bőr
#Testi problémák

Hogyan nyerd vissza a bőröd rugalmasságát fogyás után?

2014.10.27.
2 perces olvasási idő

Sokféle módszer létezik arra, hogy újra rugalmassá varázsold a bőrödet. A megereszkedett bőr általában hirtelen fogyás vagy terhesség eredményeként szokott jelentkezni. Hogyan nyerheted vissza a bőröd rugalmasságát, hogy megint olyan csodásnak és egészségesnek érezhesd magad, amilyen vagy?

Ha a bőröd nehezen nyeri vissza a feszességét, kövesd a következő tippeket és figyeld az eredményt!

Hirtelen fogyás

Hogyan nyerd vissza a bőröd rugalmasságát fogyás után?Ha hirtelen sokat fogysz, az nemcsak az egészségednek ártalmas, de a bőröd is megereszkedhet a hatására. Ezért az egyik első tanács a bőr rugalmasságának megőrzését illetően az, hogy csak fokozatosan fogyókúrázz! A felszedett kilóktól ne egyszerre, hanem lépésről lépésre válj meg: ne válassz olyan diétát, ami azt ígéri, hogy rövid idő alatt sokat adhatsz le vele! Ne feledd, az idő a barátod, és egyben az egészséges fogyókúra fontos része is.

Bőrfeszesítő krémek

Az ilyen krémek jól beválhatnak a megereszkedett bőr ellen. Olyan krémeket használj, amelyek gyógynövényekből készített hozzávalókat, aloé verát, valamint E- és A-vitamint is tartalmaznak – így a bőröd rugalmasságát garantáltan visszanyerheted.

Bőrkímélés

A bőrödnek szüksége van a tápanyagokkal való feltöltődésre, azonban a napon vagy a szoláriumban töltött túl sok idő, valamint a forró, klóros víz csak még inkább roncsolja a bőrödet. Kerüld ezeket a dolgokat - beleértve a szoláriumot is -, és rögtön látni fogod magadon a különbséget!

Bőrradírok

A tudósok szerint a bőrradírok használata serkenti a véráramlást – aminek eredménye egészséges, rugalmas bőr. Sokaknak bevált a használatuk: alkalmazz bőrradírt zuhanyzás közben kétszer egy nap, minimum hetente háromszor, és figyeld a változást! Főleg a tengeri sóból vagy más ásványi anyagokból készült bőrradírok ajánlottak!

Kollagén tartalmú krémek

Ha szeretnéd a bőrödet ismét feszessé varázsolni, használhatsz külön erre a célra készített kollagén tartalmú krémeket is. Sok más készítményhez hasonlóan a kollagén sem fejt ki azonos hatást mindenkinél, ezért kérdezősködj a családodnál és a barátaidnál, mielőtt ilyen termékeket vásárolnál!

Masszázsterápia

A masszázs segít a véráramlás serkentésében és a bőröd is sokkal erősebb lesz tőle. Szóval, ha aggódsz amiatt, hogy egy bizonyos súlyveszteség miatt a bőröd megereszkedett, csak próbálj ki egy masszázsterápiát! Amellett, hogy előnyös a bőrödnek, egy jó masszázstól biztosan új erőre kapsz!

Gyógypakolás

Manapság számos gyógyfürdőben van lehetőség különféle pakolások kipróbálására, amelyeknek – ha hiszed, ha nem – bőrfeszesítő hatásuk is van! A tengeri hínárpakolás mellett sok egyéb pakolást is kipróbálhatsz. Előtte viszont tájékozódj, nézz utána a dolognak! Arról, hogy melyik gyógyfürdőt válaszd, kikérheted az ismerőseid véleményét, sőt, az interneten is kutakodhatsz!

Súlyzózás

Előfordulhat, hogy éppen a súlyzózással érted el a kitűzött súlyodat – ha nem, itt az ideje, hogy kipróbáld a súlyzózást, már csak azért is, hogy feszesebbé tedd a bőrödet a nagyobb fogyást követően! Elég hetente háromszor az edzéstervedbe súlyemelést iktatni, és meglátod: egy kis testépítéssel nem csak te válsz izmosabbá és vonzóbbá, de a bőröd is rugalmasabb lesz!

Ha valamelyik módszer esetleg mégsem hozná meg a kívánt eredményt, ne csüggedj! Rengeteg más mód közül is válogathatsz még: valamelyik biztosan feszessé fogja változtatni a bőrödet!

(B.Cs.)