here
#Testi problémák

Herezsugor - a férfiak réme

2024.02.08.
2 perces olvasási idő

Egyetlen fiú vagy férfi sem vágyik összement herékre, különösen, ha mellé megnövekedett mellek, és esetleges impotencia is társulhat. Hogyan alakulhat ki a herezsugor és mit tehetsz ellene?

A herék nem láthatók, mert a herezacskó belsejében találhatók, csak a körvonalaik, viszont érezni lehet őket. A heréknek nincs pontos mérete. Valójában az egyik heréd kicsit nagyobb is lehet, mint a másik. Egy felnőtt heréjének mérete fél hüvelyk és 1,5 hüvelyk között lehet. Egy összehasonlítás szerint a normál tartomány a madártojás méretétől a kis csirketojás méretéig terjed. Mitől változhat meg a mérete?

Ne légy töketlen!

A drogok használata káros az egészségedre. A szteroidokat általában a sportolók használják, hogy viszonylag rövid idő alatt jelentősen növeljék az izomtömegüket és erejüket. Sajnos azonban sok lelkes tini is használja, sőt a lányok körében is egyre elterjedtebb, hogy tónusosabb testet építhessenek. Igaz, hogy használatukkal egyes testrészeid igencsak nagyot nőnek, ám van, ami összemegy tőle. A szteroidok amellett, hogy fokozzák az erőszakos, agresszív viselkedést, ha akkor kezded el szedni, mikor még növésben vagy, fennáll az esélye, hogy alacsony maradsz, mivel a csöves csontokban visszafordíthatatlan károsodást okoznak. Noha növelhetik a szexuális vágyat, jelentősen csökken a spermaszám, a herék mérete, míg ezzel egyidejűleg impotenciával és mellnövekedéssel is kell számolni.

Hasonlóan „vonzó” mellékhatás az aknék fokozott jelenléte és a túlzott szőrnövekedés. A szteroidok használata nem csak ezért veszélyes, hanem azért is, mert korai szívinfarktust és stroke-ot, valamint súlyos májkárosodást és meddőséget okozhat.

Tehát, ha komolyan gondolkodol a szteroidok használatán, vedd fontolóra, hogy ugyan Herkulesként fogsz kinézni, ám ennek a golyóid látják kárát.

Lányoknál is veszélyes

Mivel az anabolikus szteroidok a férfi nemi hormonból, azaz a tesztoszteronból készült szintetikus kivonatok, a lányok szervezetében is megnő a férfi nemi hormon termelődése a hatásukra. Ez azt jelenti, hogy míg a fejen, a férfiakra jellemző kopaszodás indulhat el, addig az arcon és a testen fokozott szőrösödés tapasztalható.

Mélyül a hang, megnő a csikló, és menstruációs problémákat okozhat. Emellett a bőr minősége romlik, több aknéval kell számolni. Tartós használatuk szív-és érrendszeri betegségeket, és meddőséget okoz.

Alkohol - megéri?

A tartós alkoholfogyasztás szintén okozhatja a herék zsugorodását, ami terméketlenséggel, impotenciával és másodlagos szexuális jellemzők romlásával is végződhet: például mellnagyobbodás, a mellkas-, és arcszőrzet csökkenése és a zsírnak a hasról a csípőre kerülése.

Az alkohol szintén befolyásolja a hormonkibocsátást, az agyalapi és hipotalamuszmirigyeket, amelyek problémákat okozhatnak a férfiasságban.

Sikeresen, tisztán

Van rá mód, hogy sikeres legyél a sportban drogok használata nélkül is. Ehhez nem kell más, mint megfelelő táplálkozás, kitartó, lelkiismeretes edzés, és türelem, mellyel időt adsz a szervezetednek, hogy a maga ritmusában fejlődjön.

(KamaszPanasz)