérően, átlagosan három hónapon át jelentkeznek, a tüneti kezelés mellett javasolt a háttérben álló okokat is felderíteni.

#asztma
2014.03.08.

Az alvás, sportolás közben fellépő asztma

Az élet számos területén okozhat problémákat az asztma, ilyen például az alvás, a sport és a szénanátha. Mikor és milyen panaszokat tapasztalhatunk asztma esetén?

#cisztás fibrózis
2013.11.26.

A cisztás fibrózis diagnózisa, kezelése

Ha az orvosok azt gyanítják, hogy valakinek cisztás fibrózisa (CF) van, akkor elküldik egy verejték vizsgálatra. Ha a vizsgálat magas klorid-szintet mutat, lehetséges, hogy a páciensnek cisztás fibrózisa van. Az orvos és a beteg is tehet néhány dolgot azért, hogy a betegség folyamatát lassítsák és harcoljanak annak szövődményei ellen.

#rák
2012.03.01.

Tudj meg többet a rákról!

A rák egy gyűjtőnév, ami több mint 100 betegséget tartalmaz, melyekben a sejtek kezdenek kinőni az egészséges szabályozás ellenőrzése alól a test egy bizonyos részén. Bár sokfajta rák létezik, mind azzal kezdődik, hogy a rendellenes sejtekre nem hat többé a szervezet irányítása. Kezelés hiányában halálhoz is vezethet.

#influenza
2012.02.09.

Influenza: némileg emelkedett a betegek száma

A múlt héten mintegy tizenhárom százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten; a vírust tíz beteg szervezetében mutatták ki - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján.

#copd
2010.11.17.

COPD: Magyarországon százezrek szenvednek a betegségtől

A COPD ma a 4. leggyakoribb halálok világszerte. Évente több mint 3 millióan halnak meg ebben a senyvesztő tüdőbetegségben, annyian mint HIV / AIDS következtében.2030-ra már dobogós helyezett lesz. Egy újabb ok, amiért nem érdemes rászoknod a dohányzásra.