Betegségek, megfázás

#Betegségek #megfázás

58 db cikk a témában

#megfázás
2020.01.27.

Megfázás: lerántjuk a leplet a gyakori tévhitekről

A téli hónapokban tombolnak a vírusok. Ahhoz, hogy biztosan elkerüljük őket, minimum üvegbúra szükséges, de száz százalékos megoldásként a Holdra való költözés is szóba jöhet. Ha e két lehetőséget idén nem választhatod, legalább légy tisztában mindazzal, amit a megfázásos jellegű megbetegedésekről tudni érdemes!

#stressz
2019.12.29.

Stressz és hideg: kettős támadás az immunrendszer ellen

A hideg időjárás és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek. A mindennapokban átélt stressz pedig további kihívást jelent immunrendszerünk számára. Mit tehetünk a jó közérzetünkért?

#Nátha
2019.10.04.

Hogyan küzdd le a náthát lépésről lépésre?

Kaparó érzés a torkodban, fájó fej és test. Igen, mindez arra utal, hogy ismét ledönt a lábadról a nátha. Ám mindez nem jelenti azt, hogy szenvedned kell. Tippjeink segítségével leküzdheted a náthát még mielőtt az komolyabbra fordulna, és már egy napon belül jobban fogod érezni magadat! Haladjunk lépésről lépésre!

#influenza
2016.02.06.

Az influenza nem játék, vedd komolyan!

A téli időszak jellegzetes betegsége az influenza, amelynek szövődményei egytől egyig súlyos, életveszélyes betegségek - ezért nem érdemes azok kialakulását kockáztatni.

#köhögés
2016.01.17.

Nem mindegy, hogy mit szedsz köhögésre!

A köhögés az egyik leggyakoribb tünet, amivel a téli időszakban orvoshoz, gyógyszerészhez szoktunk fordulni, vagy épp a házi patikából keresünk gyors megoldást a kezelésére. Dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyászt a köhögéscsillapítók és köptető hatású szerek szedésével kapcsolatban kérdeztük.

#jég
2016.01.11.

Óvatosan a jégre lépéssel!

Télen a befagyott tavak, folyók és más kisebb-nagyobb vízterek szinte csábítanak a csúszkálásra, a korcsolyázásra vagy más jeges játékra, ez azonban csöppet sem veszélytelen szórakozás.

#tüdőgyulladás
2016.01.07.

A tüdőgyulladás tünetei és kezelése

A tüdőgyulladás akár halált is okozhat, így nem tanácsos otthoni gyógykezeléssel kísérletezni, ha betegnek érzed magad, minél előbb fordulj orvoshoz!

#orrcsepp
2015.12.16.

Lehet orrcsepet túladagolni? - A szakértő válaszol

Az orrcsepp dobozára az van írva, hogy naponta háromszor, de főleg ha suli van, kb. egy óra múlva már nem is érzem a hatását, tehát nekem naponta öt-hatszor kéne befújni. Lehet belőle bajom? - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#immunrendszer
2015.12.11.

Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot, gyakoribbá váló fertőzések, allergia vagy autoimmun betegség is lehet. Dr. Kádár János immunológus segítségével összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló rendellenességeket.

#antibiotikum
2015.11.18.

Az antibiotikumok hatása szervezetedre

A baktérium okozta fertőzések kezelésére hatékonyan alkalmazhatók az antibiotikumok, ám a gyógyszerek nemcsak a panaszokért felelős kórokozókat irtják ki, hanem a szervezet úgynevezett hasznos baktériumai is áldozatul esnek. Ez azonban megakadályozható. November 18. az európai antibiotikum nap.

#Nátha
2015.10.10.

Megfázás asztmásan

Ha asztmás vagy, akkor a megfázás nagyban súlyosbíthatja a tüneteket. Fontos, hogy megértsük az asztma és a megfázás tüneteit, és tudjuk, melyik gyógyszert kell használni, amikor előjönnek rajtad az asztmás rohamok. A következő tippek és információk segíthetnek neked megbirkózni az asztma kellemetlen tüneteivel.