#Betegségek #bőrpír

55 db cikk a témában

#ekcéma
2014.03.26.

Hogyan élj együtt az ekcémával?

Az ekcéma bőrpírral, kis kiemelkedő göbökkel, növekvő, majd szétpukkanó hólyagocskákkal, duzzanattal, nedvedzéssel, pörkképződéssel, majd hámlással, és viszketéssel járhat. Mit tehetsz a tünetek enyhítése érdekében?

#rosacea
2014.03.25.

A rosacea kialakulásának okai

A rosacea főként nők körében fordul elő, kezelés nélkül egyre súlyosbodó tünetekkel. A bőrpanaszok kezelésének ma már több módja is létezik. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának véleménye szerint azonban az eredmény egyik esetben sem lehet tartós, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg.

#bőr
2014.01.28.

A vitiligo több mint egyszerű kozmetikai probléma

Gyakran egyszerű kozmetikai problémaként kezelik, a vitiligo azonban ennél összetettebb betegség. Bár kialakulásának pontos okai nem tisztázottak, a legszélesebb körben elfogadott hipotézis szerint autoimmun betegség, melyhez több más kórkép is társulhat.

#akne
2013.11.04.

Mit tehetsz a pattanások ellen?

A pattanásos bőr az egyik leggyakoribb bőrbetegség, szinte nincs olyan ember, aki ne találkozott volna élete során ezzel a problémával. Ám míg néhány szerencsés embernek csak néhány apró, bosszantó dudorral kell megbirkóznia, addig másoknak sok aggodalmat és kellemetlenséget okoz. Mit tehetünk a pattanások ellen? (x)

#akne
2013.11.04.

Tippek az akne kezelésére fiúknak

A fiúknak a tesztoszteron - a domináns férfi nemi hormon - miatt vastagabb a bőrük, így eleve hajlamosabb a pattanásos bőrre. Ez különösen kamaszkorban jelent problémát. Mit tehetsz a pattanások ellen?

A napégés kezelése házilag
#napozás
2013.07.06.

A napégés kezelése házilag

Egy orvosi konferencián felmerült a kérdés, hogy milyen fájdalomcsillapítót kell adni napégésre. A legokosabb válasz az volt, hogy semmilyet. Miért is? Mert ezzel is tanulunk.

#hüllő
2013.03.09.

Veszélyes házikedvencek

Körülbelül a háztartások 3%-ában van valamilyen hüllő. A hüllők - beleértve a teknősöket, a gyíkokat és a kígyókat – olyan baktériumokat hordoznak, amelyek emberre is ártalmas betegségeket terjeszthetnek. A legnagyobb veszélyt kétségkívül a szalmonella jelenti.

#láb
2012.06.09.

A kényelmetlen cipő következményei

A bütyök, a tyúkszem, a benőtt köröm vagy a lábgombásodás okoz neked fájdalmat, kellemetlenséget? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tehetsz a gyógyulásért.

#darázscsípés
2012.05.06.

Darázscsípés: adrenalin kell allergia esetén

Mit érdemes tenni, ha a kirándulás örömét rovarcsípés, esetleg többszörös darázscsípés rontja el, és milyen veszélyekkel járhat a rovarméreg allergia? Allergológus szakemberek ismertetése szerint a rovarméreg-allergia ellen adrenalin beadása szükséges.

#kullancs
2012.04.06.

Tények és tévhitek a kullancscsípésről

Hogyan távolítsuk el a kullancsot? Mikor kell orvoshoz fordulnunk? Melyek a kullancseltávolítás során elkövetett leggyakoribb hibák? A kullancsok most a legaktívabbak, készüljünk fel ellenük!

#bőr
2011.03.08.

A kozmetikumok által okozott bőrallergiák tünetei

Az utóbbi években a légúti allergiákhoz hasonlóan emelkedett a különböző bőrallergiák előfordulásának gyakorisága is. Dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológust, a Dermatica orvosát a tünetekről és a kezelésről kérdeztük.

#homoki bolha
2010.10.26.

Homoki bolha - Így pusztítja el az emberi testet

Homoki bolha (fekélybolha) által terjesztett járványos betegség, név szerint tungiasis tartja rettegésben Uganda lakosságát. Az elmúlt két hónapban legalább 20 halálos áldozatot, és több mint 20 ezer megbetegedést dokumentáltak.

#vulvodyinia
2010.10.25.

Vulvodynia - amikor érzékeny az intim rész

Gyakran előforduló probléma, hogy ég, fáj, csíp a szeméremtested, különösen érintés esetén. Ennek oka lehet a vulvodynia, melyről most többet megtudhatsz.

#láz
2010.10.16.

Amikor a gyógyszertől vagy lázas

Mindenki tudja, hogy ha lázas, gyógyszert kell bevenni annak csillapítására. De mi van akkor, ha a gyógyszer okoz lázat? Mert ilyen is létezik!