szőrtelenítés
#Testi problémák

Szőrtelenítés sebek nélkül

2015.05.25.
1 perces olvasási idő

Sokan már a gondolattól is rosszul vannak, ha forró gyantát kell kenni testrészeikre, a pengétől meg egyenesen rettegnek. Kövesd tippjeinket, hogy elkerüld a sérüléseket!

Napjainkban rengeteg nő szőrtelenít, így ha te is erre készülsz, fontos, hogy mindenképpen biztonságosan végezd vagy végeztesd a folyamatokat, hogy fájdalmas irritáció, vagy kellemetlen fertőzések nélkül úszhasd meg. Bár a borotválás is egyszerűnek tűnik, megvannak a saját trükkjei.

Vannak, akik nem szívesen kérnek segítséget (pl. kozmetikus) a szőrtelenítéshez, inkább maguk intézik a dolgot. Ebben az esetben vehetsz hideg gyantacsíkokat, vagy melegítheted magadnak otthon, ám ezek nem feltétlenül a legjobb megoldások – tekintve, hogy gyakorlat hiányában akár égési sérüléseket is szerezhetsz magadnak. A borotva akár olyan hatékony is lehet, mint gyantáztatás.

A borotválkozás úgy általában egészen biztonságos, ám sajnos nem kerülheted el a fájdalmas szőrbenövéseket, vagy a kisebb vágásokat, ha nem vagy elég óvatos vagy szakszerű. Fertőzéseket is elkaphatsz. Ahhoz, hogy ezeket elkerüld, be kell tartanod pár borotválkozással kapcsolatos szabályt.

Mindig a szőrnövekedéssel ellentétes irányban borotválkozz! Használj megfelelő borotvahabot, és a borotvád mindig legyen tiszta – az eldobhatót kizárólag egyszer használd! A fürdőszobában se hagyd eldobálva a borotvádat, hiszen akár a következő arra járó ember (testvéred, stb) felkaphatja és használhatja. Miután leborotváltad az érintett terültet, hagyd tisztán és szárazon, ne kenj rá semmilyen gélt vagy testápolót, ezek irritálhatják a bőrt.

Emlékezz arra, hogy a borotvált szőr gyorsan visszanő. Akár 1-2-3 napon belül látni és érezni fogod, így érdemes akár naponta is borotválkoznod. Az epilátor használata bár fájdalmas, de hatékony. A lézeres szőreltávolítás is hatékony lehet, ám ez sokkal drágább, így érdemes a rendelkezésedre álló lehetőségek közül választanod.

(KamaszPanasz - Gy.A., forrás: webMD.com)