Zöldövezet, energia

#Zöldövezet #energia

97 db cikk a témában

A mobil káros hatásai és az elektroszmog
#mobiltelefon
2023.01.16.

A mobil káros hatásai és az elektroszmog

A kérdésben, hogy vajon egészségre káros-e a mobiltelefonok által kibocsátott sugárzás, máig nincs egyetértés. A mobilok gyors elterjedése miatt még nincs információnk a hosszú távú hatásokról, ezért sok kutató elővigyázatosságra int.

Figyelem, az energiafaló háztartási gépek növelik a rezsiszámlát!
#rezsi
2022.11.29.

Figyelem, az energiafaló háztartási gépek növelik a rezsiszámlát!

Megélhetési költségeink az elmúlt tíz évben sosem voltak ilyen magasak, és ezeknek jelentős részét az energiaszámlák kifizetése jelenti. A szükségleteknek megfelelő, tudatosan használt, energiatakarékos háztartási készülékek és praktikák segíthetnek energiát megtakarítani, spórolni.

Black Friday-kor is maradj józan!
#vásárlás
2022.11.15.

Black Friday-kor is maradj józan!

Manapság, amikor minden nap lehetőségünk van rácsodálkozni egy-egy termék új árára, talán a szokásosnál is jobban várhatjuk a Black Friday akciókat. Ha valamikor, akkor talán novemberben érdemes beszerezni a nagyobb értékű háztartási gépeket. Ugyanakkor érdemes résen lenni, hogy később se bánjuk meg az elsőre kedvezőnek látszó beruházást. Ebben lehetnek segítségünkre a Tudatos Vásárlók tippjei és terméktesztjei.

Ne márkát, terméket válassz!
#hűtő
2022.11.11.

Ne márkát, terméket válassz!

Önmagában a választás is bonyolult dolog, mert sok szempontot kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy a számunkra legjobb döntést hozzuk és a kiszemelt termék hasznos kiegészítője legyen saját életvitelünknek.

Hogyan csökkentsük otthonunk áramfogyasztását?
#áram
2022.10.27.

Hogyan csökkentsük otthonunk áramfogyasztását?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a GreenDependent Intézet közös tippjei arra adnak választ, hogy mivel tudjuk csökkenteni az otthoni áramfogyasztást. Kiderül, mennyivel van több gépünk, mint hinnénk, s melyek a legtöbbek által feleslegesnek tartott eszköz.

Hatékony energia- és vízmegtakarítás a ház körül
#energia
2022.10.08.

Hatékony energia- és vízmegtakarítás a ház körül

Manapság egyre többet hallunk a globális felmelegedésről és a fenntartható fejlődésről. Az energiát nemcsak pazarlóan, hanem okosan is fel lehet használni. Íme, néhány hasznos tipp, amivel a pénztárcánkban is több marad, és a környezetet se szennyezzük túlzottan!

Sulikezdés - Étkezz egészségesen és környezetbarát módon!
#suli
2022.09.13.

Sulikezdés - Étkezz egészségesen és környezetbarát módon!

Inkább ebédelj az iskolai menzán, ahelyett, hogy a büfében kapható egészségtelen ételeket választod. Sokkal olcsóbb, és a főtt ételeket nem kell felesleges csomagolóanyagokba tenni, mint például egy büfében kapható csokit, édességet, chipset.

Allergia a wifire?
#wi-fi
2021.12.07.

Allergia a wifire?

Noha még határozottan nem tudták bizonyítani, hogy az elektroszmog komolyan károsíthatja a szervezetet, néhányan ténylegesen rosszul lesznek, ha wifinek vagy egyéb elektromágneses hatásnak vannak kitéve.

#papír
2019.10.05.

Így spórolhatsz a papírral

A legtöbb tanuló rengeteg papírral megy iskolába: jegyzetek, füzetek, tanulási eszközök, személyes papírok. Ám ez nem túl szerencsés megoldás a környezetünkre nézve.

#fényszennyezés
2019.04.05.

Hogyan hatnak szervezetünkre a mesterséges fények?

Az éjszakai égbolt tüneményei a városi lakosok számára többnyire láthatatlanok. Az utcai lámpák és az épületek kivilágítása megnöveli az ég háttérfényét, áthatolhatatlan világos ködöt vonva a bolygó köré. Az éjszakai világosság hatással van az állatok viselkedésére, és az emberi egészségre is.

#víz
2018.04.08.

Meglepő dolgok az ivóvízben

A víz nem is olyan tiszta, mint hinnénk. Az elmúlt évek amerikai kutatásai kimutatták, hogy a fejlett országok ivóvizében több olyan dolog is van, amire nem is gondolnánk.

#víz
2017.08.04.

A víz hét csodálatos tulajdonsága

Az élet forrása a víz, nélküle nem létezne élet a Földön. Tudtad, hogy az emberi test közel 75 százaléka víz? De nem csak az embereknek szükséges ez a létfontosságú anyag, hanem a növényeknek és az állatoknak is. A csúcstartó a medúza, hiszen testének 98-99 százaléka vízből áll.

#fikusz
2016.09.07.

Tarts fikuszt! Elnyeli a lakás mérgeit

A mérgező gáz – formaldehid – olyan tárgyakban található meg, mint a szőnyeg, a függöny, a furnérlemez és a ragasztó. Ha a gáz a levegőbe kerül, rontja annak minőségét, ami többszörös vegyszerérzékenységet válthat ki. Ez azt jelenti, hogy allergia, asztma és fejfájás alakulhat ki.

#jegyzet
2016.03.07.

Legyenek a jegyzeteid környezetbarátak!

Az órai jegyzeteimet eddig régimódian, hagyományos füzetbe írva rögzítettem. Ám a tabletek korában felfigyeltem az olyan alkalmazásokra, amelyek segítik a jegyzetelést. Már csak a környezetre gyakorolt hatásán gondolkodom… Hány oldalnyi jegyzetet kell készítenem tableten vagy laptopon ahhoz, hogy jót tegyek a környezetnek?

#cd
2016.02.26.

Hogyan hasznosítsam a régi CD-ket?

Biztos bennetek is felmerült már a kérdés, hogy mit lehet kezdeni a régi vagy elrontott CD-kkel, DVD-kkel. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogyan lehet őket dekorációként, ajándékként, teljesen átalakítva felhasználni - a többi csak a kreativitásotokon múlik!