Betegségek, higiénia

#Betegségek #higiénia

43 db cikk a témában

#izzadás
2014.06.08.

Mi okozhatja a túlzott izzadást?

A fokozott verejtékezés, vagy a túlzott izzadás gyakori betegség, amely gondot okozhat a mindennapi életben. Becslések szerint az emberek 2-3 százaléka szenved a hónalj túlzott izzadásától (hónalj hiperhidrózis) vagy a tenyér és a talp izzadásától (palmoplantar hiperhidrózis).

#akne
2013.11.04.

Tippek az akne kezelésére fiúknak

A fiúknak a tesztoszteron - a domináns férfi nemi hormon - miatt vastagabb a bőrük, így eleve hajlamosabb a pattanásos bőrre. Ez különösen kamaszkorban jelent problémát. Mit tehetsz a pattanások ellen?

#immunrendszer
2013.09.21.

Immunrendszer: a test védelmi vonala

Az immunrendszer feladata, hogy a szervezetet megvédje a kívülről támadó baktériumok, gombák, vírusok és paraziták ellen. Ezen kívül a daganatok kialakulása elleni védelemben is fontos szerepe van. Helyes táplálkozással, rendszeres mozgással és relaxációval erősíthetjük immunrendszerünket, hogy az hatékonyan láthassa el védelmi feladatát.

#mosás
2013.08.28.

Veszélyes lehet az alacsony hőfokon való mosás

A környezetkímélő és olcsóbb, 30 fokos gépi mosás ideális körülményeket teremt a baktériumok szaporodásához, amelyek a mosógépben maradva újabb adag ruhát fertőznek meg - mutatta ki egy friss kutatás.

#utazás
2013.07.17.

Utazás és egészség: nem csak az oltás fontos

Az utazók számára gyakran jelentenek erőpróbát az országok közötti kulturális, higiénés, etikai és gazdasági különbségek. Nem csak az egészségi problémák – mint például a gyomor-bél panaszok, a láz és a fertőzések – elkerülése fontos. Előzetesen tájékozódni kell a célországra jellemző szokásokról, kultúráról, életmódról és politikai helyzetről.

#nyár
2013.07.05.

Figyelj az egészségedre utazás alatt is!

Ha követed tanácsainkat, egyszerűen és hatékonyan csökkentheted a balesetek és betegségek esélyét utazás alatt. Ésszerű és hasznos tippejeinket követve szinte biztos, hogy biztonságosan és gondatlanul vakációzhatsz, anélkül, hogy bármilyen bajod esne!

#köröm
2012.07.17.

Mit kell tudni a körömgombáról?

A körömméreg és a körömgombásodás a lábujj körmein megjelenő gombás fertőzés következtében alakul ki leggyakrabban. A körömgomba tüneteiről, megjelenéséről és kezeléséről bővebb információkat kaphatsz cikkünkből.

#candidasis
2012.03.25.

Tehetünk a candidiasis ellen

Kellemetlen panaszokat okozhat és a nők életükben legalább egyszer átesnek rajta. A candidiasis egy gombafajta elszaporodásának következménye, amely ellen azonban lehet védekezni. A témáról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt.

#reflux
2012.02.09.

Szájszag és savas reflux

Ha rendszeres fogmosás mellett is kellemetlen szájszagod van, fordulj orvoshoz, mert a panaszod hátterében komoly egészségügyi probléma is állhat.

#penész
2010.10.16.

Penész - Hogyan kerülnek méreganyagok az élelmiszerbe?

Biztosan Te is hallottad a fuzáriumgomba toxinja miatt ötévesen menstruáló kislány esetét. A mikotoxinok egyes penészgombák által termelt erős biológiai hatású anyagok, melyek az élelmiszerekben természetes módon képződő legveszélyesebb méreganyagok közé tartoznak. Miért kerülnek méreganyagok az élelmiszerekbe? Hogyan tudod csökkenteni ételeid szennyezettségét?

#szex
2010.09.11.

A fogyatékosok is élnek nemi életet!

Ha mást nem is tudsz az egész témáról, egy valamit fontos, hogy az eszedbe véss! A fogyatékos emberek ugyanúgy élnek szexuális életet!

#menstruáció
2009.07.03.

A leggyakrabban előforduló hüvelyfertőzések

A hüvelyben előforduló baktériumok összetételét és mennyiségét számos tényező határozza meg, illetve egyensúlyát könnyen felboríthatja, például a szervezet hormonális állapota, a táplálkozás, bizonyos gyógyszerek alkalmazása, egyes mosakodószerek túl gyakori alkalmazása.