Testi problémák, bőr

#Testi problémák #bőr

276 db cikk a témában

#edzés
2015.02.15.

7 tipp, hogyan védd a bőrödet edzés alatt és után

Edzés alatt és után különösen figyelned kell a bőrödre, hiszen ilyenkor kimelegszel és izzadsz, pedig biztos, hogy nem szeretnél aggódni a pattanások miatt az arcodon és a testeden. Kövesd tippjeinket, hogy védd a bőröd!

#pubertás
2015.02.05.

5 zavaró testi változás a tinilányoknál

Pubertáskorban sok változás megy végbe a fiatalok testén kívül és belül, a hormonoknak köszönhetően. A lányok menstruálni kezdenek, pattanásaik nőnek, megváltozik a testszaguk, szőrösödnek. Meglehet, hogy e változásokat kínosnak és zavarónak tartod.

#arc
2015.01.26.

Házi trükkök ráncok ellen

Az alvás a legjobb kozmetikum. Ha nyúzott vagy és kialvatlan, akkor maximum a smink tarthat egyben, legalábbis egy darabig. Szürke karikák a szem alatt, kiábrándult tekintet… Ezen már semmilyen kozmetikum nem segíthet első körben, csak egy jó, nagy alvás. A bőr anyagcseréje az éjszaka folyamán a legaktívabb – amit nem pótol a délutáni alvás –, ugyanis ekkor új sejtek épülnek.

#pattanás
2015.01.17.

Mit tehetünk a száj körüli pattanások ellen?

Periorális dermatitisz száj körüli kiütéseket, vörös pöttyöket és pattanásokat okozó makacs bőrbetegség. A probléma sokakat érint, de csak kevesen találnak rá tartós megoldást. Az átmeneti javulást hozó diéták, szteroidos krémek és smink nélküliség helyett Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa a probléma gyökerét kutatja és kezeli sikerrel.

7 házi praktika száraz, viszkető bőrre
#bőr
2015.01.07.

7 házi praktika száraz, viszkető bőrre

Számos házi készítmény van száraz és viszkető bőrre, így többé már nincs szükséged a boltok drága termékeire. Ha a te bőröd is száraz, ismered azt az érzést, amikor kényszert érzel arra, hogy megvakard a bőröd. Az alábbi tippek viszont azonnali megkönnyebbülést hoznak – próbáld ki őket te is!

#száj
2015.01.04.

A kirepedezett ajkak ápolásáért

Beköszöntött a hideg idő. Ilyenkor még jobban ápolni kell a bőrt. Különösen azon testrészeken - arc, kéz, ajak -, amelyek jobban ki vannak téve a szárító hatású levegőnek.

#pattanás
2015.01.03.

Tiszta bőr lépésről lépésre

Gyakran jelennek meg az arcon, a mellkason, a háton, és a vállon foltok, mitesszerek vagy pattanások, vagyis azokon a helyeken, ahol nagyobb számban fordul elő a bőr irharétegében faggyúmirigy.

#pattanás
2014.12.20.

A leggyakoribb bőrgyógyászati tévhitek

Jót tesz a pattanásos bőrnek a napfény? A barnító krémek valóban védenek az UV-sugárzástól? Cikkünkben a bőr ápolásával, betegségeinek kezelésével kapcsolatos néhány tévhit eloszlatását kívánjuk elősegíteni.

#tetoválás
2014.12.18.

7 fontos tudnivaló, ha új tetoválásod van

Mielőtt elhagytad a tetoválószalont, adtak néhány bőrápolási tanácsot az új tetoválásoddal kapcsolatban. Izgalmadban talán elfelejtetted őket, vagy csak biztos akarsz lenni benne, hogy helyesen ápolod az új tetoválásodat. Nem mindig könnyű mindenre emlékezni, nem igaz?

#lábápolás
2014.12.15.

Praktikák az egészséges lábakért

Nem titok, hogy a legtöbb ember lábának segítségre lenne szüksége. Az elhanyagolt lábfejen olyan bőr van, ami akár 30-szor vastagabb lehet a test többi részén levőnél.

#száj
2014.12.13.

Kirepedezett, száraz ajkak

Az ajkak cserepessé és szárazzá válhatnak, amikor ki vannak téve a nap, a szél, és a hideg és a száraz levegő hatásainak. Egy ajakbalzsam védőréteget képez, és segít megtartani az ajkak nedvességtartalmát.

#bőr
2014.12.05.

Miért száraz a bőröm? 6 meglepő ok

A száraz bőr nemcsak nem szép látvány, hanem kellemetlen is lehet. Viszketés, hámlás, vagy repedezett bőr - senki sem kívánja magának. Ám a folyamatos hidratálás és a megfelelő táplálkozás mellett is lehet száraz a bűrünk. Íme, néhány meglepő dolog, ami hihetetlenül szárítja a bőrt, és hosszú távon is problémát okozhat.

#pattanás
2014.11.27.

Pattanás? Összefügg az étrenddel!

Már eddig is közismert volt, hogy bizonyos élelmiszerek fokozzák a pattanás-hajlamot, most azonban újabb összefüggéseket merültek fel táplálkozás és aknék közt. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza a megoldási lehetőségekről beszélt.

#bőr
2014.11.21.

Természetes bőrfeszesítő módszerek

A bőr rugalmasságát többféleképpen lehet biztosítani, azonban ezek közül nem mindegyik természetes úton történik. Az általunk felsorolt tippek viszont egytől egyig természetes módszerek, amelyek segítségével a bőröd újra feszes, puha és fényes lesz!