Betegségek, gyógyszer

#Betegségek #gyógyszer

187 db cikk a témában

#fóbia
2011.06.15.

Fóbiák: mitől félsz valójában?

A félelem egy természetes reflex, mely különféle veszélyhelyzetek elkerülését segíti elő. A fóbia beteges félelem és rettegés valamilyen mások számára hétköznapi dologtól, nem sok köze van a valós veszélyhelyzetekhez.

#középfülgyulladás
2011.05.25.

A középfülgyulladás kezelése

A belső fülben létrejövő gyulladás gyakori jelenség fiataloknál, de felnőtteknél sem árt, ha odafigyelnek erre a betegségre. A gyulladás fájdalommal, pirossággal, duzzadással jár, nyugtalanságot és tompa hallást eredményez, melyek akadályozzák a fejlődést és a normális életet.

#mps
2011.05.22.

Mi okozza az izomfájdalmat?

A myofascialis fájdalom szindróma (MPS) egy divatos, modern elnevezés, melynek jelentése egyszerűen csak annyi, hogy izomfájdalom. Arra utal, hogy a fájdalom és a gyulladás a test lágy szöveteiben található meg.

#adhd
2011.05.16.

Hiperaktív kamaszok

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD), egy olyan rendellenesség, mely megakadályozza a gyerekeket a koncentrálásban és az odafigyelésben. Az ezzel küzdők könnyen megzavarhatók, hamar elterelődik a figyelmük a fontos dolgokról.

#nyaralás
2011.04.17.

Trópusi betegségek, védőoltások nyaralás előtt

Még a világ leglátványosabb helyei is kórságok otthonául szolgálnak. Sárgaláz, malária, gyermekbénulás csaphat le a gyanútlan turistára. Ellene csak úgy lehet védekezni, hogy jóval az utazás előtt tájékozódsz az úti cél felől.

#depresszió
2011.04.16.

Elvárások a depresszió kezelése során

Habár lejártak a depresszió elleni kezeléseid, mégis ezt a cikket olvasod. Ez azt jelenti, hogy újra fontolóra vetted a depresszió elleni küzdelmet, és ez jó dolog.

#asztma
2011.04.12.

Vajon a gyerekek kinőhetik az asztmát?

Némely gyerek esetében az asztma fokozatosan javul, majd elmúlik a serdülőkor vagy fiatal felnőttkor elérésével. Míg másoknál a tünetek eltűnnek, majd néhány év elteltével egyszer csak visszatérnek. Azonban sok asztmás gyerek soha sem növi ki a betegséget.

#depresszió
2011.04.11.

A kamaszkori mániás depresszió leggyakoribb jelei

Habár minden tinédzserre másképpen van hatással, a mániás depressziónak mégis vannak jellemző jelei. A bipoláris zavar egy mentális betegség, melyben a tünetek a hangulatingadozással változnak mániás és depresszív fázis között, a betegek hol súlyos mélypontokat, hol feldobottságot élnek át.

#orvos
2011.03.27.

Kérdések, amiket föltehetsz az orvosodnak

Valószínűleg szoktál válaszolni az orvosod kérdéseire – de kérdezz saját magad is! Tedd fel a kérdéseidet bármiről, amiről szeretnél megtudni többet: hisz ez a te szervezeted.

#gyógyszer
2011.02.12.

Ezt próbáld ki, tuti nem lesz bajod! - Életveszélyes gyógyszerek

Néhány diák nyugtatóktól lett rosszul az iskolában - sajnos egyre gyakrabban fordul elő a híradásokban a kisgyerekek begyógyszerezéséről szóló eset. A WEBBeteg, egy konkrét pécsi történet okán kérdezte Dr. Ács Gábor oxyológust a gyógyszerek veszélyeiről.

#influenza
2011.01.28.

Ne az influenza döntsön le a lábadról!

Biztos hallottad, hogy mindenki az ez évi influenza-szezonról beszél, de valószínű, hogy nem is gondolkodtál többet rajta, hacsak nem te is elkaptad. Ha beteg leszel, segíthet hogy gyorsan jobban érezd magad, ha tudod mitévő légy.

#mobiltelefon
2010.12.15.

Mobiltelefon-könyök: A legújabb modern betegség

Előfordult már „Nintendo-hüvelykujj”, majd „Gitár-csukló”. A legújabb szindróma pedig a „mobiltelefon-könyök”. Az orvosi nyelven könyök alagút szindrómaként ismert „mobiltelefon-könyök” zsibbadást, bizsergést és fájdalmat okoz az alkarban és a kézben, a singcsonti idegek összenyomódása következtében.

#homoki bolha
2010.10.26.

Homoki bolha - Így pusztítja el az emberi testet

Homoki bolha (fekélybolha) által terjesztett járványos betegség, név szerint tungiasis tartja rettegésben Uganda lakosságát. Az elmúlt két hónapban legalább 20 halálos áldozatot, és több mint 20 ezer megbetegedést dokumentáltak.

#láz
2010.10.16.

Amikor a gyógyszertől vagy lázas

Mindenki tudja, hogy ha lázas, gyógyszert kell bevenni annak csillapítására. De mi van akkor, ha a gyógyszer okoz lázat? Mert ilyen is létezik!