Főoldal / TEST / Kijöhet a herém a zacskójából? - A szakértő válaszol
  2010-03-08

Kijöhet a herém a zacskójából? - A szakértő válaszol

"Olyan megtörténhet, hogy a here kijön a zacskójából, vagy amiben ott benne van? Ilyenkor rendesen működik? Hogyan lehet észrevenni?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Levélíró!

- hirdetések -

 

  Here önvizsgálat - Használati utasítás

Tudtad, hogy a 15-35 év közötti férfiak körében leggyakrabban előforduló rákos megbetegedés a hererák? Korai felismeréssel szinte 100 százalékosan gyógyítható a betegség, ezért is fontos a rendszeres önvizsgálat.
Here önvizsgálat >>

Nem egészen értem a kérdést, hová jön ki? Talán arra gondolsz, hogy valakinek nem szállt le a heréje és nem tapintható a herezacskóban (ugyanis a herék a magzati korban a hasüregben helyezkednek el, innen szállnak le még a születés előtt).

Ha ilyen fordul elő, akkor mindenképpen meg szokták kísérelni lehozni (gyógyszeresen ill.

sebészileg), mert a hasüregen belüli magasabb hőmérséket károsítja a herét, valamint a hasüregben rekedt here rákosan átalakulhat hosszabb idő alatt.

Olyan állapot is létezik, amikor a here időnként visszacsúszik a hasüregbe később pedig ismét a herezacskóban tapintható.

 

  Rejtettheréjűség

Ha valamelyik (esetleg mindkét) here nem száll le teljesen a hasüregből, azt nevezik rejtettheréjűségnek (cryptorchismus). Ilyenkor a here a hasüregben vagy a lágyékhajlatban, a lágyékcsatornán belül helyezkedik el.

Mindenesetre ha a fenti állapotok közül valamelyik előfordul nálad, akkor keress fel urológus szakorvost.

(KamaszPanasz - Dr. Szimuly Bernadett)

 

  Kapcsolódó cikkek