torokgyulladás
#Betegségek

Megfázás, arcüreg- és mandulagyulladás: állandóan beteg vagyok!

2013.02.27.
1 perces olvasási idő

Kedves szakértő! Amióta az eszemet tudom, beteges vagyok. A megfázás már a mindennapjaim része, azt már megszoktam, de az arcüreggyulladásom mindig kiújul, a tüszős mandulagyulladásom sokszor előjön...

Utóbbit különösen gyűlölöm, még inni is nehezemre esik, annyira rátelepszik a nyelőcsövemre az a fehér izé, és 40 fokos lázasan másfél hétig nyomom az ágyat, és télen gyakran tüdőgyulladás gyanús vagyok, ezért az orvosom mindig 2 hétre ágyba parancsol.

Már ezerszer voltam teljes kivizsgáláson, már nagyon unom az egészet. Egyszer volt egy olyan allergiám, hogy kórházban feküdtem két hétig, annyira felpuffadtam, de az okára nem jöttek rá, csak szépen lassan elmúlt magától.

megfázás

Miért ilyen tehetetlenek az orvosok? Mindent úgy csináltam, ahogy ők mondták. A napomat mindenféle vitaminnal, meg probiotikummal kezdem - a sok gyógyszer miatt, de mintha nem használna semmit! Szerintem 30 gyerek nem eszik egyszerre egy nap annyi gyümölcsöt meg zöldséget, mint én. Anya már mindenféle aloe verás meg hasonló dolgokat vett.

Évente egyszer mindig kórházba kerülök... szokásos kiszáradás, hányás, láz, stb.. :(((

Annyira szomorú vagyok, hogy nekem még nyáron is lázasan kell itthon feküdnöm, mikor mindenki a strandon van. Számtalanszor próbáltam változtatni az étrendemen, sportolok, szóval még nem is élek önpusztító életet. És mi a furcsa? Anyám meg apám soha nem beteg!!! Soha!! Nem is láttam még őket betegen!

Mi baj van velem? Miért szeretnek ennyire a bacik meg a vírusok? :(

Egy nagyon szomorú lány

Kedves Nagyon Szomorú Lány!

Megértem, hogy nehezen tudod feldolgozni, hogy gyakran vagy beteg. Nem írtál arról, hogy a kivizsgálásoknak mi lett az eredménye. A tüneteid alapján lehetséges, hogy valamilyen típusú immundefektusod van, ezek között van olyan, ami elég gyakori. Amennyiben valakinek ilyen betegsége van, fontos a fertőzések korai felismerése és az időben adott antibiotikum.

Persze ezeknek a gyógyszereknek az adását is alaposan meg kell fontolni (ha valaki alapvetően egészséges, nincsen semmilyen súlyosbító betegsége), mivel az előnyök mellett hátrányokkal is számolni kell (pl. a normál bélflóra elpusztítása miatt létrejövő újabb fertőzések stb.). A garatmandulák gyakori gyulladása miatt javasolt lenne fül-orr-gégészeti vizsgálat, esetleg a mandulák eltávolítása.

Ahogy írod is, nagyon sokat segíthet az átgondolt, változatos, egészséges táplálkozás. Emellett mindenképpen javaslom, hogy sportolj valamit, lehetőleg friss levegőn (ha megteheted). Ha városban élsz, ott is elmehetsz pl. úszni, a lényeg az állóképesség javítása. A multivitaminok táplálékkiegészítők szedése is javasolt lehet, ezek között tényleg vannak olyanok, amik segíthetnek legyűrni a betegségeket. Azzal tudlak biztatni, hogy ahogy nősz, valószínűleg egyre ritkulnak majd a betegségek.

Üdv:
Dr. Szimuly Bernadett