Betegségek, hasfájás

#Betegségek #hasfájás

69 db cikk a témában

#reflux
2014.11.08.

Reflux vagy gyomorégés tiniknél

A gyomorégés olyan mellkasi fájdalom, amit a nyelőcsőbe jutó gyomorsav okoz, leggyakrabban savas reflux esetén. Bár nagyon fájdalmas, a gyomorégés egyszerűen kezelhető gyógyszerek és diéta segítségével. Ha gyomorégést tapasztalsz, keresd fel az orvosod.

#szorongás
2014.10.28.

Szorongás okai, tünetei

A szorongás természetes emberi reakció, ami fokozhatja a teljesítményt. Azonban egy bizonyos szint felett már a mindennapi életvitelt is megzavarhatja.

#stressz
2014.10.15.

Stressz tinédzserkorban

Megfelelni a szülők és a kortársak elvárásainak, az iskolai követelményeknek, illetve a párkapcsolati igényeknek a leggyakoribb feszültségforrás egy tizenéves életében. A túl sok stressz azonban életkortól függetlenül egészségkárosodást okozhat.

#gyomor
2014.09.21.

A gyomorégés rizikófaktora

Új kutatások szerint a gyakori gyomorégés akár 79 százalékkal növelheti a torok- és a hangszáldaganatok kialakulásának esélyét. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológus főorvosa szerint a kellemetlen érzés és a reflux kezelhető.

#emésztés
2014.07.30.

Puffadás, gyomorégés: tippek a jobb emésztésért

A rohanó életvitel, a helytelen étkezés, a stressz és a kevés mozgás miatt sokan küzdenek emésztési panaszokkal. Dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosának segítségével áttekintjük a leggyakoribb problémákat és kezelésükkel kapcsolatban is igyekszünk megoldást kínálni.

#székrekedés
2014.06.03.

A Guillain-Barre szindróma és tünetei

A betegség egyike a számos, igen ritka, autoimmun, a perifériás - elsősorban a motoros - idegeket érintő gyulladásoknak. Klasszikus formájában jellegzetes tünet a kéz, illetve a láb ujjaiban kezdődő, majd fokozatosan a test felé terjedő zsibbadás, hangyamászásérzés.

#fájdalom
2013.12.23.

A fájdalom típusai és a csillapítás módjai

Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínűleg csak kevesen gondolkoztak el azon, miért érezzük máshol, mint ahol képződik, vagy mi a különbség a sajgás, lüktetés és tompa fájdalom közt. A fájdalom természetéről és a csillapítás módjairól dr. Pál Mónika, az Oxygen Fájdalomcentrum reumatológusa beszélt.

#epe
2013.12.17.

Veszélyesek a rejtett zsírok az epebetegeknek

Az ünnepek közeledtével egyre fűszeresebbek, gazdagabbak, cukrosabbak, zsírosabbak az ételeink, ami igazi rizikó az epebetegeknek. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológusa a veszélyekre, a rejtett telített zsírokra figyelmeztet.

#antibiotikum
2013.10.06.

Az antibiotikumok típusai

Az antibiotikumokat különböző szempontok szerint lehet csoportosítani. Ami minden antibiotikumban közös, hogy csak baktériumok ellen hatásosak.

#utazás
2013.07.17.

Utazás és egészség: nem csak az oltás fontos

Az utazók számára gyakran jelentenek erőpróbát az országok közötti kulturális, higiénés, etikai és gazdasági különbségek. Nem csak az egészségi problémák – mint például a gyomor-bél panaszok, a láz és a fertőzések – elkerülése fontos. Előzetesen tájékozódni kell a célországra jellemző szokásokról, kultúráról, életmódról és politikai helyzetről.

#pcos
2012.11.11.

PCOS és táplálkozás

Sajnos PCOS-em van, ezért hullik a hajam. Kifejezetten vékony vagyok, csak 44 kg és 165 cm. A diéta érdekelne, hogy mi az, amit egyáltalán nem szabad enni, és mi az, amiből csak keveset.

#stressz
2012.10.30.

Stressz és a szív- és érrendszeri betegségek

A dohányzás, a magas koleszterinszint, a túlsúly és a mozgásszegény életmód a leggyakrabban kihangsúlyozott tényezők, ha a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának okait elemzik. A rizikófaktorok között azonban ma már a stressznek is jelentős szerepe van abban, hogy ezeket a betegségeket világszerte a halálokok listájának élén tüntetik fel.

#antibiotikum
2012.10.22.

Az antibiotikumoknak is lehetnek mellékhatásaik?

A bakteriális fertőzés esetén hatékony antibiotikumoknak is lehetnek mellékhatásai. Ide olyan kellemetlen hasi panaszok sorolhatók, mint a haspuffadás és a hasmenés. Az antibiotikumos kezelés esetén bevitt probiotikumok viszont enyhíthetik ezen tüneteket, s újra egyensúlyba billenthetik bélflórád felborult egyensúlyát.

#hasmenés
2012.10.07.

Hasmenés - Mikor forduljunk orvoshoz?

Számtalan oka lehet annak, ha a kellemetlen hasmenéssel kell megküzdenünk. Mitől alakulhat ki, mit ajánlatos ilyenkor enni, inni, mikor kell orvoshoz fordulni? Ezekre a kérdésekre válaszol dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gyermekorvosa, gasztroenterológus.