szülés
#Testi problémák

Mikor nem ajánlott az epidurális érzéstelenítés?

2018.10.09.
1 perces olvasási idő

Lehet, hogy előre elhatároztad, hogy szülés során már az első fájás után kéred a fájdalomcsillapítót, ám jó, ha tudod, hogy a leggyakrabban alkalmazott epidurális érzéstelenítés nem mindenki számára ajánlott!

Vérzési problémák esetén

Ha véralvadási problémád van, vagy ha vérhígítót szedsz, akkor valószínűleg nem kaphatsz helyi érzéstelenítőt. Sok véna van az epidurális térben, és ha az aneszteziológus megsérti az egyiket, az komplikációkhoz vezethet.

Bőrfertőzés miatt

Ha bőrfertőzésed van azon a területen, ahova az orvosnak a tűt kell szúrnia, akkor ez ok lehet arra, hogy ne alkalmazzák ezt a típusú fájdalomcsillapítást, nehogy tovább terjedjen a fertőzés.

Ha a megfelelő pont nem hozzáférhető

Ha gerincferdülésed van, megeshet, hogy az orvos nehezen találja meg a gerinced megfelelő pontját.

Az intravénás gyógyszerek hátrányai

Amikor bekerülsz a kórházba, akkor a nővér valószínűleg egy intravénás narkotikummal kezd, hogy enyhítsen a fájdalmon, amíg az aneszteziológus megérkezik a helyi érzéstelenítővel. Íme, néhány dolog, amit érdemes tudni ezekről a gyógyszerekről:

Számíts néhány mellékhatásra

A narkotikumok kicsit leszedálnak és kábának érezheted magad, szóval az aneszteziológus kisebb dózist használ, mely rövidebb ideig tart.

A gyógyszerek átjutnak a méhlepényen, és bekerülnek a baba véráramába - de nincs miért aggódni. Kis adagban a narkotikumnak nem lesz tartós hatása.

Ha valamilyen komplikáció veszélye áll fenn, előfordulhat, hogy az orvosod nem adja be ezeket a gyógyszereket, nem akarja, hogy narkotikum kerüljön az anyai véráramlatába.

(KamaszPanasz - S.A., parents.com)