Testi problémák, bőr

#Testi problémák #bőr

276 db cikk a témában

#haj
2014.11.05.

Meddig normális az őszi hajhullás?

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hajhullást is tapasztalhatunk. Probléma akkor jelentkezik, ha az elvesztett hajszálak helyén nem nő újabb, így a hajkorona folyamatos csökkenését észleljük. A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa ad felvilágosítást.

#bőr
2014.10.27.

Hogyan nyerd vissza a bőröd rugalmasságát fogyás után?

Sokféle módszer létezik arra, hogy újra rugalmassá varázsold a bőrödet. A megereszkedett bőr általában hirtelen fogyás vagy terhesség eredményeként szokott jelentkezni. Hogyan nyerheted vissza a bőröd rugalmasságát, hogy megint olyan csodásnak és egészségesnek érezhesd magad, amilyen vagy?

#pattanás
2014.10.25.

Pattanáskezelés a konyhából

Amikor egy csúnya pattanás éktelenkedik az arcodon, kétségbeesés helyett alkalmazz a konyhában is megtalálható dolgokat pattanás hatékony kezelésére. Az általunk ajánlott termékek olcsók, könnyen beszerezhetők és alig, vagy egyáltalán nem igényelnek előkészületet. Annak érdekében, hogy az arcod tiszta és friss maradjon, használd az alábbi háztartási cikkeket!

#bőr
2014.10.07.

A ráncosodás 4 oka

A kor természetes velejárója a ráncok megjelenése, amelyek ellen azonban sokat tehetünk. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic bőrgyógyásza az okokat és a lehetőségeket vette számba.

#pubertás
2014.09.28.

Ha túl korán jön a serdülőkor: útmutató lányoknak

A pubertáskor nem könnyű – különösen akkor nem, ha nálad sokkal korábban kezdődik, mint más barátnőidnél, osztálytársaidnál. Ilyenkor a tested nagyon rövid idő alatt sok változáson megy át.

#bőr
2014.09.18.

3 bőrbetegség, amit súlyosbít a stressz

Amerikai kutatók egereknél bizonyították, hogy az akut stressz javít, a krónikus stressz ront a bőrbetegségek állapotán. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic bőrgyógyásza szerint az embereknél is hatással van a lelkiállapot a bőrre.

#fül
2014.08.25.

Fültisztítás helyesen

A fülzsír a hallójáratban elhelyezkedő speciális mirigyek terméke. Ez egy zsíros, kenőcsös massza, amely levált hámsejteket, szőrszálakat, és az esetlegesen odakerülő port és szennyeződéseket is tartalmazza. Fontos hangsúlyozni, hogy a hallójárat nem koszos, nem igényel tisztítást, mosást. A hallójárat öntisztuló, így a fülzsírt sem kell eltávolítani, sőt! A normálisan jelenlévő fülviasz eltávolítása gyulladáshoz vezethet.

#melanoma
2014.08.21.

Gyakoribb a melanoma a szoláriumtól?

A melanoma malignum a pigmentsejtekből kiinduló rosszindulatú bőrdaganat, melynek kialakulását számos tényező befolyásolhatja. Dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa a szolárium hatásairól és a szűrés jelentőségéről beszélt.

#tetoválás
2014.08.07.

A tetoválás múlandó, az allergia örök: a henna veszélyei

A legtöbb strandon, üzletsoron, a turisták által látogatott helyek közelében egyre-másra bukkannak fel az ideiglenes tetoválásokat készítő művészek. Az alkotásokat fiatalok, idősebbek is szívesen viselik, nem árt azonban az óvatosság, a fekete színt biztosító adalékanyag allergiát okozhat.

#bőr
2014.08.04.

Házi arcpakolással a pattanások ellen

Ételek a bőrnek: egyszerű hozzávalókból készülnek, és tiszta, selymes arcbőrt biztosítanak! A következőkben bemutatjuk az öt személyes kedvencünket. Mindegyik természetes bőrápoló, olyan alapanyagokból, melyeket bárki megtalálhat a konyhájában.

#szúnyog
2014.08.02.

Természetes szúnyogriasztók

A szúnyogok jelenléte zavaró lehet, amikor éppen élvezni próbálod a szabadban töltött időt, különösen, ha vendégeket fogadsz.

#visszér
2014.07.30.

A bőrnek is szüksége van oxigénre

A bőr idővel nem csak azért ráncosodik és veszti el ragyogását, mert csökken kollagén és elasztin-termelő képessége, de azért is, mert 20 éves korunk után gyengül az oxigén ellátottsága. Kalina Petronella, kozmetikus az oxigén szerepére hívta fel a figyelmet.

#egészség
2014.07.24.

7 szépségtrend, ami káros az egészségre

A nők és a férfiak már évszázadok óta akár a végletekig is elmentek, csak hogy jól nézzenek ki. Még azon az áron is, ha ez az egészségük kárára megy. Ugyanez a helyzet manapság is a szépségtrendeket illetően. Összeszedtük azokat, melyek kifejezetten ártanak egészségednek.

#bőr
2014.07.23.

Visszérrel nem tanácsos napozni

A visszérrel vagy rozaceás bőrrel rendelkezőknek nem tanácsos napozniuk. Mit tehetnek a bőrük és az egészségük védelmében?