Táplálkozás, gyümölcs

#Táplálkozás #gyümölcs

75 db cikk a témában

#alma
2020.02.20.

Napi egy alma az egészségért

Egy tanulmány szerint napi egy alma elfogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, a gyulladást, és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

#étel
2019.10.23.

Fiatalon tartó ételek

Építsd be az alábbi ételeket mindennapi étrendedbe, így a szervezeted extra vitaminokhoz, antioxidánsokhoz és egyéb olyan anyagokhoz juthat, melyek segítenek megőrizni egészségedet, fiatalságodat.

#egészséges táplálkozás
2016.07.12.

A legegészségesebb gyümölcsök és zöldségek

Az alábbi gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti az olyan súlyos betegségek kockázatát, mint a cukorbetegség, vagy a szív különböző megbetegedései, vagy a sokak szemében ennél is fenyegetőbb rák.

#okostányér
2016.06.02.

Mit és hogyan együnk? Ebben segít az Okostányér

Az egészséges táplálkozás nem ördöngösség, és számos út vezet a megfelelő megoldáshoz. Magas szintű tudományos bizonyítékok szólnak a változatosság előnyei mellett, vagyis arról hogy az egészséges táplálkozás megvalósításához nincs szükség egyes élelmiszercsoportok kizárására az étrendből. Ehelyett a különböző élelmiszerek rugalmas kombinációjával válik kézzelfoghatóvá a hétköznapok szintjén az egyéni igények, preferenciák, kulturális hagyományok figyelembevételével az egészséges táplálkozás.

#diéta
2016.05.23.

Nassolj zöldséget és gyümölcsöt!

Mi a leggyakoribb köret, amit eszel? Krumpli? Rizs? Tudtad, hogy ajánlott minden étkezés során friss zöldségeket is beiktatni a fogásokba? Éppen ezért a gyümölcsöknek és zöldségeknek egészséged érdekében ezentúl még nagyobb szerepet kell játszaniuk az étkezésedben.

#vizsga
2016.04.25.

Teljesítményfokozó ételek

Akár tanulsz, házit csinálsz, egy vizsgára készülsz, vagy csak egy kis plusz energiára van szükséged napközben, ha a megfelelő ételeket fogyasztod, az segíthet felturbózni az agyadat, így a teljesítményed is javulni fog.

#c-vitamin
2016.03.15.

A C-vitamin természetes forrásai

A C-vitamin hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti az immunrendszerünket, valamint elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin erős szövetséges, ha el akarod kerülni a megfázást és egyéb betegségeket, így tél vége felé! A kalciummal és a vassal társítva nélkülözhetetlen egy-egy méregtelenítő kúra során.

#rák
2016.02.27.

Szuperkaják a rák megelőzésére

A fitonutriensek olyan növényi anyagok, melyek fogyasztása nagymértékben segíti a rák, és egyéb (szív- és érrendszeri) betegségek kialakulásának megelőzését. Vajon mely ételekben találhatóak meg nagy mennyiségben?

#ananász
2016.01.27.

Gyógyító zöldségek és gyümölcsök

Így télen, a járványok idején jól jöhet, ha ismerjük, hogy mely ételekből szerezhetjük meg a szükséges vitaminokat szervezetünk számára. Talán sokan nem is tudjátok, de bizonyos zöldségek és gyümölcsök még megbetegedés idején is a segítségünkre lehetnek.

#gyümölcslé
2016.01.10.

Mi van a gyümölcslés dobozban?

A legtöbben, ha meglátják a „gyümölcslé” feliratot, alapból úgy vélik, hogy egészséges terméket vesznek, ráadásul praktikus és többféle méretű csomagolásban. Sajnos ez nem minden esetben igaz.

#fogyókúra
2015.11.09.

Mítosz vagy valóság: a grapefruit fogyaszt?

Hát nem volna kiváló, ha lennének kalóriaégető ételek? Sokan gondolják, hogy a grapefruit is ezek közé tartozik. Sőt, vannak olyan szakértők, akik nem csak, hogy helyeslik a friss grapefruit nagy mennyiségű fogyasztását, hanem emellett grapefruit tabletta alkalmazását is ajánlják, amely a grapefruitból kivont naringin nevezetű anyagot tartalmazza. De vajon mi az igazság?

#turmixgép
2015.10.21.

Diétabarát ételek, amiket turmixgépben készíthetsz el

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy fogyj, ha otthon készíted el az ételeidet. A saját konyhádban könnyebben tudod kontrollálni a bevitt kalóriákat, egészségesebb hozzávalókat választhatsz, és jobban odafigyelhetsz az adagokra, mint egy kifőzdében vagy étteremben. Ugyanakkor valószínűleg nem akarsz a sütéssel, grillezéssel, főzéssel járó rendetlenséggel foglalkozni. Erre egyszerű a megoldás: használd a turmixgépet!

#szőlő
2015.09.28.

Miért egészséges a szőlő?

Az ősz legkedveltebb gyümölcséről sokan csak nagyon keveset tudnak, pedig a szezon egyik legegészségesebb csemegéje. Lássuk, mitől olyan hasznos ez a gyümölcs!

#diéta
2015.09.01.

Mivel fogyhatsz úgy, hogy többet eszel?

Ha a fogyókúrára gondolunk, már szinte természetes, hogy a koplalás, a kemény diéta jut az eszünkbe, miközben egyre többet gondolunk az ételre. Ennek általában csalódás a következménye, hiszen nagy eredményeket nem tudunk elérni ezzel a módszerrel, és feladjuk a diéta gondolatát is. Majd ha újból erőt érzünk magunkban, ismét elkezdjük, majd megint feladjuk.

#turmix
2015.07.05.

A legfinomabb nyári turmixok

Egyszerű, gyors, praktikus receptek a vitamindús, édes élvezetekhez! Fogyaszd reggelire, desszertként vagy akár két étkezés között.