edzés
#Testi problémák

7 tipp, hogyan védd a bőrödet edzés alatt és után

2015.02.15.
1 perces olvasási idő

Edzés alatt és után különösen figyelned kell a bőrödre, hiszen ilyenkor kimelegszel és izzadsz, pedig biztos, hogy nem szeretnél aggódni a pattanások miatt az arcodon és a testeden. Kövesd tippjeinket, hogy védd a bőröd!

1. Ne viselj sminket

Tudom, hogy csábító a smink, de az egyik legjobb módja, hogy megvédd a bőrödet az edzés alatt és után, ha nélküle edzel. Ha magadon hagyod a sminket, eltömődhetnek a pórusaid, ami pattanásokhoz vezet. Ráadásul, ahogy izzadsz, még el is kenődik - ezt pedig nem szeretnéd, ugye? Mindössze pár percet vesz igénybe edzés után, hogy újrasminkeld magad.

2. Viselj fejpántot

Nem kell lemondanod a stílusodról. Olyan fejpántot válassz, ami megy az edzőruhádhoz, és amivel szereted, ahogy a hajad áll. Amellett, hogy jól nézel ki, a fejpánt segít felfogni az izzadtságot az arcodból, ami segít tisztán tartani a pórusaidat, így nem kell a pattanások miatt aggódnod.

3. Tisztítsd meg a felszerelést

Ha edzőterembe tervezel járni, vigyél magaddal antibakteriális törlőkendőt. Így le tudod takarítani a gépeket, mielőtt használnád. Ennek köszönhetően védve lesz a tested a baktériumok ellen. Nem kell aggódnod bőrfertőzés, vagy egyéb más miatt.

4. Moss kezet

Miután befejezted az edzést, azonnal moss kezet! Ez megtisztítja a bőrödet a baktériumoktól, így nem viszed át azokat a bőrödre, ami egyenes út a fertőzésekhez. Még akkor is kezet kellene mosnod, ha letörlöd a gépeket használat előtt, vagy otthon edzel, hogy megelőzd a betegségeket és a bőrfertőzést.

5. Zuhanyozz le

arcbőr

Izzadt edzőruhában ülni, nagyon rossz a bőrödnek. Növeli az egész testeden a pattanások esélyét. Edzés után a legjobb, ha leveszed az edzős holmidat és lezuhanyozol. Ebben az esetben, megszabadulsz az összes izzadságtól a testedről, és eltávolítod a baktériumokat. Ráadásul, jobb illatod is lesz. Tedd be a szennyesbe az edzőruhádat, és vegyél fel egy tisztát a következő edzéshez.

6. Használj naptejet

Ha kint edzel, akkor érdemes bekenned magad naptejjel, mindenhol, ahol éri a bőrödet a nap. Biztos nem szeretnél leégni, az növeli a bőrrák kockázatát, valamint gyorsítja az öregedést. Használj széles spektrumú, vízálló naptejet a legjobb eredményért!

7. Hidratálj!

Amikor dehidratált vagy, az a bőrödön is meglátszik. Ahhoz, hogy ez sose történjen meg, győződj meg róla, hogy eleget iszol edzés előtt, alatt, és után. Vigyél magaddal egy üveg vizet, és ne felejts el inni, amint szükséges.

Te hogyan véded a bőrödet edzés alatt?

S.C.

Kapcsolódó címkék

bőr