#Zöldövezet #energia

77 db cikk a témában

#vásárlás
2012.10.07.

Felelősen még élvezetesebb a vásárlás – 1.rész

Téged is gyakran küld el édesanyád a boltba? Hogyan vásárolsz ilyenkor? Milyenek a vásárlási szokásaid? A legtöbb ember ész nélkül vásárol a hipermarketekben, s közben nem is gondol arra, hogy mennyit árthat ezzel a környezetének.

#cd
2012.09.12.

CD-t, mp3-at vagy bakelitlemezt hallgassunk?

A CD műanyag csomagolásban érkezik, az mp3-albumok letöltéséhez viszont számítógépünk energiájára van szükség. Kíváncsi vagy, melyik adathordozó rója a legkisebb terhet a környezetünkre?

#ökológiai lábnyom
2012.05.16.

Másfélszer nagyobb Földre lenne szükségünk

A biológiai sokféleség átlagosan 28 százalékkal csökkent 1970 óta, az emberiségnek pedig másfélszer nagyobb bolygóra lenne szüksége a fogyasztás jelenlegi mértékéhez képest - derül ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) Élő Bolygó Jelentése nevet viselő tanulmánya szerint.

#föld órája
2012.03.30.

Bírnád egy napig áram nélkül?

Egy óra áram nélkül, még könnyen megy, de egy teljes nap tévé, internet, és világítás nélkül, már nehezebb ügy. A Föld órája kapcsán arra vállalkoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen lenne egy tini élete áram nélkül. A tapasztalatokat szombaton olvashatjátok a KamaszPanaszon.

#tankolás
2011.11.08.

Alternatív tankolás: a pénztárcának is jót tesz?

Manapság már egyre több és több autó „fut” az utakon. Aki teheti, kocsival jár-kel mindenfelé, hiszen gyors és kényelmes. A megnövekedett autóhasználattal azonban a levegőbe jutó káros anyag mennyisége is jelentősen emelkedett. Mit tehetünk ez ellen? Néhány hasznos tanács segítségével te is közlekedhetsz környezetbarát módon.

#számítógép
2011.10.26.

Húzd ki a laptopodat – örökre!

Hogyan lehet kihúzni a laptopodat a hálózatból… örökre? Nem csak egy pár órára, amíg le nem merül az akkumulátorod. Bár kicsit macerás és némi előrelátást igényel, mégsem lehetetlen. Leírjuk, hogyan csinálhatod meg!

#wifi
2011.10.07.

A klímaváltozás kiütheti a wi-fit?

Tudom, ez prédikálásnak hangzik, és már belefáradtatok a klímaváltozási felhívásokba, de szerintem ez érdekelni fog titeket: az egyre csak melegedő Földön az emberek által kibocsájtott üvegházhatást okozó gázok befolyásolhatják majd a wi-fi jeleket.

#mobiltelefon
2011.09.29.

Veszélyes hulladék: a mobil

A világon egyre több és több ember használ mobiltelefont, ráadásul sokan állandóan a legújabb modellre cserélik ódivatú készüléküket. A kidobásra váró telefonok egy ideig még a szekrényben pihennek, utána viszont - gondatlanság miatt - sokuk a szemétben végzi.

#energia
2011.09.11.

Védd a környezeted bulizás közben is!

A jó szórakozás több tonna szeméttel járhat. Szó szerint. Eldobott cigicsikkek, üres sörösdobozok jelzik, mennyire volt jó a buli. És ha még nem is úgy partizol, mint egy rocksztár, akkor is hozzájárulsz az egy-egy koncert vagy fesztivál után felhalmozódó több tonnányi szemét növeléséhez.

#mozi
2011.07.10.

A mozi vagy a DVD környezetbarátabb?

Felmerült a kérdés: ha valaki minden téren környezetbarát akar lenni, ugyanakkor rajong a filmekért, menjen inkább moziba, vagy várja meg az adott film DVD változatát? Erre a kérdésre próbálunk választ adni alábbi cikkünkben.

10 zöld tipp a kerti gazok megállítására
#gaz
2011.06.29.

10 zöld tipp a kerti gazok megállítására

A biokertészet nagy népszerűségnek örvend manapság. Nem véletlenül, hiszen a körülöttünk élőket és a természetet is védjük azáltal, hogy elhagyjuk a különféle gyomirtó és rovarölő szereket, mérgeket.

#hulladék
2011.04.01.

A hulladék útja

A kukásautóból hová kerül a tartalom? Mik a feltételei az újrahasznosításnak? Milyen folyamatokon megy végig a hulladék? Miért kell tisztán szelektálni? Miért préseljük össze a palackot? Miért vegyük le a kupakot? A Laurus Alapítvány kisfilmje bemutatja a hulladékok kezelését együtt a jövőnkért projekt Környezetvédelmi filmsorozat keretén belül.