Betegségek, bőrpír

#Betegségek #bőrpír

54 db cikk a témában

#betegség
2014.06.04.

Az ortopédiai implantátumok allergiát okozhatnak

A műtét után jelentkező panaszokat gyakran a beültetett fém implantátummal szembeni érzékenység, allergia okozza. Tüneteket az elterjedt, gyakran használt fémek is okozhatnak, a műtéti beavatkozás előtt ezért fontos allergia tesztet végeztetni.

#csalánkiütés
2014.05.26.

A csalánkiütés okai, kezelése

Majdnem minden negyedik ember szenved csalánkiütéstől vagy más, hasonló jellegű allergiás reakciótól. Ezek legfőbb okozója a meleg és az allergia.

#allergia
2014.05.20.

Mivel jár a penicillin allergia?

Egészségügyi és anyagi következményekkel is jár, ha egy beteg, a korábban felmerült penicillin allergia gyanúja miatt kap a betegségére az előírttól eltérő kezelést. Felesleges, pontatlan és költséges – jellemzi a diagnózis nélkül, kizárólag a beteg beszámolója alapján történő terápia módosítást a Journal of Allergy and Clinical Immunology.

#vírusos szemölcs
2014.04.22.

A vírusos szemölcs tünetei és kezelése

A vírusos szemölcs a bőr vírusos eredetű fertőző betegsége. Kórokozói a HPV családba tartozó vírusok. A szemölcsök kezelése elsősorban bőrgyógyászati feladat. A drogériákban kapható szemölcsirtó készítmények csak ideiglenesen csökkentik a szemölcs méretét, nem jelentenek végleges megoldást.

#akné
2014.04.03.

12 tipp pattanások ellen

A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.

#rosacea
2014.03.25.

A rosacea kialakulásának okai

A rosacea főként nők körében fordul elő, kezelés nélkül egyre súlyosbodó tünetekkel. A bőrpanaszok kezelésének ma már több módja is létezik. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának véleménye szerint azonban az eredmény egyik esetben sem lehet tartós, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg.

#akne
2013.11.04.

Tippek az akne kezelésére fiúknak

A fiúknak a tesztoszteron - a domináns férfi nemi hormon - miatt vastagabb a bőrük, így eleve hajlamosabb a pattanásos bőrre. Ez különösen kamaszkorban jelent problémát. Mit tehetsz a pattanások ellen?

#hüllő
2013.03.09.

Veszélyes házikedvencek

Körülbelül a háztartások 3%-ában van valamilyen hüllő. A hüllők - beleértve a teknősöket, a gyíkokat és a kígyókat – olyan baktériumokat hordoznak, amelyek emberre is ártalmas betegségeket terjeszthetnek. A legnagyobb veszélyt kétségkívül a szalmonella jelenti.

#láb
2012.06.09.

A kényelmetlen cipő következményei

A bütyök, a tyúkszem, a benőtt köröm vagy a lábgombásodás okoz neked fájdalmat, kellemetlenséget? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tehetsz a gyógyulásért.

#darázscsípés
2012.05.06.

Darázscsípés: adrenalin kell allergia esetén

Mit érdemes tenni, ha a kirándulás örömét rovarcsípés, esetleg többszörös darázscsípés rontja el, és milyen veszélyekkel járhat a rovarméreg allergia? Allergológus szakemberek ismertetése szerint a rovarméreg-allergia ellen adrenalin beadása szükséges.

#kullancs
2012.04.06.

Tények és tévhitek a kullancscsípésről

Hogyan távolítsuk el a kullancsot? Mikor kell orvoshoz fordulnunk? Melyek a kullancseltávolítás során elkövetett leggyakoribb hibák? A kullancsok most a legaktívabbak, készüljünk fel ellenük!

#bőr
2011.03.08.

A kozmetikumok által okozott bőrallergiák tünetei

Az utóbbi években a légúti allergiákhoz hasonlóan emelkedett a különböző bőrallergiák előfordulásának gyakorisága is. Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológust, a Dermatica orvosát a tünetekről és a kezelésről kérdeztük.

#homoki bolha
2010.10.26.

Homoki bolha - Így pusztítja el az emberi testet

Homoki bolha (fekélybolha) által terjesztett járványos betegség, név szerint tungiasis tartja rettegésben Uganda lakosságát. Az elmúlt két hónapban legalább 20 halálos áldozatot, és több mint 20 ezer megbetegedést dokumentáltak.

#láz
2010.10.16.

Amikor a gyógyszertől vagy lázas

Mindenki tudja, hogy ha lázas, gyógyszert kell bevenni annak csillapítására. De mi van akkor, ha a gyógyszer okoz lázat? Mert ilyen is létezik!