smink
#Testi problémák

Szalagavató, tablófotózás: jól jönne egy tartós smink és egy király frizura?

2009.10.30.
1 perces olvasási idő

Szalagtűző, tablófotózás…mindkettő örök emlék. Izgalmak, készülődés. A táncot heteken át próbálja az osztály. Manapság már a tánc kiválasztásánál is elrugaszkodhat az osztály fantáziája. A klasszikus bécsi keringőt sutba vágták, helyette jöhet a hip-hop és minden, ami hátonpörgős, mixes, bulizós.

Mind a tablófotózásnál, mind a szalagtűzős táncnál a lányok kitesznek magukért. Azt se tudják hova kapjanak. Frizura, smink…áh, mennyi teendő!

Kardinális kérdés, hogy a smink mennyire tartós. Pityergés, izzadás, szakadó eső Berlin, hőség Róma, de a smink meg sem mozdul. Nem könnyű, de nem megoldhatatlan feladat. Legjobb, ha profira bízod a sminkelést. Nem mindegy milyen sminkben díszelgünk azokon a fotókon, amiket egy életen keresztül nézegetünk és mutogatunk majd. A profi anyagok garantálják a tartósságot. Egy ügyes hozzáértő sminkes királylányt varázsol belőled.

Ha fotóra festenek ki, akkor a smink lehet kicsit erősebb, ne félj tőle! Ha szemüveges vagy és ragaszkodsz hozzá, hogy a fényképen is rajtad legyen,akkor szintén bátran a színekkel és az erősséggel.

Nem teheted meg, hogy elmenj egy sminkeshez? Kövesd a következő lépéseket!

• Vékonyan alapozd le az arcod. A szemed alatt világos korrektorral tedd üdévé a szemed.
• Ízlésednek, karakterednek megfelelően válassz egy trendi szemhéjport és azzal fesd ki a mozgó szemhéjat. Kevés selyemporral menj rá a már felfestett felületre, így csillogóvá és igazán finommá teheted a hatást.
Szempillaspirállal valódi legyezőket varázsolhatsz .
• Mosolyogj! Tégy egy kevés pirosítót a „kidudorodó” orcákra.
• Pici csillámos szájfénnyel teljes lesz az összhatás.

Tipp: A legegyszerűbb spirállal is gyönyörű szempillákat tudsz készíteni. Lényeg a technika: A spirált helyezd teljesen a szempillasor tövéhez, majd bentről „Z”-alakban húzogasd kifelé. Így a spirálon lévő festékanyag minden szempillaszálra rá tud tapadni, ezáltal nemcsak hosszabb, de gyönyörű dússá is válik.

Másik nagy kérdés a frizura. A romantikus göndör fürtök épp úgy divatosak, mint az egyenes, vasalt haj. Egyikkel sem foghatsz mellé. Akinek göndör van, az egyenest szeretne, akinek egyenes az göndört. Itt az idő, hogy beújíts. Akár barátnő segítségével is csodás hajat varázsolhatsz magadnak. Sőt, egy hajpánt vagy csat teljesen egyedivé teheti a hajkölteményt.
Akár a sminknél itt is nagyon fontos, hogy a hajad kiállja az idő próbáját.

A táncnál vagy akár az azt követő bulinál is szeretnéd, ha a hajad még ugyanúgy állna? Nedves hajra tégy hajhabot, majd a kész frizurát rögzítsd lakkal vagy vaxszal.

Tanács: A hajadnak időről időre szüksége van egy frissítő hajvágásra ill. táplálásra. Minden hajmosásnál használj tápláló, vitaminos balzsamot, szükség esetén hajolajat, hajpermetet.

(N.N.)