bőr
#Testi problémák

Természetes bőrfeszesítő módszerek

2014.11.21.
2 perces olvasási idő

A bőr rugalmasságát többféleképpen lehet biztosítani, azonban ezek közül nem mindegyik természetes úton történik. Az általunk felsorolt tippek viszont egytől egyig természetes módszerek, amelyek segítségével a bőröd újra feszes, puha és fényes lesz!

Ricinusolaj

A ricinusolaj nagyszerű természetes módszer a bőröd feszesítéséhez. Ha az olajt hozzákevered egy Természetes bőrfeszesítő módszerekkis citromléhez vagy levendulaolajhoz, és beledörzsölöd a bőrödbe, máris látható lesz az eredmény. Valójában ez az egyik leghatékonyabb módszer a bőr rugalmasságának visszanyeréséhez. Használj esténként néhány evőkanál ricinusolajat és a hatás garantált!

Illóolajak

Ha most estél át egy nagyobb fogyáson, fontos, hogy rugalmas maradjon a bőröd – amit a megfelelő illóolajok használatával el is érhetsz! Ilyen célokra a levendulás illóolaj az egyik legajánlottabb. Néhány evőkanál minden este a hasad tájékára csodákat képes művelni!

Bőrfeszesítő pakolás

Lehet, hogy elsőre ez elég furán hangzik, de kipróbáltál már valamilyen pakolást a hasadon? Ha az arcon beválik, miért ne lehetne jó a hasadon is? Érdemes kipróbálni! Itt van például egy jó kis recept 1 tojásfehérjéből: kend fel, hagyd száradni, majd öblítsd le és töröld szárazra! Ezt ismételd meg hetente minimum háromszor, és hidd el, néhány hónapon belül látni fogod a különbséget!

Feszesítés

Sokan hajlamosak elfeledkezni arról, hogy otthon maguk is elkészíthetik a saját készítményüket, ami biztosítja a bőr rugalmasságát és meghozza a kívánt eredményt. Egy teáskanál mézből, egy evőkanál úgy nevezett varázsmogyoró kivonatból és aprított rozmaringból remek szert lehet készíteni. A rozmaring ismert a vérkeringést serkentő és bőrfeszesítő hatásáról. Használd a hasadon és érezd a változást!

Mandulaolaj

Ha egy szuper hidratálóra van szükséged, ami megszabadít a striáktól a hasadon, a mandulaolaj a megoldás! Már naponta egy kis mennyiség a hasadra dörzsölve puhává és feszessé teszi a bőrödet. Vigyél fel minden nap körülbelül egy teáskanállal a bőrödre, hogy hatékony legyen!

Szójaprotein

Tudtad, hogy a szójaprotein és az aloé vera két olyan dolog, ami kifejezetten jót tesz a bőröd rugalmasságának? Hozzáadhatod a szóját az étrendedhez vagy vehetsz olyan krémeket, amik ezt a két összetevőt tartalmazzák. Ha ilyen krémet minden nap kétszer felviszed a bőrödre, magad fogod megtapasztalni a feszesítő hatását!

Tisztítózselé

Végül gondolkozz el azon, hogy mit használsz a bőröd megtisztításához. Akár a saját tisztítózselédet is elkészítheted cukorból, tejből és feldarabolt gyümölcsből, például szőlőből, papayaból, erdei gyümölcsből és narancsból. A krémet használva pedig biztosan visszanyerheted a bőröd ruganyosságát!

Gyümölcsök és zöldségek

A tudósok azt javasolják, hogy minden nap 5 adag friss gyümölcsöt és zöldséget együnk, hogy megfelelő mennyiségű tápanyagot vigyünk be a szervezetünkbe, és hogy megtarthassuk a súlyunkat. Ez az 5 adag a bőröd számára is feszesítő hatást fog nyújtani. Egy nagyobb fogyást követően a gyümölcsök és zöldségek jelentik a legjobb választást! Azért lehetnek hasznosak a bőrödnek, mert nagy a víztartalmuk – ami köztudottan jót tesz a bőr rugalmasságának.

Nyers ételek

Főzéssel sajnos rengeteg vitamint és tápanyagot veszítenek az ételek. Ezt elkerülheted, ha az étrendedbe nyers ételeket is beiktatsz. A gyümölcsöktől a zöldségeken át a halételekig nagy a választék a nyers kaják terén. Ha sok nyers ételt fogyasztasz, a bőröd hamarosan látványosan feszesebb lesz!

Kövesd a tanácsainkat, és meglátod, hogy legkevesebb 6 hónapon belül látszani fog az eredmény! Ehhez pedig csak kitartásra és türelemre van szükséged.

(B.Cs.)