Testi problémák, fül

#Testi problémák #fül

19 db cikk a témában

Hallásproblémák – Íme, a legfontosabb tudnivalók
#hallásprobléma
2023.09.14.

Hallásproblémák – Íme, a legfontosabb tudnivalók

A halláskárosodás kifejezés nem csak azokra vonatkozik, akik teljesen elvesztették a hallásukat; valójában a hallás minden típusú károsodására utal az enyhétől a súlyosig. Ez magában foglalja a rövid távú hallásvesztést is, amelyet olyan problémák okozhatnak, mint például a fülgyulladás vagy a nagyon hangos zajnak való kitettség.

A füllyukasztás
#füllyukasztás
2023.07.21.

A füllyukasztás

A jól megválasztott fülbevaló nemcsak divatos kiegészítő, de teljesen új keretet is adhat az arcodnak. A füllyukasztásnál azonban nem árt odafigyelni arra, hogy hova és hol löveted a fülbevalót, valamint arra, hogy megfelelően ápold a füledet.

A fülben lévő mitesszerek gyulladást is okozhatnak
#akné
2023.05.16.

A fülben lévő mitesszerek gyulladást is okozhatnak

Nem elég, hogy megjelenhetnek az arcodon, hátadon, mellkasodon, a mitesszerek még a fülben is okozhatnak gyulladásos panaszokat. Talán észre sem veszed, de ha mégis, akkor se kísérletezz a házilagos eltávolítással, mert több bajt okozhatsz, mint gondolnád.

Miért cseng a füled?
#zaj
2022.12.04.

Miért cseng a füled?

Te is tapasztaltad már, hogy egy-egy buli, koncert vagy hangos zenehallgatás után cseng a füled? Ezt az állapotot tinnitusnak hívják, és általában egészen addig tart, míg a füled újra hozzá nem szokik a normális hangerőhöz. Ha gyakran cseng a füled vagy sokszor kell kiabálnod ahhoz, hogy meghalljanak, az azt jelenti, hogy túl zajos környezetben élsz.

#hallójárat-gyulladás
2016.08.17.

Mit tegyél, ha víz ment a füledbe?

Strandolások alkalmával, de akár egy hajmosás során is megeshet, hogy víz kerül a fülbe. Szerencsés esetben gyorsan távozik is, ám előfordulhat, hogy bent reked a fülben, a hallójáratot feláztatva pedig problémákat okozhat. Nem érdemes sokáig kísérletezni otthoni praktikákkal, fül-orr-gégészeti rendelésen gyorsan kezelhető a helyzet.

#fülhallgató
2016.07.22.

Fülgyulladást is okozhat a fülhallgató

Fülhallgató, füles - bárhogy is nevezzük őket, életünk részét képzik. Lehetővé teszik, hogy bármikor, bármilyen körülmények között elszigetelhesd magad a külvilágtól és a kedvenc zenédet vagy podcastjaid egyikét hallgasd, miközben elmerülsz a gondolataidban. És ami még fontosabb, ez a kis találmány sokkal elviselhetőbbé teszi a konditermet, illetve a tömegközlekedési eszközökön való utazást.

#fül
2016.06.14.

A fülzsír eltávolítása

A fülzsír sokak számára visszataszító dolog, pedig több fontos szerepe is van. Cikkünkből megtudhatod, hogy mik is ezek pontosan, és hogy mi a fültisztítás helyes technikája.

#fül
2016.06.10.

5 érdekesség, amit nem tudtál az emberi fülről

A fül az egyik legcsodálatosabb érzékszervünk. Egyesíti magában a halló- és az egyensúlyozószervet, de nem csupán biológiai funkciókat lát el. Hiszen füleink segítenek abban, hogy egymással kommunikáljunk, és élvezhessük a zene nyújtotta örömöket. Általában nem sokat tudunk róla, pedig sok különlegességet rejt.

#nyár
2015.07.26.

Nyári egészségügyi tények és tévhitek

Néhány gyakran szárnyra kapó mítoszról rántjuk le a leplet. Fontos, hogy nyáron is odafigyelj az egészségedre, de azért fogadd meg szüleid tanácsait is: maradj távol a tábortűztől és ne igyál a kerti slagból!

#diszkó
2015.04.04.

Mennyi ideig fog zúgni a fülem diszkó után?

"Pár napja voltam egy diszkóban, ott eléggé nagy hangerővel bombázták a fiatalokat. Mikor kimentem, azt tapasztaltam, hogy zúg, sípol a fülem. Van-e esély arra, hogy ez a nagyon pici sípolás is elmúljon, vagy ezzel együtt kell éljek?" A szakértő válaszol.

#hall
2015.01.22.

Mi az a halláskárosodás?

A halláskárosodás súlyossága egyénenként változik. Vannak, akiknek részleges halláscsökkenésük van, ami azt jelenti, hogy a fül egyes hangokat érzékel, míg másokat nem. Teljes halláskárosodás esetén semmilyen hangot sem hallanak, ezt hívjuk siketségnek.

#fül
2014.08.25.

Fültisztítás helyesen

A fülzsír a hallójáratban elhelyezkedő speciális mirigyek terméke. Ez egy zsíros, kenőcsös massza, amely levált hámsejteket, szőrszálakat, és az esetlegesen odakerülő port és szennyeződéseket is tartalmazza. Fontos hangsúlyozni, hogy a hallójárat nem koszos, nem igényel tisztítást, mosást. A hallójárat öntisztuló, így a fülzsírt sem kell eltávolítani, sőt! A normálisan jelenlévő fülviasz eltávolítása gyulladáshoz vezethet.

#fül
2014.05.29.

Mi okozhat fülzúgást?

A fülzúgás megközelítőleg fél millió ember életét keseríti meg hazánkban. A betegség hosszútávon az életminőséget nagymértékben befolyásolja: alvásproblémákhoz, depresszióhoz és tartós fáradtsághoz is vezethet.

#fül
2014.05.12.

Fáj a füled? Az ok lehet hallójárat-gyulladás

Strandolás, úszás közben sokan tapasztalhatják, hogy fáj a fülük, a fülkagylójuk és mintha beszűkült volna a hallójáratuk. Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész szerint a hallójárat-gyulladást gyakran az uszodákban, medencékben „szedjük össze”.