Betegségek, hasfájás

#Betegségek #hasfájás

69 db cikk a témában

#felfázás
2021.11.12.

Felfázás - Hogyan gyógyulhatnék meg végre?

"Furcsa, kellemetlen érzést érzek a hüvelybemenet körül. Ha nem vagyok otthon, azonnal haza akarok menni, mert valahogy így érzem magam jobban. Ha nem szűnik, akkor le szoktam tusolni meleg vízzel. Néha csak úgy kijön, néha akkor, ha hidegre ülök, néha pisilés után. Hólyaghurutom lenne?" A szakértő válaszol.

Kamaszkori emésztési gondok: okok és megoldások
#emészt
2021.06.28.

Kamaszkori emésztési gondok: okok és megoldások

A tizenévesek jelentős része küzd olyan emésztési problémákkal, mint a székrekedés, a hasmenés, a puffadás és a hasi fájdalom. Mi okozhatja a tüneteket? Mi lehet a megoldás? Cikkünkből kiderül.

#laktózérzékenység
2021.06.22.

A laktózérzékenység bármilyen életkorban jelentkezhet

A laktózérzékeny beteg szervezete nem tudja megemészteni a tejcukrot, mivel a lebontásához szükséges enzim hiányzik, vagy működése lecsökkent. A probléma jelentkezhet születéstől fogva bármikor, ám az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb.

#fogyás
2021.05.10.

Kiskamaszok és a fogyás

Az intenzív növekedés és érés időszakában nem kívánatos hatásai lehetnek a fogyásnak. Növekedési, hormonháztartási zavarok, akár étkezési zavar is kialakulhat. Ugyanakkor a nem kívánt fogyás, megtartott étvágy mellett számos kórállapot hátterében is meghúzódhat, ezért mindenképpen érdemes kivizsgáltatni magunkat.

#ételmérgezés
2019.08.03.

Ételmérgezés: vigyázz, hogy mit eszel nyáron!

Gyomorrontás, hasfájás, hasmenés, hányás - a gyomor- és bélrendszeri fertőzések tünetei sokszor a higiéniás szabályok betartásával megelőzhetőek lennének. Mit tegyünk, hogy a nyári melegben az étkezések kellemetlen mellékhatásait elkerüljük?

#hasmenés
2019.07.28.

A hasmenés a nyaralást is tönkreteheti

Nem árt, ha már most teszünk azért, hogy a közelgő nyaralásról lehetőleg csak szép emlékeink maradjanak. A nyaralás alatt, vagy hazaérkezés után kezdődő hasmenés felnőtteknél többnyire inkább csak kellemetlen, de gyermekeknél, időseknél akár kórházi kezelést igénylő kiszáradást is okozhat. A megelőzésben a probiotikumok szedése is segíthet.

#wilms tumor
2016.06.24.

A Wilms tumor, vagyis a vesedaganat

A Wilms-tumor a leggyakoribb gyermekurológiai daganat. A vesében található differenciálatlan, éretlen sejtekből ered, és éretlen hám- és kötőszöveti elemekből épül fel. A gyermekkori daganatoknak körülbelül 7 százalékát képezi.

#epe
2015.12.15.

Epekő tinikorban

Az epekövesség egy olyan betegség, amelynek során az epehólyagban tárolódó folyékony epéből kisebb-nagyobb, kemény képletek, kövek jönnek létre. Ezek az epehólyagból kimozdulva és az epevezetékben haladva gyulladást és fertőzést eredményezhetnek az epehólyagban vagy az epevezetékben.

#antibiotikum
2015.11.18.

Az antibiotikumok hatása szervezetedre

A baktérium okozta fertőzések kezelésére hatékonyan alkalmazhatók az antibiotikumok, ám a gyógyszerek nemcsak a panaszokért felelős kórokozókat irtják ki, hanem a szervezet úgynevezett hasznos baktériumai is áldozatul esnek. Ez azonban megakadályozható. November 18. az európai antibiotikum nap.

#hasnyálmirigy
2015.10.31.

Hasnyálmirigy-gyulladás - Szakértő válaszol

Anyukámnak hasnyálmirigy-gyulladása van, kórházban kezelik, csak valamilyen infúziót kap. Tizenhat éves lány vagyok, és nagyon félek, elveszíthetem. Mi fog most történni? - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#ultrahang
2015.08.26.

Mi mindenre deríthet fényt az ultrahangos vizsgálat?

Az ultrahang szó hallatán a szemünk előtt többnyire a vizsgálóasztalon nagy pocakkal fekvő, izgatott kismama képe jelenik meg. A képalkotó vizsgálat felhasználási köre a valóságban azonban a növekvő magzat fejlettségének és nemének meghatározásánál jóval szélesebb. Az ultrahang diagnosztikáról dr. Szabó Andrea radiológus beszélt.

#petefészekciszta
2015.04.28.

Tudnivalók a petefészekcisztáról

Petefészekciszta akár serdülőkorban lévő lányoknál is kialakulhat. Ebben a korban a ciszták általában jóindulatúak, mégis orvosi kezelésükre lehet szükség, amennyiben panaszt okoznak.

#endometriózis
2015.03.01.

Endometriózis: amit tudni érdemes róla

A legtöbb lány tapasztal görcsöket vagy kismedencei fájdalmat a menstruáció alatt. Ám van, hogy a fájdalom már annyira elviselhetetlen, hogy a hétköznapi feladatok teljesítését is akadályozza, az endometriózisra utalhat. A cikkben az endometriózisról, annak diagnosztizálásáról és kezeléséről olvashatsz.

#endometriózis
2015.01.11.

Endometriózis: fájdalom az iskolában

Az endometriózis gyakran kismedencei fájdalommal és menstruációs görcsökkel járhat, emiatt sokan nem tudnak ilyenkor iskolába menni, figyelni az órán, vagy megírni otthon a házi feladatot. Mindez ronthat a tanulmányi teljesítményen és a társas kapcsolatokon.