Betegségek, allergia

#Betegségek #allergia

124 db cikk a témában

A lakás levegője is betegíthet!
#levegő
2023.02.20.

A lakás levegője is betegíthet!

A lakásban lévő levegő különböző szennyeződéseket tartalmazhat, melyek az arra érzékenyeknél növelhetik a megbetegedések gyakoriságát, vagy allergiát válthatnak ki. Az allergiák mellett az őszi-téli időszakban jelentkező légúti megbetegedések kockázatát is csökkenthetjük a belső levegő minőségének javításával.

Karácsonykor is egészségesen
#karácsony
2022.12.25.

Karácsonykor is egészségesen

Rengeteg alternatíva és megoldás létezik, hogy az ünnepek alatt se kelljen lemondani a finomságokról. Ha valamit megkívánsz (például egy nagy szelet tortát, vagy egy pár szem szaloncukrot), ehetsz néhány falatot belőle, de fontos, hogy mindig tarts mértéket, és tartsd magad a korábban felállított tervedhez. A KamaszPanasz most ebben lesz a segítségedre.

8 árulkodó jel, ami ritka allergiára utal
#allergia
2022.08.28.

8 árulkodó jel, ami ritka allergiára utal

Az allergia kezelése nehéz ügy. A test a kültéri és a beltéri allergénekre az esetek nagy részében enyhén reagál, mint például orrfolyással vagy tüsszögéssel. Néha a reakció súlyosabb, például gyomorgörcs, szédülés vagy légzési nehézségek jelentkezhetnek. Vess egy pillantást a következő 8 furcsa jelre, ami arra utal, hogy allergiás reakciód van!

Kérdések a parlagfű allergiáról
#allergia
2022.06.26.

Kérdések a parlagfű allergiáról

Míg szeptember eleje sokak számára az iskolakezdést és a nyárutót jelenti, addig az országban minden ötödik ember egy probléma megoldására koncentrál: az allergiás tünetek csillapítására.

Lisztérzékenység és gluténérzékenység
#glutén
2022.06.24.

Lisztérzékenység és gluténérzékenység

A manapság népszerű diéták többsége nem csak a szénhidrát csökkentése céljából javasolja a pékáruk, tészták fogyasztásának mellőzését. Egyes felvetések szerint a gabonák egyik összetevője, a glutén amellett, hogy jelentősen lelassíthatja a fogyást, az egész szervezetre kiterjedő panaszokat is okozhat. Cikkünkben a gabonafélék fogyasztásával kapcsolatba hozható betegségeket vesszük górcső alá.

A tartós stressz felerősíti az allergiás tüneteket
#stressz
2022.06.21.

A tartós stressz felerősíti az allergiás tüneteket

Öröklött hajlam esetén a stressz szerepet játszhat az allergia megjelenésében, meglévő betegség esetén pedig fokozza a panaszokat. A tudatos életvezetés és a stresszcsökkentő technikák azonban segíthetnek.

Az allergiás asztma tünetei
#allergia
2022.05.07.

Az allergiás asztma tünetei

Az allergiás asztma az asztmás betegségek leggyakoribb típusa. Az asztmás gyermekek közel 90 százalékánál, a felnőttek 65 százalékánál jelentkezik allergia is. A tavaszi-nyári pollenszezonban magas a levegőben található allergének száma, így különösen fontos, hogy a betegek megismerjék az asztmás rohamot provokáló tényezőket és a megelőzés lehetőségeit.

#fullad
2021.09.30.

Egy kis futás miatt is levegő után kapkodsz?

Nem biztos, hogy csak a rossz kondíció az oka, ha fizikai terhelés hatására rövid időn belül levegő után kapkodunk. A légutak beszűkülése miatt jelentkező zihálás betegség jele is lehet.

#szem
2021.08.10.

Mi okozhatja a szemviszketést?

A szemviszketés az allergiás kötőhártya-gyulladás legjellegzetesebb tünete. Az allergiás reakció során a sejtekből felszabaduló kémiai anyagok hatására az erek kitágulnak, folyadék jut ki a szövetekbe, kialakul a vizenyő és fellép a viszketés. Mitől viszket a szemünk? Mikor forduljunk orvoshoz?

4 hiba, amit allergiásként elkövethetsz
#allergia
2021.08.04.

4 hiba, amit allergiásként elkövethetsz

Jártál már orvosnál, de úgy gondolod, hogy a tüneteket egyedül is képes vagy csillapítani? Szedsz valamilyen gyógyszert, de nem tudod, pontosan mire? Csak néhány azok közül a tévedések közül, amelyekkel kínszenvedéssé változtathatjuk az allergiaszezont. Szakértőnk segítségével megoldást is kínálunk a problémákra.

#ételallergia
2021.07.16.

8 ételallergia tény, amit eddig nem tudtál

Amikor az ételallergiára gondolunk, egyből a vörös és felduzzadt arcra ugrik be. A valóságban azonban a tünetek és ezek az allergiák sokkal bonyolultabbak. Az ételallergiák akkor fordulnak elő, amikor az immunrendszer negatívan reagál a proteinre bizonyos ételekben.

Kamaszkori emésztési gondok: okok és megoldások
#emészt
2021.06.28.

Kamaszkori emésztési gondok: okok és megoldások

A tizenévesek jelentős része küzd olyan emésztési problémákkal, mint a székrekedés, a hasmenés, a puffadás és a hasi fájdalom. Mi okozhatja a tüneteket? Mi lehet a megoldás? Cikkünkből kiderül.

#asztma
2021.06.26.

Az asztma kevésbé ismert tünetei

Nemcsak a ziháló, kapkodó légzés utalhat asztmára. Sok más tünet, többek között az alvászavar, a sóhajtozás és a szorongás is lehet az asztma tünete. Melyek az asztma kevésbé ismert tünetei?

#laktózérzékenység
2021.06.22.

A laktózérzékenység bármilyen életkorban jelentkezhet

A laktózérzékeny beteg szervezete nem tudja megemészteni a tejcukrot, mivel a lebontásához szükséges enzim hiányzik, vagy működése lecsökkent. A probléma jelentkezhet születéstől fogva bármikor, ám az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb.