Betegségek, higiénia

#Betegségek #higiénia

43 db cikk a témában

#edzés
2017.05.15.

6 veszély, ami a konditeremben fenyeget

Manapság rengetegen járunk a konditerembe edzeni. Ez nagyon jó dolog, hiszen fejlesztjük az izomzatunkat, erőnlétünket, amellyel sokat teszünk az egészségünkért. Azonban nagyon fontos odafigyelni a testi épségünkre is, hiszen könnyű megsérülni az edzőterem ártalmatlannak tűnő gépezetei között.

#nyár
2016.06.20.

11 nyári veszélyforrás

A nyarat csak imádni lehet. Napsütés, szabadság, egész napos pihenés, a legjobb programok a haverokkal. Ám sokan elfelejtik, hogy a jó dolgok mellé rossz is társulhat. A nyár is tartogathat olyan veszélyeket, amelyek könnyen elronthatják a vakációt, és bizony senkinek sincs kedve az orvosnál üldögélni. Íme, 11 veszélyforrás, amelyre érdemes odafigyelni, hogy valóban felhőtlen legyen a nyarad.

#szájszag
2015.12.08.

Szájszag: kínos, de kezelhető!

A szájszag igen kellemetlen, zavaró probléma. Legtöbbször az okozza a gondot, hogy akinek szájszaga van, nem érzi ezt, mások pedig nem szólnak, mert nem akarják megsérteni. Hiába azonban a tagadás, ha a probléma létezik.

#rossz lehelet
2015.11.03.

Mitől lehet rossz a lehelet?

A tizenévesek több mint 70 százalékának rossz a lehelete, pedig a fiatalok mintegy 85 százaléka úgy véli, hogy ez két ember találkozásánál mérvadó lehet. A rossz leheletet kezelni és elkerülni is lehet, ennek ellenére sokan nem tudják, hogyan lehet ezt megtenni.

#szoros farmer
2015.07.26.

A túl szűk ruha káros hatásai

Noha ismét divatba jöttek a szoros farmerek és miniruhák, a túl szűk ruha viselése amellett, hogy nem mindenkin néz ki jól, még az egészséget is veszélyezteti. Íme 7 olyan probléma, amit a túl szoros ruhák viselése okoz.

#fertőzés
2015.06.16.

Hogyan előzzük meg a fertőzéseket nyaralás során?

A nyári szünidőben útra kelünk, és akár a világ egy-egy távoli pontjára szervezzük nyaralásunkat. Ismeretlen terepen nemcsak kalandok és életre szóló élmények várnak ránk, hanem olyan kórokozók is, amelyek komoly egészségügyi problémát okozhatnak.

#fog
2015.01.30.

A fogak ápolása a gyönyörű mosolyért

Téged is a frász kerülget, amikor fogorvoshoz kell menned? A legjobb megoldás, ha gondos ápolással teszel azért, hogy az ellenőrző fél-egy évenkénti vizsgálat mellett ne kelljen többször látogatást tenned a rendelőben.

#fog
2014.12.15.

Miért alakul ki plakk a fogakon?

A fogászati plakk a fogak felszínén kialakuló lepedék, amely azonban akár az íny alatt is megtelepedhet. Dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Fogászat fogorvosa szerint az eltávolítatlan plakk következményeiről és a hajlamosító tényezőkről beszélt.

#heg
2014.10.16.

Bőrsérülések kezelése 7 lépésben

Rengeteg módja van a bőrsérülések kezelésének, nem árt megismerni ezeket. A bőröd a tested legnagyobb szerve, így biztos azt akarod, hogy egészséges maradjon. A horzsolások elkerülhetetlenek, és valószínűleg rengeteget fogsz szerezni az életed során.

#bőr
2014.10.02.

Bőrbiopszia fajtái, menete

A biopszia során az orvos vagy sebész mintát vesz egy szövetből, sebből vagy daganatból, amely segítségével a szakértők ki tudják deríteni, hogy pontosan mivel is állnak szemben.

#pikkelysömör
2014.07.16.

Pikkelysömör: mire figyeljünk nyáron?

A pikkelysömör a bőrt, hajas fejbőrt, körmöket érintő bőrbetegség. A nyári időszakban, a lengébb ruhadarabok viselése még inkább felhívja a figyelmet a legtöbbször a hajas fejbőrön, térd, könyök és körmök területén jelentkező jellegzetes tünetekre.

#fül
2014.07.15.

Hogyan kezelhető az úszófül?

A betegség elsősorban gyerekek vagy gyakran úszók körében fordul elő, neve is innen ered. Az úszófül gyakori probléma a nyári időszakban, megelőzéséről és kezeléséről fül-orr-gégész szakértőnket kérdeztünk.

#botulizmus
2014.07.02.

Botulizmus: Magyarországon is van megbetegedés

Magyarországon (1 eset) és Grúziában, illetve Franciaországban (3 eset) is olyan botulizmus megbetegedések fordultak elő, melyeket megelőzően a betegek egy magyar termelő által készített, különböző, csak zöldségféléket tartalmazó termékeket (szarvasgombás pesto, humusz) fogyasztottak.

#izzadás
2014.06.08.

Mi okozhatja a túlzott izzadást?

A fokozott verejtékezés, vagy a túlzott izzadás gyakori betegség, amely gondot okozhat a mindennapi életben. Becslések szerint az emberek 2-3 százaléka szenved a hónalj túlzott izzadásától (hónalj hiperhidrózis) vagy a tenyér és a talp izzadásától (palmoplantar hiperhidrózis).

#akne
2013.11.04.

Tippek az akne kezelésére fiúknak

A fiúknak a tesztoszteron - a domináns férfi nemi hormon - miatt vastagabb a bőrük, így eleve hajlamosabb a pattanásos bőrre. Ez különösen kamaszkorban jelent problémát. Mit tehetsz a pattanások ellen?