influenza
#Betegségek

Orvosold a megfázás tüneteit otthon!

2014.03.02.
2 perces olvasási idő

10 étel és ital, amit érdemes fogyasztani, ha náthás vagy. A jól bevált húslevesen és forró teán kívül van számodra egy-két fincsi és hatékony meglepetés tippünk!

Jégkrém

Bár furcsán hangzik, de egy jégkrém megnyugtathatja a fájó, kaparó, duzzadt vagy száraz torkot. Emellett hidratálja a testet, ami kulcsfontosságú a nátha leküzdésében. Ha a test elég folyadékot kap, vékonyabb lesz a nyákréteg, ami csökkenti az orrdugulást. Keress olyan jégkrémeket, amelyek 100%-ban gyümölcsléből készülnek, hogy megbizonyosodj arról, hogy létfontosságú tápanyagokat és nem csak cukros vizet juttatsz a szervezetedbe. Néhány íz, amit érdemes kipróbálni: alma, szőlő vagy eper.

Pulykás szendvics

A pulyka sovány fehérjét tartalmaz, és fontos a megfelelő és egészséges táplálkozáshoz. A pulykahús energiát ad a szervezetednek, ami segít harcolni a betegség ellen.tea

Zöldség juice

Valószínűleg ez az egyik utolsó dolog, amit betegen szeretnél, a salátakészítés. Saláta helyett igyál egy pohár alacsony nátriumtartalmú zöldség juice-t. Fel fogsz töltődni immun-növelő antioxidánsokkal és hidratálni fog. Az édes ízt kívánod? Keverd 100%os gyümölcslével.

Csirkehúsleves

Tápláló és hidratáló, ezen kívül van még néhány tudományos magyarázat arra, hogy a húsleves segít a gyógyulásban és enyhe gyulladáscsökkentő hatása van. Tanulmányok bizonyítják, hogy a meleg csirkehúsleves javítja a csillók képességeit, melyek apró szőr-szerű részei az orrüregnek, így megvédi a szervezetet a baktériumoktól és vírusoktól.

Fokhagyma

Úgy gondolod, hogy a fokhagyma csak a levesek fűszerezésére alkalmas? Segíthet gyógyulni is. A fokhagymában lévő mikrobák és immun-stimulálók elfeledtetik veled az orrdugulást.

Gyömbér

Hasfájás? Hányinger? A gyömbér otthon is orvosolni tudja az influenza ezen tüneteit. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a gyulladást is segít leküzdeni. Adj frissen reszelt vagy pirított formában az ételeidhez gyömbért, vagy igyál gyömbérlevet.

Forró tea

A zöld- vagy fekete tea betegség-űző antioxidánsokat tartalmaznak. A gőz belégzése segíthet az orrdugulás leküzdésében. Adj hozzá egy csepp mézet, facsart citromlevet, hogy segítsen megnyugtatni a torokfájásodat. Ha zavar a koffein, akkor választhatsz koffeinmentes vagy gyógynövényes teát is.

Banán

Szeletelt, pürésített vagy egész banán, mindegy - a banán könnyű ételnek számít. Felveszi a harcot az olyan tünetekkel, mint a hányinger, hányás és hasmenés, melyek gyakran fordulnak elő influenza esetén. Banán, rizs, almaszósz és piritós – az első élelmiszerek, melyeket az orvosok javasolnak a betegeiknek, akik gyomorhurutból lábadoznak, és készen állnak szilárd ételek fogyasztására.

Piritós

Reggelire egyél piritóst vagy kekszet, ezek is segítenek az influenza leküzdésében. Plusz, jól passzol a csirkehúshoz, csirkehúsleveshez, emellett csillapítja az éhségedet, és nem terheli meg a gyomrodat.

Étkezést helyettesítő italok

Ha visszatért az étvágyad, próbáld ki az étkezést helyettesítő italok egyikét, hogy elegendő tápanyagot és kalóriát juttass a szervezetedbe. Laktóz -mentes italokat keress, melyek legalább 6 gramm fehérjét tartalmaznak, és alacsony cukortartalmúak. Válogathatsz az eperízűtől a csokiig terjedő széles skálából, melyek fontos vitaminokat, tápanyagokat és a szervezet működéséhez szükséges kalóriákat is tartalmazzák.

(S. A.)